Main

lasityöt Archives

lokakuu 9, 2006

Valaisin

 Syksyn myötä on alkanut kansalaisopiston kurssitkin ja itse käyn lasitöissä kerran kuukaudessa. Kurssi on mainio, sillä yhden kerran kesto on kuusi tuntia. Siinä ehtii kunnolla tekemään töitä eteenpäin ja ei tarvitse siivota tavaroita välillä pois. Tänä syksynä aloitin taas valaisimella. Tällä kertaa valitsin vähän pienemmän työn ja valmiin mallin.  Nyt  pitäisi keksiä mitä seuraavaksi tekisi, tänä syksynä vielä 2 kertaa kurssia jäljellä.
 Kukka valaisin
 Kukka valaisin pimeällä

marraskuu 6, 2006

Joulu lähestyy

Joulu lähestyy ja lasitöissä päätin tehdä tuikkukynttilöille alustoja joululahjoiksi. Ensimmäisessä kuvassa on seimiasetelma. Työn korkeus on n. 10cm. Alemmassa kuvassa on avopille lahjaksi tekemäni ja itse suunnittelemani tuikkualusta, halkaisija n. 10cm, korkeus n. 8cm. Vielä on lasityökurssia yksi päivä jäljellä joulukuussa, taitaa sekin mennä joululahjojen äärellä. Itse tehdyt lahjat ovat hyvä vaihtoehto niitä arvostaville. Tämän joulumuorin lahja-aitta alkaa hyvässä tahdissa jo pikku hiljaa täyttymään, kyllä se siitä on kun on ahkerat 10 sormea tonttujen sijasta läsnä ;)
Seimi -tuikku 
Oranssi tuikku 

tammikuu 29, 2007

Lasienkeli

Tein joululahjaksi vanhemmilleni ison lasienkelin. Vieläkään ei ole siimaa löytynyt, eikä enkeli ole siitä johtuen päässyt ikkunaan. Mutta päätin silti kuvata sen, ettei vaan unohdu. Sit joskus kun enkeli pääsee ikkunalle roikkumaan, niin otan uuden paremman kuvan.

lasienkeli 

joulukuu 24, 2007

Lasikissat ja -puudeli

Tänä syksynäkin kävin Ahjolan kansalaisopistossa lasityökurssilla. Viimeisellä kerralla halusin tehdä joululahjoja ja keksin mielestäni loistavan mallin. En ole ainakaan nähnyt vastaavia missään aikaisemmin eli voin sanoa malleja omakseni ,) (Tai sitten olen keksinyt pyörän uudestaan. ;)

Kissoja meni muutama joululahjoiksi ja pieni lauma jäi puudelin kanssa piristämään omaa sisustustani. Kissat ehkä päätyvät joulukuuseen, kunhan jaksaisin laittaa ripustusnarun. Vihreä kangaspala hieman vääristää ja tummentaa värejä, mutta näillä kaamosvaloilla ei ole päivisin saanut niistä luonnon valolla mitään kuvaa aikaiseksi. Voin koittaa uudelleen kuvata kun joskus saan niihin ne ripustuslenkit tehtyä.

lasikissat_ja_puudeli.jpg

toukokuu 10, 2008

Lasinpuhallusta

Muutama viikko sitten järjestin ystävälleni polttarit. Yhtenä ohjelmanumerona olin sopinut lasinpuhalluksen. Jokainen sai puhaltaa oman maljakon ja värinkin sai päättää itse. Tästä tietämättä myös mieheni osallistui keväällä polttareihin, jossa oli sama ohjelmanumero. Niinpä meidän vitriiniin pääsee kaksi uutta maljakkoa odottamaan kukkasia. Punainen on minun versioni (ei tainnut olla vaikea arvatakaan ;)

Lasinpuhallus oli hieno kokemus, onneksi pääsen sinne vielä uudestaankin. Kesällä on tiedossa jälleen polttarit ja sielläkin on ohjelmassa puhallusta. *puuh*

maljakot2.jpg

maljakot3.jpg

maljakot1.jpg

toukokuu 21, 2008

Kesää kohden mennään

Saimme pestyä puolet ikkunoistamme. Ripustin sen kunniaksi lumihiutaleiden tilalle lasisia perhosia keittiöömme. Lumihiutaleet taisi roikkua siellä koko viime kesänkin. Näistä perhosista mieskin pitää kuulemma enemmän. Olohuoneen ikkuna odottaa pesua ja sinne on menossa punaisia pieniä lintuja ja sinivioletteja perhosia. Heti kun vapaata aikaa löytyy ikkunanpesuun. S-koukkuja pitää muistaa ostaa, että saan verhotankoon kaikki roikkumaan.

perhoset_ikkunassa.jpg

perhonen_ikkunassa.jpg

Ei meinaa aikaa ja voimia riittää neuleita kaivamaan esille, kun töissä on venynyt päivät niin pitkiksi. Viime viikonloppuna kuitenkin olin käymässä Helsingissä ja suuntasin äitini kanssa Fashion Housen Ystävämyyntiin. Tässä minun saaliini, äitini osti myös 2 säkkiä. Omista 2e ylläripusseista annoin Maijat äidille ja jätin epämääräisiä ja epäilyttäviä keriä vanhempieni luo. Siskoni saa vaikka viedä kummipojan tarhaan askartelutarpeiksi. Lankataivaaseenkaan ei ihan kaikkea kaivata. Mutta puuvillaa, merinovillaa, bambua tai angoraa en vastusta. Ikinä.

lankaa.jpg

About lasityöt

This page contains an archive of all entries posted to Lankataivas in the lasityöt category. They are listed from oldest to newest.

lankaa is the previous category.

neulonta is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 4.37