Main

helmityöt Archives

lokakuu 21, 2006

Helmiä, helmiä, helmiä...

Mä olen kovasti yrittänyt vakuutella itselleni ja ystävilleni, että minähän en ala helmitöitä harrastamaan. Noh, lopputulos on se että kävin jo neljännen kerran Helmimeressä Tampereella ja en päässyt sieltä tyhjin käsin pois. Asiaa ei auta tietenkään se että yritän olla ostamatta lankoja, niin pakko saada ostaa jotain ;) Askartelin heti uusista helmistä parit kerrosmerkit. Tarvitsen niitä uudessa haasteessani Eriksessä.
Kerrosmerkit
 Ajattelin myös päästä helpolla ja tehdä nopeasti hienon kaulakorun. Valitsin vaan kauniin helmen kaupasta (valinnan vaikeutta kyllä esiintyi ;) ja ostin ohutta nahkanauhaa sille kaveriksi. Helmi on upea, siinä on erivärisiä kukkia ja ne näyttävät 3-ulotteisilta.
kaulakoru
 Suurin ostos oli helmiä joululahjaideaani. Tein erilaisista lasihelmistä ja rautalangasta enkelin. Tämä on tarkoitettu laitettavaksi ikkunaan roikkumaan, jotta valo heijastuu iridisoiduista helmistä nätisti. Pään kohdalla on jääkristalleja, muuten työssä on käytetty eri kokoisia hieman iridisoituja helmiä. Tästä kuvasta ei tule ilmi, mutta taitoin siipiä hieman taaksepäin, jotta enkeli näyttäisi enemmän lentävältä ;)
Helmienkeli

lokakuu 25, 2007

Pinkkiä, tarvitsen pinkkiä

Syksyn pimeys on iskenyt ja elimistöni huutaa pinkkiä. Olen kaivanut varastoistani pinkkejä lankoja ja virkannut niistä laukkuja. Lisäksi viime lauantaina Marjut kävi Tampereella ja olin hänen shoppailuoppaansa. Kävimme Helmimeressä ja ostin paljon pinkkejä helmiä. Vaikka minähän en harrasta helmitöitä, niin silti kauppaan upposi useampi kymppi. Shoppailun jälkeen tapasimme muitakin neulojia kahvila La Famillessa. Paikalle ilmestyivät Pauliina, Rieppa, Saija ja Terhi. Askartelin Helmimeren ostoksistani itselleni 3 kaulakorua ja 3 rannekorua ja lisäksi joululahjasetin kummitytölleni. Korut ovat vielä viimeistelemättä, joten tässä vain keskeneräiskuva tarjolla. Pinkistä Malibusta on syntymässä Koukussa kirjasta Fat Bottom Bag.
pinkkia.jpg

lokakuu 31, 2007

Hmm.. helmitaivas...

Ei kai tänne ole tulossa helmitaivastakin? Kovasti olen sitä vastaan, joku muu voisi sen perustaa ;) Sain kuitenkin kasan helmiä Zeskalta, osa löysi kotinsa Villasadun luota. Näistä syntynee joskus jotain pientä kivaa. Silmukkamerkkejä suurella todennäköisyydellä osasta ja osasta varmasti vielä muutamat korutkin, sillä silikoninauhaa on jäljellä monta metriä.

helmia.jpg

joulukuu 23, 2007

Makoisaa ja lämpöistä Joulua!

Sain juuri koristeltua kuusen ja muutamia jouluvieraitakin on kestitty. Kinkku on uunissa ja kipot ovat täynnä joulusuklaita. Tänä vuonna tein muutaman joulukoristeen käsityömessuilta Helsingistä ostamistani lamppuhelmistä. Korkeutta näillä on n. 2,5cm.

lasitontut.jpg

Joulukuusi on ensimmäistä kertaa hieman isompi. Kahtena edellisenä vuotena kun olemme mieheni kanssa joulua kahdestaan viettäneet, on meillä ollut joulukuusi vain maljakossa. Nyt halusin jouluvalot, joten kuusen oli oltava suurempi. Silti en saanut kaikkia koristeita edes mahtumaan. ;)

joulukuusi2007.jpg

Tämän kuvan tuomalla tunnelmalla toivotankin kaikille blogini vierailijoille ja lukijoille makoisaa, lämpöistä, pehmoista ja ennen kaikkia rentouttavaa joulua!

joulukuu 26, 2007

Joululahjoja

Ennen joulua neuloin paljon pieniä joululahjoja ja askartelin muutaman helmikorunkin. Ylhäällä vasemmalla on virkattu käsilaukku ja kukkaro sekä lasihelmikoruja 3,5-vuotiaalle kummitytölleni. Vieressä oikealla on itse suunnitelemat palmikkolapaset kummipojalleni. Kuvasta löytyy myös unisukat Regia Bamboo colorista Marja V:lle, puudelineulemerkki sekä palmikkokämmekkäät Smartista Villasadulle. Väliin jäivät palmikkolapaset isälleni Novitan Faunasta. Lasten palmikkolapasista ja palmikkokämmekkäistä olen suunnitteilla kirjoittaa ohjeenkin, kunhan saisin loppuun asti piirrettyä kaaviot. Katsotaan sitten julkaisenko ohjeen täällä blogissa vai lähetänkö Ullaan. Lisää lahjoja seuraavassa postauksessa, kunhan ehdin kuvia käsittelemään lisää, nauttikaa joulusuklaista siihen saakka.

 

joululahjat2007.jpg

kesäkuu 4, 2008

Black and White

Lauantaina sain hetken mielijohteen mennä ostoksille Helmimereen. Tietäähän se miten siinä sitten kävi. Kesäkorutarpeet tarttui mukaan ja askartelinkin sitten lauantain ja sunnuntain aikana nämä korusetit itselleni.

 

black&white.jpg

black.jpg

white.jpgMies hihitteli kun hiljaisuudessa kuului välillä *raps raps raps* Mustat helmet melkein kaikki löysin lattialta, mutta läpinäkyvät jäivät odottamaan imuria jonnekin piiloon. ;)

tammikuu 5, 2009

Lumivalkoinen Mario

Olen neulonut tämän valkoisen Mario-myssyn jo muistaakseni marraskuussa. Se on ollut jopa pääteltynä pitkään, mutta se on ollut luonteeltaan alaston. Vihdoin keksin millasen koristuksen siihen teen ja jaksoin sen näprätä sitten samoin tein.

valkoinenmariomyssy.jpg

Myssy on neulottu Novitan Luxus Windistä. Aloituksessa minulla oli 100s ja lisäsin silmukoita samassa suhteessa kuin alkuperäisessä Mario-myssyssä. Puikot olivat 3mm ja kulutus reilu kerä.

Koristeessa on virkattu erilaisia langanjämiä. Aluksi ympyrässä on lanettia, sitten mukaan hopealankaa, lanetin vaihto valkoiseen mohairiin ja uloin kerros pelkästään hopealla. Keskelle ompelin erilaisia helmiä ja taustaan rintaneulan. helmikoriste.jpg

helmikoriste3.jpg

maaliskuu 1, 2009

HELMIkuu meni, korut jäi

Helmikuussa tuli tehtyä muutama kaulakoru ja tänään tein vielä pari lisää, kun olin ostanut lisää tarvikkeita.

Nämä ovat itselle:

pyramidikorut.jpg

Pyramidikorut

mariannekorut.jpg

Mariannekorun saa laitettua kaksinkerroin, niin kuin kuvassa tai sitten sen voi jättää pidemmäksi roikkumaan. Helmet ovat valkosydänmisiä lasihelmiä.

punaiset korut.jpg

Tässä on kolme kaulakorua, tarkoitus kuitenkin pitää niitä näin yhdessä, jotta vaikutelma olisi runsaampi. pisarakorut.jpgPisarakoru

Nämä korut tein ystävän lapselle lahjaksi:lapsen korusetti.jpg

sydänkoru.jpg Sydänkoru. Sydän on kristallia ja muut tavallisia lasisia siemenhelmiä. lapsen rannekoru.jpg

 

lokakuu 21, 2009

Helmeilyä

Viime viikolla tuli kaivettua pitkästä aikaa helmet esille ja tehtyä muutama koru ja kokeilin silmukkamerkkejäkin tuunata. Hyvin onnistu ja käyttöönkin ovat päätyneet, molemmat. Silmukkamerkit ovat alunperin tilattu Knitpicksiltä, mutta tuunasin niitä helmillä. Näin ne soveltuvat ohuiden ja arkojenkin lankojan kanssa neulottavaksi. Halkaisija näissä on vain 8mm, eli kauhean paksujen puikkojen kanssa ei toimi.

nännäri silmukkamerkit.jpg

Tämän korusetin nimesin väriyhdistelmän vuoksi Marianneksi. Punainen ja valkoinen toimivat aina hyvin yhteen. marianne-korut.jpg  

 

 

About helmityöt

This page contains an archive of all entries posted to Lankataivas in the helmityöt category. They are listed from oldest to newest.

askartelu is the previous category.

lahjat is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 4.37