Main

neulonta Archives

heinäkuu 24, 2006

Lankataivas

Lankataivas, täydellinen blogin nimi. Langasta saa aikaan ihan mitä vaan ja sitä ei koskaan ole ihmisellä liikaa. Ensimmäinen julkaisuni on lyhyt esittely, mitä minun blogi tulee todennököisesti pitämään sisällänsä.

Harrastan mahdollisuuksien mukaan vapaa-ajallani kädentaitoja. Mieli koitetaan pitää virkeänä ja työt luovina. Mottoni on aina ollut että tehdään tunteella. Blogin yritän pitää kuvapainotteisena, kaikkihan me tiedämme että kuva kertoo paljon enemmän kuin sanat.

Tällä hetkellä eniten syntyy neuletöitä:
silmusukat.jpg
Tässä kuva viime keväänä valmistuneista silmusukista, varsi on virkattu ja sukkaosa neulottu. Ohje on mukailtu Sukkasillaan kirjasta, lankana Novitan Nalle ja Florica. Valmistunut tammikuussa 2006

Harrastan myös virkkausta, varsinkin kesäisin virkkaus herää aina henkiin:
pitsihuivi.jpg
Lanka Novita Nalle, koko n. 170x50cm Valmistunut 31.3.2005

Tilkkutöitä olen tehnyt myös jonkin verran, tällä hetkellä harrastus ollut tauolla, kun ei aika riitä kaikkeen.
tilkkulaukku.jpg
Tilkkukassi, barcello-tekniikalla syksy 2004.

Lasitöissäkin tarvitaan lankaa, meinaan rautalankaa jotta työt olisivat kestävämpiä. Tämä plafondi valmistui keväällä 2006.
plafondi.jpg

Luovaa kesäpäivän jatkoa!

heinäkuu 29, 2006

Huivimania

Huivimania on iskenyt minuunkin. Kaikki alkoi Fifistä, jonka neuloin viime syksynä. Lankana Novitan Butterfly, jota huiviin meni n. 200g.

Fifi-huivi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvassa olen kummipoikani ristiäisissä Helsingin vanhassa kirkossa.

Huivimania koskee tällä hetkellä nimen omaan pitsihuiveja ja pääsi lopullisesti irti toukokuussa, kun Californian matkallamme tilasin Knitpicksiltä lankoja. Aloitin heti kotiin päästyäni koivunlehti-shaalin.
2 kuukauden uurastuksen jälkeen shaali on valmis ja pingotettu.

koivunlehti-shaali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Knitpicksin Gossameria kului 150g ja valmiin shaalin mitat on n. 60x210cm.

Minulla on tapana tehdä montaa työtä yhtäaikaa, koska näin ei kyllästy yhteen mallikertaan. Kesäkuussa tein kummitädilleni 50-vuotislahjaksi Kevät-huivin. Lankana käytin hyväksi havaittua Novitan Butterflya ja lankaa kului n. 200g. 

kevät-huivi 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tässä heinäkuussa valmistuivat myös kaksi salomonin solmuilla tekemääni huivia.

Ensimmäinen on tehty Novitan kotiväestä, lahjoitin huivin hyvälle ystävälleni.

salomon1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ja tämä toinen on Menitasta ostettua tarjous-mohairia. Mohairia meni huiviin n. 75g. Tämä huivi saa uuden kodin siskoni vaatekaapista.
salomon2
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Seuraavaksi huiviksi olen valinnut Flower basket shawlin ja aion toteuttaa sen Knitpicksin Shimmerista värinä Morning mist.

 

heinäkuu 31, 2006

Omat jutut

Blogin ulkoasua muokkailen mieheni avustuksella pikkuhiljaa. Lisäsin sivupalkkiin linkin lempiväreistäni (pdf). Idea syntyi kun selasin Garnstudion lankoja, heillä on upeat värivalikoimat. Omia juttuja saattaa tulla joskus lisää, jos vaikka innostuu joskus kirjoittamaan suunnittelemistaan neuleistansa ohjeita ylöskin. Mukavaa käsityörikasta viikkoa kaikille ,)

elokuu 8, 2006

Salaista toimintaa tiedossa aina marraskuulle saakka

Minäkin olen mukana Salaisessa neuleystävä-tempauksessa. Olenkin jo ottanut ensikontaktit omaan ystävääni ja suunnitelmia on luotu valmiiksi syksyä varten. Odotan lapsen innolla ensikontaktia omalta ystävältäni. On aivan loistavaa, että ystävänpäivä voi olla joka päivä ja joulu joka viikko. ;) 

SNY2006 

Tossut valmistui

Neuloin tossut isälleni pässinpökkimästä villalangasta, jonka hän oli tuonut mukanansa Skotlannista viime vuonna. Mitat arvoin tossuihin lisäämällä sopivanhuopumisvaran isän jaloista ottamiini mittoihin ja toiveet huopumisesta olivat suuria. Villaa oli todella inhottava neuloa, sillä se oli niin karheaa, että jäi kynsinauhoihinkin kiinni.

Tässä ennen ja jälkeen kuvat tossuista, pyyhkeistä tarttu hieman valkoista nukkaa tossujen pintaan, mutta ei kai se menoa mökillä haittaa. Lyhyttä villanöyhtää tarttui myös pyyhkeet täyteen. Isäni on tyytyväinen ja se on pääasia, tossut varmasti ovat myös lämpimät ja pesu pehmensi niitä paljon.

 tossut ennen
 tossut huovutuksen jälkeen

 

 

Villalankaa jäikin vielä n. 300g, saas nähdä mitä niistä joskus kykenee tekemään.

 

elokuu 10, 2006

Päättelyn vaikeus

Mistäköhän johtuu, että töiden loppuun saattaminen on joskus hyvinkin vaikeeta. Hyvä esimerkki on sukkien päättely. Nämä kaksi sukkaparia ovat valmistuneet jo helmi-maaliskuussa ja vasta tällä viikolla sain pääteltyä molemmista langanpäät. Sukkia voi silti hyvin käyttää vaikka ei aina jaksaisi päätellä lankoja, kunhan muistaa vetää langanpäät sukan sisälle. Näin välttää kompastumisvaaran.

Unisukat ovat neulottu Kokon-merkkisestä langasta, jonka kuitusisältä on 35% silkkiä, 35% puuvillaa ja 30% akryyliä.

Unisukat 

Lyyra-sukat ovat nettilehti Ullan ohjeen mukaan neulottu. Ensimmäiset varpaasta aloitetut sukkani. Neulominen näin päin oli mukavaa vaihtelua ja jäljestä tuli siistiä. Myös kantapää istuu erittäin hyvin. Lankana minulla oli Novita Nalle.

Lyyra-sukat 

elokuu 13, 2006

Postia

Perjantaina oli mukava tulla kotiin, kun kotona odotti postia. Salainen neuleystäväni oli lähettänyt minulle kortin. Kiitos mukavasta kortista ystäväni, ihanaa ettei minua ole unohdettu ;)

 Muumi-kortti
 Muumi-kortti sisältä

 Itsekin muistin loppuviikosta omaa ystävääni. Odotan reaktioita lähettämästäni paketista innolla ja seurailen ystäväni blogia ;)

elokuu 15, 2006

Lankataivaan uudet asukit

Lankataivas sai viime viikolla uusia pienokaisia. Kilo Dropsin alpakkaa kotiutui keskiviikkona luokseni.

Alpakat (kuva on otettu illalla, joten värit eivät näy tässäkään ihan oikein.)

Tumman lilasta olen suunnitellut tekeväni garnstudion sivuilta löytyvän neuletakin 2-vuotiaalle kummitytölleni. Turkoosista langasta olin ajatellut tekeväni itselleni neuletakin. Lanka olikin eri väristä luonnossa kuin näytöllä (olin katsonut neljältä eri näytöltä). Netin mukaan lanka näytti jään siniseltä, mutta luonnossa se on vihreän turkoosi. Vihreä ei ole kovinkaan edustettuna vaatevalikoimissani ja olen nyt pohtinut teenkö tästä neuletakkia itselleni vai koitanko hankkia vaaleansinistä alpakkaa, josta sen halusin alunperin tehdä. Luonnonvalkoista alpakkaa tilasin muuten vaan varastoon, siitä voi tehdä joko itselle jotain tai kummilapsille.

Muitakin lankoja on tullut hankittua...
Alpakan kavereiksi edellisellä viikonlopulla tarttui Tallinnasta 2 kerää super treking sukkalankaa. LAngat alkoivat heti muotoutua Jaywalker-sukiksi, toinen sukka onkin jo valmis, joten niistä kuva sitten kun toinenkin valmistuu. Turkoosia virkkauslankaa tarttui myös Tallinnan Filatista ja siitä on muotoutumassa kaulakoru helmien kera. Siitäkin kuva lähipäivinä, kunhan koru kuivuu pingotuksesta ja saan hankittua siihen korulukon.

Olen uskaltautunut myös katsastamaan lankataivaan vanhoja asukkaita. Helsingissä minulta löytyi yli 6 kiloa lankaa. Tampereella en ole vielä ehtinyt ryhtyä puuhaan. ;) Veikkaus on 15 kiloa vähintään. ;)


elokuu 16, 2006

Puikkohuumaa

Vuosi sitten en vielä tiennyt mitä on neuloa ihanilla puikoilla. Neulomisen olen aloittanut äidin vanholla välineillä. Sitä on sitten tullut laajennettua aina tarvittavilla välineillä. Jo pidemmän aikaa olen neulonut vain pyöröpuikoilla, olen huomannut että näin ranteeni rasittuvat vähemmän.  

Viime  talvena kuitenkin minäkin tilasin ebaysta setin bambuisia pyöröpuikkoja. Sen jälkeen olen 90% tehnyt kaiken bambuisilla puikoilla. Näistä innostuneena olen hankkinut bambuisia sukkapuikkojakin muutamia kokoja ja sormikaspuikkoja. Nyt korvani ovat kuulleet ja silmäni lukeneet Addeista. Ostinkin 2mm sukkapuikot (metalliset) ja nehän ovat myös ihanat, lanka luistaa työn edetessä hyvin, mutta puikot eivät tipu kesken bussimatkankaan. Nyt olen alkanut haaveilla Addin 30cm pyöröpuikoista, niillä varmaan saisi kätevästi sukkaa aikaiseksi työmatkoilla. Ja tietenkin näitäkin pitäisi heti saada eri kokoja, jotta eri langoista saisi tehtyä.

Loppuuko puikkoinnostuskaan ikinä, kun lankakin lisääntyy exponentiaalista vauhtia kaapeissa? Mistä saisi muutaman käsiparin lisää ja vuorokauteen enemmän tunteja. Tai jos voisi lopettaa nukkumisen niin jäisi enemmän aikaa käsitöille.

elokuu 19, 2006

Iloinen yllätys ;)

 Olipas ihanaa tulla kotiin Tampereelle perjantaina. Mieheni oli vihjaissut jo aiemmin, että postissa odottaa isokokoinen kirje. Arvasin että paketti ei voi olla keneltäkään muulta kuin salaiselta neuleystävältäni. Heti kun junalta pääsin kotiin, nappasin lapun ja lampsin lähipostiin, onneksi se on n. 150m päässä.

Avasin pakettia suuri hymy suupielissä ja naureskelin että ihan kuin olisi syntymäpäivä tai joulu. Paketissa oli minulle pientä sinistä kivaa, 8 kerää (25g) Marks & Kattensin Karusell lankaa. Lanka on aivan ihanan pehmeätä 100% merinovillaa. Pieni pääkoppani alkoi heti työstämään ajatusta, mitä nämä pienet siniset yrittävät minulle viestittää. En ole aivan vielä varma haluavatko ne huiviksi vai villatakiksi (lapsen-kokoon riittäisi hyvinkin 200g).

Kiitos salainen neuleystäväni, nämä päätyvät varmasti puikoille kunhan ensin saan selville kummaksi ne haluavat muokkautua. Postilaatikkokin oli ihanan kesäinen, kukkia ja mehiläisiä  :-D 

 paketti SNY:ltä

elokuu 20, 2006

Lauantai-illan urakka

Eilen illalla leipomisurakkani jälkeen istahdin sohvalle käsitöiden pariin. Hitaasti mutta varmasti eteni palmikkotoppini kohti loppua. (Vain 3 kertaa sain purkaa sivusauman kun väsyksissä aloin ompelemaan saumoja väärin ;). Alla kuva valmiista neuleesta, kerrankin valmis tuotos istuu päälleni täydellisesti, ei ole liian pieni eikä liian iso. Ehkä se mallitilkun neulominen ja tarkastuslaskelmien tekeminen kannattaa. Malli on Moda lehdestä 2/2006. Lankana ohjeesta poiketen Novitan Malibu.
 Palmikkotoppi
 Aikaisemmin päivällä olin käynyt ostamassa helmitöitä varten pihtisetin. Ennen keskiyötä halusin kokeilla uusia pihtejä ja väänsin kaksi neulemerkkiä. Taitaa kaivata työni vielä paljon harjoitusta, mutta kyllä nuo asiansa ajavat. Kovasti koitan vieläkin väittää, että minä en harrasta helmitöitä. Lisäilen niitä vain neule- ja virkkaustöihin. Itsepetos on helppoa ;)
 Neulemerkit
 Lopuksi vielä päättelin kaksien vauvasukkien langat. Ystäväni ovat saaneet pienokaisia ja ajattelin lähettää heille näitä lahjoiksi. Sukat on tullut neulottua jämälangoista jo toukokuussa.
 Vauvojen sukkia

Näiden lisäksi virkkasin helmien kera pienen lahjan. Kuvan laitan myöhemmin, ajattelin antaa sen lahjaksi ja en halua paljastaa ajatuksiani etukäteen. 

elokuu 29, 2006

Syksy saa tulla

 Syksy saa minun puolestani tulla vaikka heti. Olen jo varustautunut koleisiin iltoihin uusilla pehmeillä ja ohuilla villasukilla. Sukat ovat MagKnitsin Jaywalkerit, hieman omilla muutoksillani. Neuloin sukkiin tiimalasikantapään, sillä minusta se sopii näihin itseraidoittuviin sukkalankoihin parhaiten. Lanka on Tallinnan tuliaiseni, Italialainen Super trecking sukkalanka ja puikkoina ihanat Addin 2mm sukkapuikot. (Sivuhuomautus: Kyllä näitä Addeja on saatava lisää, eihän yhdet puikkojen ferrarit riitä välineurheilijalle?-) Sukat nimesin langan värien mukaan tyttösukiksi, niin ihanat värit näissä on (luonnossa punainen väri ei ole näin kirkas kuin yöllä otetussa kuvassani ;)
 tyttösukat

syyskuu 3, 2006

Kämmekkäät

Nämä kämmekkäät syntyivät, kun tarvitsin työmatkoilleni sopivan neuleprojektin. Neuleen tulee työmatkoilla olla tarpeeksi yksinkertainen, jotta sitä voi heiluvassa bussissa neuloa. Mallin suunnittelin itse ja lopputulos on mielestäni erittäin kaunis. Aloitin jo tekemään toisia samalla ohjeella. Kämmekkäät sopivat erittäin hyvin syksyyn, kun ilmat alkavat viiletä ja myös toimistotyöhön, jossa ei ilmastointi ole ihan kohdallaan. Yritin miettiä mallille nimeä, mutta en vielä keksinyt sopivaa. Heitä oma ehdotuksesi kommentteihin, jos keksit näille hyvän nimen. Ja jos joku haluaa ohjeen, niin voin sen kirjoittaa, tällä hetkellä se on vain päässäni. Lankana Novitan Nalle, jonka olen itse värjännyt Kool Aid -juomajauheella.

Kämmekkäät 

Hyväkäytöksinen alpakkauroslauma etsii uutta kotia

Vaikka lankataivaassa ei yleisesti sorsita mitään lankaa, niin tämä vaaleanturkoosi Alpakka on edelleen ollut mykkä minulle. Se ei myöskään sopinut ollenkaan uuden nahkatakkini kanssa. Siksipä 350g alpakkalauma olisi vailla uutta kotia. Voin tuoda kerän näytille Helsingin neuletapaamiseen kahvila Camppiin 7.9.2006. (Aikaisemmin alpakkalauma on esiintynyt kirjoituksessani Lankataivaan uudet asukit.)

Väri on todella ovela, joka kuvassa se halusi näyttää siniseltä ja tietyssä valossa se onkin aivan sininen. Mutta välillä se taittaa vihertävään ja siksi tämä ei ole minun juttuni. Tilalle voisin haluta savun sinistä tai vaaleansinistä, joka sopisi nahkatakkini kanssa ja en paleltuisi syksyllä. Tietenkin myös punainen aina lämmittää mieltäni. ;)

 EDIT:Alpakkalauma lähtee piakkoin kohti San Diegon kukkuloita. Tuulia tarjoaa laumalle sieltä rakastavan ja hellän kodin ;)

Alpakka 

Lankojen uusi elämä

Innostuin värjäämään taas lankojakin. Tarkoitus olisi suunnitella slipoveri ja ajatuksena yhdistää mustan kanssa jotain itsevärjäämääni lankaa. Tässä eiliset saavutukseni vyyhtinä sekä kerittynä ihanalla kerijälläni. Reunimmaista olen ajatellut slipoveriin, siinä on selkeämmin liukuvärjättyä punaista, keskimmäinen on porkkanan väristä eli oranssia ja oikeanpuoleinen tasaisemmin värjättyä hieman kanervaan vivahtavaa viininpunaista. (On se muuten kumma kun valokuvissa palaa aina joku kohta puhki ja joku menee mustaksi. Vielä kun oppisi kunnolla kuvaamana ja käsittelemään kuvia niin saisi asiat näyttämään siltä kuin ne on ;) Alemmassa kuvassa punaiset langat ovat vaihtaneet paikkoja.
Vyyhdit
 Kerityt langat

 

syyskuu 11, 2006

Rinsessakämmekkäät

 Valmistui perjantaina toiset kämmekkäät samalla ohjeella. (Aikaisempi postaus löytyy täältä.)  Muutamat lukijani ehtivät ohjetta pyydellä ja heille tiedoksi, että aloitin kyllä kirjoittamaan ohjetta. Mutta päätin yrittää kirjoittaa sen niin, että sen voisi julkaista Ullassa. Näin ohje on suuremman yleisön hyödynnettävissä. Taidan vielä suunnitella näiden kämmekkäiden pariksi piponkin.
 Punainen helmikämmekäs

syyskuu 16, 2006

Rinsessapipo

Ensimmäinen Rinsessapipo valmistui Dropsin alpakasta viikossa. Lankaa meni 50g (2,5m jäi vaan jäljelle ;) Puikkoina minulla oli Addin kullatut 2mm:n 40cm:n pyöröt. (Kavennuksiin sit tavalliset Addin sukkapuikot, jotka on jo käyrät yksien sukkien neulomisen jälkeen. ;) Teen seuraavaksi pipon varmaan vielä jostain samanpaksuisesta langasta kuin aikaisemmat kämmekkäät, niin saa kirjoittaa ohjeen ullaan koko setille.

Rinsessa pipo 

Hieman myöhässä

Tuli mieleen viime torstaina, että tätä kesäistä neuletta en olekaan saanut kuvatuksi ja siten myös on jäänyt blogaamatta se.Se valmistui jo heinäkuussa. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Malli on Novitan Kevät 2005 lehdestä. Lankana Novitan samos ja sitä meni yhteensä 650g. Aluksi hieman harmitti, kun koko on liian leveä, se ei pysynyt edes päällä. Kaula-aukko valahti yli olkapäiden. Keksin sitten laittaa kaula-aukon taitteeseen pyöreän ohuen kuminauhan. Nyt paita pysyy mukavasti päällä ja on mielestäni ihan onnistunut. Hieman se on liian leveä mahan kohdalta, mutta onpahan sekin piilossa katseilta. ;)

Reikäneule 

syyskuu 17, 2006

Lisää Palmikkoja

Kummipoikani täyttää tänään 1 vuotta ja neuloin hänelle lahjaksi tälläisen palmikkoslipoverin. Paidan kaveriksi ostin hänelle paitapuseronkin, nyt on "isolla" pojalla sitten isojen poikien vaatteita. ;) Malli on sovellettu Novitan talven 2004 lehdessä olleesta palmikkopaidasta. Lankana minulla tässä 100% puuvilla, Novitan Suvi ja lankaa kului hieman alle 150g.

Palmikkoslipoveri 

syyskuu 23, 2006

Päivitys omaksi iloksi ja hyödyksi

Muokkailen blogiani mieleisekseni. Lisäsin sivupalkkiin omiin juttuihin itseäni varten puikko ja koukku inventaarion tulokseni. Uutta työtä aloitettaessa on sitten helpompi aina tarkistaa omistanko jo jonkun koon. Käsityötavarani ovat jakautuneet sekaisin Helsinkiin ja Tampereelle ja tätä listaa hyödyntämällä voin todeta sitten kannattaako jatkaa etsintöjä vai marssia kauppaan. Tällä toivottavasti vältyttäisiin turhemmilta ostoksilta. Tietysti Cloverin pehmeävartisia ja Addeja voi aina hankkia tuplat :-D

Pitkä odotus palkittiin

Hullaannus, sekaannus, odotus, uusi sekoaminen, rakastuminen, konkurssi

Nämä asiat saattavat seurata kun ihminen tilailee lankoja. Tilasin ystäväni kautta jo alkukesästä lankoja ja vihdoin sain ison paketin kotiin kuljetettuna. Pienin askelin uskalsin tutkia "saalistani". Kolmet paitalangat ja viittä neljää eri sukkalankaa sieltä löytyi.

Edit: Enhän ole huumassani osannut edes laskea, niin paljon on lankaa yhdelle kertaa. Ensimmäiseksi puikoille pääsi punainen bambulanka. 

 Lankakasa

Alla tarkempia kuvia ja laatuja:

 Casmerino

 
Beaty cotton

 Tiago
 Regia silk
 Regia silk
 Regia bamboo
 Regia Bamboo
 Regia bamboo
 Yhteensä lankaa tuli Lankataivaaseen lisää 3650g. Tervetuloa ihanuudet!

lokakuu 2, 2006

Sateen jälkeen..

Sadepäivän iloksi sain sunnuntai-iltana pingotukseen Flower basket shawlin. (Malli on julkaistu jossain Interweawe Knits -lehdessä ja oli joskus hetken ilmaisjaossa netissäkin.) Lankana minulla oli  Knitpicksin Shimmer väri Morning Mist. Neuloin langan kaksinkertaisena 4,5 mm puikoilla. Lankaa kului hieman yli 100g. Tietenkin lanka loppui 2,5 kerrosta ennen päättelyä ;). Onneksi sitä oli vielä toiset kerät, joten sain työn valmiiksi ilman säätöjä. Huivin koko pingotettuna on n. 168 cm x 89 cm. Työ on vielä päättelemättä ja jäi odottamaan työviikon loppumista Tampereelle. Otan hienompia kuvia kunhan vaan apulangat on poistettu ja langat päätelty.

FBS 

Olen muuten jo kesällä tilannut tuon kyseisen neulelehden itselleni tuolta sivujen kautta. Eipä ole postisetä lehteä minulle asti osannut vielä tuoda. En tiedä millä soutuveneellä ne niitä Eurooppaan tuo. Kaksi sähköpostia olen heille jo lähettänyt, eivät ole vaivautuneet vastaamaan. Tulee vain automaattipostaus, jossa sanotaan että vastaamme 2 arkipäivän aikana.

Viime kuussa salainen neuleystäväni muisti minua kahdesti e-postikortilla, viimeisimmässä lupailtiin pakettia. Jännitys tiivistyy, tempaus on jo puolessa välissä. Mitä kaikkea kivaa sitä ehtiikään tapahtumaan jäljellä olevien kuukausien aikana. Itse muistin syyskuussa omaa salaista neuleystävääni ajankohtaisella pienellä kirjeellä. Siitä sitten enemmän marraskuussa ;) 

lokakuu 4, 2006

Puikkoja ja muita kivoja uusia juttuja

Hoidin viime kuussa yhteistilauksen Saksasta  Martinas und Hobbykisteestä. Erinäisten säätöjen jälkeen tuli paketti viikko sitten perille. Vinkiksi sieltä tilaaville, netin varastotilanne ei ole sama kuin todellinen varasto. Ja kaupan postihinnat puoleen hintaan koskee vain varastossa olevia tuotteita. Noh, koska netti ja oikea varasto eivät täsmää, et voi tietää mitä jäät ilman. Tuli myös mielikuva, että nettipuodin pitäjä ei oikein ymmärrä englantia, sillä vaikka hän vastasi sähköpostiin OK, undestand, niin silti ei tapahtunut pyytämiäni muutoksia. Noh, suurin osa sai mitä halusi ja tähän on nyt tyytyminen ;)

Itse tilailin sieltä pääasiassa puikkoja, koska Suomesta en ole kaikkia haluamiani kokoja Addeja löytänyt. Ostin myös kokeiluksi nahkaisia tossunpohjia. Hieman lankaakin oli saatava ja tilaukseen tarttui Austermannin Steppiä, sinertävä väriä 02 ja punertava 08. Puikkoja tuli haalittua 30cm pyöröjä eri koossa.

Aloitinkin heti tekemään sukkaa näillä ja ainakin alku on hankalaa. Sormet tuntuvat paksuilta jäykiltä nakeilta ja tällä hetkellä on vaikea kuvitella että näillä sukka syntyisi nopeammin kuin 5 puikolla tehdessä. Varmuuden vuoksi ostin myös 15cm sormikaspuikkoja kahta eri kokoa. Olen todennut että tykkään sukkapuikoista juuri eniten tästä 15cm koosta.

 Saksan ostokset

 Myös Nalleja oli saatava, koko nallearmeija poseeraa tässä ;) Nämä ovat siis puikkojen päihin tarkoitettuja suojia.

Puikkonallejen armeija

 Helsingissä minulla on hieno "salkku", jossa yritän pitää puikkoni kurissa, vielä mahtuu uudetkin vanhojen kaveriksi.

Puikkojen säilytys

lokakuu 9, 2006

Rinsessapipo

Neuloin toisen rinsessapipon saman paksuisesta langasta kuin kämmekkäätkin. Nyt pystyn kirjoittamaan ohjeen Ullaan kämmekäsohjeen pariksi. Lankana Novita Nalle, jonka olen itse värjännyt kool-aideilla. Lankaa kului pipoon n. 60g. Dedis ohjeille on muistaakseni 15.10, ja olen jo aloittanut. Taidan ehtiä ajoissa ;)

Rinsessapipo

lokakuu 15, 2006

Perjantai 13.

 Perjantai 13. oli mahtava päivä! Töissä sain vihdoin oman huoneen (kuukauden jouduin muiden nurkissa pyörimään). Sen lisäksi odotin äkkiä Tampereelle kotiin pääsyä, sillä tiesin SNY:ni lähettämän paketin odottavan minua postissa. Pakettikortti oli tullut jo viikkoa ennen, mutta silloin ehdin kotiin vasta kuuden jälkeen, jolloin posti oli jo kiinni. Postit saisivat minun puolestani olla auki myös lauantaisin. Viikon aikana oli ehtinyt saapua toinenkin pakettikortti, joten sain hakea 2 iloista yllästystä. Hyvää kannattaa aina odottaa!
SNY-paketti

SNY lähetti minulle siis ihanat vaaleanpunaiset fiskarsin sakset. (Nämä tukevat naisten rintasyöpää ja siitä johtuen tämä väri.) Vaaleanpunainen on yksi lempiväreistäni. Opiskeluaikana minulla oli vaaleanpunaiset teekkarihaalarit, siitä se kai on lähtöisin. Mutta tunnustan edelleen Pink Mafian väriä ;) Nämä lankasakset ovat myös lempisaksikokoni, en tulisi toimeen ilman niitä. Nyt voin päästää edelliset mustat eläkkeelle ja alkaa kuljettamaan näitä uusia mukanani. Paketissa oli myös syysteetä ja sitä olen litkinyt koko viikonlopun, hyvälta maistuu. ISO KIITOS SNY:NI, paketti oli täysosuma ja ihana!

Toisessa paketissa oli lankoja Amerikasta. Kiitos Tuulia  vaihtokaupoista! Näistä muotoutuu jossain vaiheessa huiveja, takana olevat rusehtavan punertava ja sininen ovat baby alpakkaa ja edessä oleva punertava 100% merino villaa.

Huivilankoja Amerikasta

Sukkia

Sukkia olen tehnyt, kun on niin hienoja sukkalankojakin varastossa. Itselleni tein polvisukat Regian bamboo colorista (väri 1065). Lankaa meni n. 130g ja sukat on aloitettu kärjestä neulomalla Ullan ohjetta soveltaen. Toiset sukat ovat kummipojalleni (1-vuotias) ja ne on neulottu Regian silk colorista, väri ocean (0191). Lankaa kului n. 30 g. Molemmat sukat neuloin 2mm sukkapuikoilla.
polvisukat
Teon sukat

lokakuu 21, 2006

Step-sukat

Tuli tehtyä sukat 30cm Addin pyöröillä (2,5 mm), ainostaan kärkikavennuksissa käytetty sukkapuikkoja. Nämä ovat ensimmäiset sukat myös Austermannin Step -sukkalangasta. Langassa on aloe- ja jojoba öljyjä. Sukat ovat laminaattilattialla liukkaat. Joten voi olla että nämä muokkautuvat vielä ns. kerhotossuiksi, eli laitan nahkapohjan näihin. Jos niin tapahtuu, otan uuden kuvan ja esittelen teillekin.

30cm pyöröpuikoista sen verran, että alku oli todella hankalaa. Tuntui että sormet ovat paksut keitetyt nakit, mutta kun keksi miten näillä saa suht tukevan otteen,  niin työ alkoi edetä ihan hyvin. Nämä olivat ns. matkasukat, tein näitä vain työmatkoilla. Ei ainakaan pääse puikot tippumaan. Edellisellä viikolla koin kauhunhetkiä, kun neuloin 15cm addeilla kummipojalle tulleita sukkia bussissa ja puikko lipesi kädestä. Bussi oli täynnä, niin kuin yleensä ruuhka-aikana ja en pystynyt liikkumaan ja kuikuilemaan mihin puikko olisi mennyt. Sitten katsoin paikaltani että kas, patterissa on reikiä, se on varmasti siellä patterin sisällä. 10 min sitä patteria tuijotellessani totesin että alapuolellakin on reikiä. Missään vaiheessa puikko ei kierinyt lattialla bussikuskin jarrutusten mukaan. Noustessani paikaltani jäädäkseni pois, katsoin vielä perääni. Ja ihanaa, siinähän se oli lattialla. Poimin sen nopeasti ja sanoin vierustoverille, joka oli antanut minulle tietä. Että sukkapuikko se vaan on ja hän totesin että hyvä kun löyty ,) Puikko oli oman kenkäni alla, olin jalallla kokeillut patterin alustaa, mutta en ollut huomannut että puikko olikin jäänyt kengän alle. Eli en joudu edelleenkään neulomaan 4:llä puikolla, mutta taidan siirtyä käyttämään näitä pyöröjä ruuhkabusseissa. ;)

Step-sukat 

lokakuu 22, 2006

Tarhalaisen lapaset

Kummipoikani on aloittanut tarhan ja tarvitsee uusia lapasia. Ajattelin kirjoa lapasiin nimen, jotta ne on sitten helppo tunnistaa tarhassa ;) Lanka Novita Wool, kirjontalanka on kool aidattu itse. Koko n. 1-vuotiaalle (toivottavasti ;)

Teon lapaset 

Feather and fan

Feather and fan neulontakuviolla tehty huivi Dropsin alpacasta. Väri vanha roosa ja lankaa meni 100g. Huivin koko n. 33 x 135cm ja se on neulottu nelosen pyöröillä. Tämä menee joululahjaksi, eli nyt minulla on jo kaksi valmista lahjaa ;) Koko päivän on satanut vettä, joten kuvien otto on hankalaa, varsinkin kaikki värit vääristyy hurjasti. Oikea väri on jotain näiden kahden kuvan välimaastosta ;)
EDIT:Korjattu otsikko ;) Nimihän on fan eikä fun.

huivi pingottuu
valmis huivi

marraskuu 1, 2006

Isän päivä lähestyy

Isän päivä lähestyy ja minä neuloin omalle isälleni saapassukat viime viikolla. Lanka Novitan 7-veljes, jonka olen itse värjännyt. Väri on aika onnistunut, kerrankin se ei ole liian karkkinen. Aloitin sukat kärjestä ja neuloin molempia sukkia yhtä aikaa, koska halusin tehdä niin pitkät kuin lankaa riittää. Sukat ovat kokoa 46 ja lankaa oli 150g. Puikkoina käytin 3mm puikkoja, sillä halusin sukista erittäin tiiviit ja istuvat. Eiköhän nämä käyttöön pääse, sitten 12.11. Ulkona on ainakin sellainen myräkkä, että tarvetta saattaisi olla näille jo heti. Helsingin rannikollekin saatiin tänään muutaman sentin lumikerros pysymään maassa, saas nähdä kauan se siellä pysyy.

isan_sukat

 

marraskuu 4, 2006

Todella upeeta

Todella upeeta on hauska televisio-ohjelmakin, mutta minusta on todella upeeta saada postia. SNY muisti minua jälleen. Perjantaina kun pääsin vihdoin kotiin, näin heti lipaston päällä paketin. Mies ei ollut kertonut, että olin saanut viikolla postia. Yllätys siis oli sitäkin suurempi. Onneksi paketti oli mahtunut postilaatikosta, sillä kotiuduin niin myöhään, että posti olisi ollut jo kiinni ja paketti olisi jäänyt sinne moneksi viikoksi. Paketti oli tullut Vilmiinan villapuodista suoraan minulle. Sieltä paljastui Upea lapaslankapaketti ja hieno kortti. Erittäin iso kiitos SNY:ni ja lämmin halaus. Taidan keitellä lähettämääsi teetä. Tampereella on talvi ja ikkunoistakin vetää.

SNY:n lähettämä kortti 
SNY:n lähettämä lanka

 

marraskuu 6, 2006

Rinsessa-lapaset

Talvi tuli ja sormet jäätyi. Neuloin kaksinkertaisesta Dropsin alpakasta itselleni Rinsessa-kämmekkäitä jatkaen lapaset jo viime viikolla. Nämä eivät yksistään kuitenkaan riitä lämmittämään sormiani, vaan näidenkin alla on oltava lisäksi sormikkaat. Myös aikaisemmin tekemäni Rinsessa-pipo ei ole kauhean lämmin ollut näillä myrskytuulilla. Tarvitsisi pipot ja lapaset olla windstopper vuorella varustettuja, jotta minäkin pärjäisin. Onneksi saman asian monesti korvaa kerrospukeutuminen.

Rinsessa-lapaset 

 

marraskuu 12, 2006

Wavy

Tämä Wavy-kaulahuivi on neulottu jo viime talvena, mutta vasta viikko sitten sain langat pääteltyä. Huivia ei tullut tehtyä valmiiksi silloin, koska käyttökohdetta ei ollut tiedossa. Pingotin huivin, jotta saisin siihen lisää pituutta. Nyt se riittää. Huivissa harmikseen voi todeta Novitan laadun muutoksen. Puolet huivia on vanhempaa 7-veljes isoveliä ja toinen puoli viime syksynä ostettua. Paksuusero on niin suuri että, se näyttää eri langalta ja uudessa langassa, myös näkyy kuinka kuitujen päät törröttävät. Onneksi eroa ei sitten enää huomaa kun sen on rytännyt solmuun kaulan ympärille. Käyttökohdetta ei ole kyllä vieläkään, itsekin vierastan kutittavia huiveja ja mieskään ei voi villaa käyttää. Ehkä tämä päätyy bonukseksi joululahjasäkkiin ja löytää uuden onnekkaan kodin ;)

Wavy-huivi 

marraskuu 19, 2006

Pikku tytön sukat

Neuloin kummitytölleni (2,5v.) joululahjaksi myös sukat bambu regiasta. Sukat ovat kärjestä aloitettu ja varsi on neulottu 3 o, 2 n -joustinneuletta kiertäen. Pieni yksityiskohta tekee heti sukista mielenkiintoisemmat kuin tavallinen joustin olisi ollut. Todella mukavaa neulottavaa tämä Regia Bambou, minun käsialallani 2mm puikot sopivat tälle langalle parhaiten.

Tuulin sukat 

joulukuu 20, 2006

Pinkit tossut

Neuloin itsenäisyyspäivän tienoilla tossut värjätystä 7-veljeksestä. Koko n. 40-41. En vielä tiedä päätyvätkö nämä joulupakettiin, vai jääkö itselle käyttöön.

Pinkit tossut 

joulukuu 24, 2006

Lainesukat

Tein lainesukat neulelehti Ullasta, lankana Regia bambou ja puikot oli 2mm Addit. Sukat päätyivät siskoni joululahjapakettiin.

lainesukat 

Mokkasiinitossut

Pikkuveljelle tein tossut työkäyttöön. Hän on kertonut käyttävänsä villasukkia töissä. Ajattelin, että nahkapohja olisi mukava lisä sisätossuihin. Langan (7-veljes) olen itse värjännyt koolaideilla. Tossujen koko on siro 47 ;)

mokkasiinit 

joulukuu 28, 2006

Kirjoneuletossut

Neuloin ennen joulua ekan tossun ja toisen lopettelin näin joulun jälkeen. Mallia on haettu Ullasta olevista Sneaker-sukista, mutta koska lankana minulla oli tässä Novitan Nalle, niin laskin kantapään korotuksen silmukat omasta päästä. Kirjoneuleraidat suunnittelin ensimmäisen tossun edetessä. Oli hauskaa tehdä jotain taas luovasti ja omasta päästä. Kantapään tekeminen kirjoneuleena oli tossujen suurin haaste. Saas nähdä mitä käyttöä näille keksin, kooksi tuli 41-42, eli hieman reilut itselle. Väriyhdistelmäkin on niin raju, että harva uskaltaisi jalkoihinsa nämä laittaa.

Kirjoneuletossut 

 

 

 

 

Alpakkatakki

Viimeinenkin joululahja pääsi tänään perille. Tein kummitytölleni Dropsin ohjeen mukaan alpaca-langasta takin. Oli ihanaa kun kummityttöni (2,5-vuotias) soitti minulle ja kiitti lahjasta. Koska lahja tuli näin jälkikäteen, se ei ollut ns. joululahja vaan lahja muuten vaan ;)

Näin kuvia käsitellessäni huomasin, että olen ommellut napit vähän vinksalleen. Ja kaarroke ei siksi ihan täsmääkkään. Hitsi että alkoi harmittamaan, täytyy soittaa perään ja sanoa et korjaan sit kun seuraavan kerran nähdään. Muuten meinaan hyvin onnistuneeseen työhön ei kaivata pientäkään kauneusvirhettä. Alpakka oli aika hidasta neulottavaa, löyhäkierteisyyden takia, puikot tässä työssä olivat 2,5mm. Mutta muuten kiva ohje, ei saumoja kuin kainaloiden alla ;)

Alpakkatakki 

tammikuu 3, 2007

Omppulapaset

Vielä viimevuotisten töiden esittelyä... Joululahjaksi pikkuveljelleni tein omppulapaset. Lankana Novita Nalle ja 7-veljes. Kuvion kirjailin käsin valmiiseen lapaseen. Kuva kertokoon puolestaan ;) Lahjan saaja oli tyytyväinen, kyllä on aina kiva kuulla kun omat käsityöni pääsevät käyttöön.

Omppulapanen 

tammikuu 6, 2007

Vuoden vaihde

 Vuoden viimeisenä päivänä valmistui ihgulapaset SNY:ltä lahjaksi saamista ihanista langoista. (Langat on esitelty aikaisemmin syksyllä täällä.) Lapasista tuli ihanan lämpimät ja lankaa jäi ylikin lankapaketista. Kiitos vielä kerran Anni!
ihgulapaset
 Vuoden ensimmäisenä päivänä viimeistelin toiset Jaywalkerit. Tykkään sukkien yksinkertaisesta mallineuleesta paljon, sillä saa mielestäni kivan efektin raitalankoihin. Lankana tällä kertaa Regia Silk Color. Lanka tuntuu pehmeältä ja sukista tuli mukavan ohuet ja istuvat.
Jaywalker sukat

tammikuu 29, 2007

Lankahamsterit

Päätin osallistua tänäkin vuonna lankahamstereihin. Lankavarasto on tainnut kyllä vaan kasvaa viime vuodesta, mutta se ei hidasta osallistumistani. Tekee minullekin pieni tauko vaan hyvää taloudellisesti ja henkisestikin ;) Minulla on melkein jo kuukauden kilpailustrategia valmiina, kilpailen kylläkin vain itseäni ja aikataulujani vastaan. Lankakiloissa en taida päästä tänäkään vuonna kovin korkealle. Nyt pitää vaan tikuttaa vielä yksi neulepaita valmiiksi ennen keskiviikkoa, jotta pääsee aloittamaan uusilla töillä kuun alusta.

Lankahamsterit 

helmikuu 2, 2007

Kukkaneule

Tammikuun viimeisenä päivänä sain valmiiksi raglan -paidan. Koristelin sen virkkaamalla kukkasen hihaan. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Paita ei muistuta tällä kertaa mitään äitiysmallia vaan on kerrankin sopiva ,) Malli on Ullan Ylösalas-raglan. Hihan kavennukset ja sivukavennukset keksin omasta päästä, jotta sain vielä istuvamman lopputuloksen. Lanka on Novitan Butterfly, jota kävin äkkiä hamstraamassa lisää kahta eri väriä kun tämä paita oli puolivälissä. Lankaahan ei enää valmisteta ja sitä on niin ilo neuloa, että piti lisää saada. Toista väriä näistä käytin tuohon kukan virkkaamiseen hihaan. Lankaa kului alle 400g, joten riittoisaakin tämä lanka on. Kuvat on otettu torstaina neuletapaamisessa Helsingissä kahvila Campissa. Kivaa oli taas tavata kaikkia paikalla olleita!

Kukkapaita
Kukka

 

 

helmikuu 9, 2007

Taas pikku sukat

Lankahamsterit etenevät hurjaa vauhtia. Itse kuulun Lankahamstereiden alablogiin 5 eli Täystuhoihin. Olen neulonut jämälangoista paljon tilkkuja, niistä kuvia myöhemmin. Mutta myös kummipoikani saa uudet sukat. Lankana Novita Nalle. Puikoilla on myös Knittyn I Do, mutta se on edennyt vasta kolme mallikertaa. Erityisen ärsyttävä mallineule niin kauniissa työssä. Koitan sinnitellä eteenpäin.

Teon sukat 

Blogilla taitaa olla puolukkapäivät

Blogisoftan päivitys ei ole sujunut halutulla tavalla. En ole päässyt kirjoittamaan yli viikkoon mitään, sillä tekstieditori ei halua toimia. Nyt sain tämän toisella koneella toimimaan, mutta edelleen tämä tökkii ja kuvien lataus on hankalaa. Macilla ei saa blogattua, mutta winkkarikone antaa edes jotain armonpaloja ja pääsin päivittämään.

Alkuvuoteeni kuuluu paljon työmatkoja. Kutimet kyllä seuraavat mukanani niillekin ja tänään neuloin automatkalla muutaman kalatilkun. 

Jo muutama viikko sitten ilmestyi Ullan K-18 extra, minäkin tein sinne muutamia ohjeita. Mm. tämän puolukkapäivät pussin, jossa voi säilyttää kuukuppia. Lankana Novita Kotiväki.

Puolukkapäivät pussi 

helmikuu 12, 2007

Jämälankatöitä

Olen neulonut viikonloppuna taas jämälankojani pois. Neuloin Fleur-langasta nuken mekon, lankaa kului jopa 36g ;) Puikot 4mm ja lanka on 100% akryylia. Lankajämät olen saanut Saijalta. Mekon lahjoitan Akalle, sillä hän tekee Unicef-nukkeja ja toivon, että mekko olisi sellaiseen sopiva.

Nuken mekko

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lisäksi olen neulonut taas peittotilkkuja. Tavoitteena olisi saada nämä epämääräiset jämät mahtumaan yhteen pahvilaatikkoon. Nyt niitä on vielä pahvilaatikon lisäksi muovipussi.  Lankaa näihin sain kulumaan 220g.tilkkuja

 

 

 

helmikuu 14, 2007

Silliparvi

Olen alkanut neulomaan matkoilla kalatilkkuja, nyt niitä on viikossa kertynyt 16 kalaa. Lanka Novita Colori. Yksi tilkku painaa 3,5g, eli hitaasti hyvä tulee. Kalatilkun koko on n. 9 x 6 cm, Näistä joskus sit kokoontuu vauvan peitto, kiirettä ei ole, sillä ei ole sitä vauvaakaan vielä haikaran suussa. Tämä on nyt jo neljäs peittoprojekti mikä minulla on kesken. Ja tilkut on siitä hyviä, että ne ei mene pilalle vaikka marinoituisivat useammankin vuoden ;)

Kalatilkkuja 

helmikuu 20, 2007

Lankahamsterin matka Berliiniin

Edit: Pahoittelen, että sivu ei näy kunnolla IE:llä, tämä tekstieditorisofta ei vieläkään toimi ja en osaa raakaa html-koodia kirjoittaa. Firefoxilla kuvat eivät menneet päällekäin, vaan pysyivät allekain.

Kävin työmatkalla Berliinissä, matka taisi kääntyä kokouksen jälkeen lankahamsterin unelmamatkaksi. Olin etukäteen katsonut muutaman kaupan osoitteet ja printannut itselleni reittioppaan hotelliltani. Oli tarkoitus käydä katsomassa ja etsimässä 3 lankakauppaa, kaikki olivat alle 2km kävelymatkan päässä hotellilta Länsi-Berliinin keskustasta (tietenkin eri suunnissa). 

Perjantaina illasta lähdin kohti LaLaine liikettä, joka sijaitsee osoitteessa Kantsraße 145.  Liike oli todella kodikas ja langat nätisti esillä  värien mukaan.  Liikkeessä myyjätkin neuloivat samalla jotain työtä. Kaupassa oli myynnissä käsinneulottuja tuotteita lankojen lisäksi. Ainoa mikä minua häiritsi kamalasti,  hyllyissä ei ollut hintoja lankojen kohdalla. Tämä hidastaa suuresti ostohoukutuksia. Lattialla olevissa koreissa oli kyllä hinnat. Ostin kaupasta Lana Grossan sukkalankoja, sekä paksua ranskalaista villalankaa. (Bouton d'Or).

LaLaine1

LaLaine2

LaLaine3

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun kävelin takaisin keskustaan poikkesin muutamassa tavaratalossa. Yhdestä tavaratalosta (Wertheim) olikin myös lanka- ja kangasosasto. Sieltä mukaani lähti alekorista yksi kerä raitalanka Regiaa.  

Lauantaina aamusta lähdin kävelemään kartta laukussa kohti Woll-Kontoria, osoitteeseen Nassauische Staße 11. Olin paikalla etuajassa ja hieman kävelin lähikaduilla. Klo 10 menin vetämään uudestaan oven kahvasta ja vieläkään ei ketään näkynyt. Myyjä tuli paikalle ehkä n. 5 yli ja pääsin ostoksille. Nettikauppaa olin katsonut jo ennen lähtöäni ja tiesin että täältä löytyisi Trekkingin lankoja. Ja oih, nähtyäni ne ihanat värit livenä taisi se mopo karata käsistä lopullisesti. 8 kerää erivärisiä Trekking XXL sukkalankaa lähti mukaani ja 1 kerä Trekking Pro Natura (75% villa, 25% bambu). Lisäksi alekorista lähti ohutta mustaa nauhalankaa puoli kiloa (STAHLchce WOLL, Barolo), sekä bambuiset 4,5mm sukkapuikot.

woll-kontor1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

woll-kontor2

Kolmas kauppa oli nimeltään Wollust, mutta tätä ei löytynyt enää osoitteesta Winterfeldstraße 40. Tämä ei minua harmittanut, sillä osoitteen vieressä oli lauantaitori ja tulipahan sekin nähtyä. Tyytyväisenä menin kohti hotelliani ja viemaan saaliini takaisin. 

Ajattelin lähteä kiertelemään vielä vaatekauppoja keskustaan, kun heti 100m käveltyäni päätin kurkata mitä rullaportaiden alapäästä löytyykään, kaupan nimi oli Idee (Passauer Str. 1-3, aivan tunnetun tavaratalon KaDeWe:n takana).

Idee

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Niin kuin kuvasta näkyy, kaupan ulkopuolella ei lukenut muuta kuin sale, siksi olin perjantaina tästä kävellyt tietämättömänä vain ohi ,). Sisältä paljastui aivan mielettömän iso ja valtava käsityökauppa. Lankoja, Kankaita, Helmiä, Kirjontatöitä, Maalaustarvikkeita jne. Täältä ensin tarttui mukaani allennuksesta punaista Gefidran Beaty Cottonia 450g ja 2,5mm sormikaspuikot. Kassalla tytteli selitti että kaikista jo alennetuista tuotteista saa vielä 30% lisäalennuksen. Kivaa! Lähdin sitten kuitenkin näine hyvineni vaateostoksille. Pari tuntia kun olin shoppaillut vaatteitakin ja lähdin takaisin hotellille päin, niin tämä Idee olikin vielä auki, lankahamsterini sisällä käveli takaisin kaupan lankahyllylle ja mukaani lähti näin myös puoli kiloa valkoista Beaty Cottonia.

Illalla onnellisena ja väsyneenä (8h shoppailua on kuntoilulaji!) ihailin lankojani. Hetkeä myöhemmin kun jalkoja särki niin mieleeni tuli kokeilla mahtuuko langat pieneen vetolaukkuuni. Ja sain langat kertaalleen sinne ängettyä, mutta sen jälkeen huomasin vielä henkarilla roikkuvat housut ja paidan  ja meikkipussin kylpyhuoneessa. Laukku oli avattava uudestaan ja enää sen saanutkaan sitä kiinni. Onneksi lentokoneeseen saa viedä vielä käsimatkatavaroita, joten laitoin osan langoista paperikassiin ja siltikin oli istuttava laukun päällä, että sain vetoketjun kiinni. 

kalat matkassa mukana 

 

 

 

 

 

 

 Kaikenkaikkiaan lankaa tuli ostettua 3,5 kiloa. Matkan aikana sain neulottua I Do:ta eteenpäin ja 10 kalatilkkua lisää. Neuloin viimeisen kalan sunnuntaina puistossa +9 asteessa ja auringon paisteessa, sitten lanka loppui. Lentokentällä aloitin jo uusilla sormikaspuikoilla ensimmäistä sukkaa. Jos sukkalankoja on 1,6 kiloa ja neuloo sukat joka kuukausi, niin silti nämä taitavat kestää pienen ikuisuuden. Onneksi pehmeitä lankoja ja ihania värejä voi myös vaan ihailla ;)

Lankakasa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

helmikuu 28, 2007

Miehelle ohuet sukat

Tein miehelleni sukat Trekking XXL-langasta. Nämä valmistuivat jo viime torstaina, eli viisi päivää meni tikutellessa. Painoa on 66g.

antin_sukat.jpg

maaliskuu 12, 2007

Salainen sukankutoja

Minustakin on tullut salainen sukankutoja. Ensimmäinen sukka on jo puikoilla. Kauhean vaikea arvioida tuleeko sukasta sopiva. Parillani on huomattavan paljon pienempi jalka kuin itsellä, joten en pysty sovittamaan sukkaa kenelläkään. Toivottavasti ei tule liian pientä ;) Kuvia sitten vasta joskus kun sukat ovat valmiit ja perillä saajallansa.

ssk_logo.jpg

 

Missä on mopoparkki?

Mitään ei valmistu kun on pomo karannut käsistä. Olen aloittanut monta uutta työtä ja kestää varmaan hetken, ennen kuin saan mitään valmiiksi asti. Kuvassa on sukan alku äidilleni raitaregiasta. Yllättävän kivaa raitaa tulee, kun värit sointuvat yhteen. Nämä sukat ovat nyt jäähyllä, sillä ssk-sukka on etusijalla. Näiden lisäksi on kesken pari hihatinta, Sienna-neuletakki syksyn IK:sta ja varmaan jotain mitä en ees muista. ;)

Raitaregia 

maaliskuu 14, 2007

Mulle kaikki ihanat langat!

 Nämä ihanat angorat löysivät luokseni jo syksyllä Menitasta. Langatovat varmaan peräisin kultaiselta 80-luvulta. En ole suunnitellut näille vielä muuta tehtävää kuin paijailun ja ihailun kohteena olemisen. Näiden lisäksi tilasin kahta eri väriä Novitan uutta Bambua puoli kiloa kumpaakin. Sekä Cocosta 400g. Lankaparkki on siis ainakin löytänyt minun luokseni, mutta pomot ovat edelleen ihan hurjina. ;)

angorat laatikossa

 

maaliskuu 18, 2007

Salaiset palmikkosukat

 Perjantaina minua odotti mukava paluu Tampereelle. Ensin kävin Marjan kanssa pitsalla Napolissa. Oli oikein kiva nähdä pitkästä aikaa, pitsakin oli hyvää, mutta seura parempaa ,) Kotiin päästyäni minua odotti eteisen pöydällä pieni paketti Salaiselta sukankutojaltani. Sieltä paljastuivat ihanat punaiset palmikkosukat, jotka istuivat täydellisetsi jalkaani. Kiitos Sinikka!

salaiset palmikkosukat

Regian raitasukat

Jotain valmista itseltäkin. Piti neuloa äidille valmiiksi nämä sukat, koska ssk-sukkani menevät uusiksi. Olin aloittanut liian pienillä puikoilla, joten varresta tuli liian kapea. Nyt otan 2,5mm puikot ja muokkaan muutenkin ohjeideaani. Eiköhän niistäkin vielä hyvä tule ,) Onneksi aikaa on rutkasti. Kiirettä pitää muissa asioissa ja neulomiset meinaa jäädä vähille. Ja kyllä, neulojillakin on Elämä (tm) ;-D  Näiden sukkien tiedot: Regia 4-fädig, Avanue color, bambupuikot 2,5mm, painoa 62 g, koko 40.

regia sukat

maaliskuu 19, 2007

Lankataivaan uudet ihanuudet

Lankataivaaseeni kotiutui lauantaina puoli kiloa rosaa Novitan bambua ja puoli kiloa beigeä. Myös 400g cocosta tuli hankittua. Cocoksesta olin ajatellut kesäistä juhlatoppia, bambuista itselleni ja miehelleni paitoja. Saas nähdä koska ideat pääsevät puikoille asti ja miten ne muuttuvat ennen sitä. 

bambut + cocos

huhtikuu 2, 2007

I Do

Tahdoin 31.3.2007. 

I_Do.jpg

huhtikuu 9, 2007

Etsintäkuulutus

Kääks, minulta pääsi loppumaan grafiitin harmaa isoveli kesken hihatinta. Löytyisikö keneltäkään tätä kyseistä lankaa, tarve olisi vajaalle kerälle.  Vielä pitää neuloa raglanhihat loppuun, näyttää tyhmältä jos nyt vaihdan tuohon beigeen, jolla selkää neulon. Jätä blogikommentti, jos sinulta löytyisi kerä tai vajaa tätä väriä. 

Mukavaa toista pääsiäspäivää kaikille! Ja oikein paljon kiitoksia onnitteluista, koitan saada jossain vaiheessa I Do:sta kokoinaisempaa kuvaa. 

keskenerainen.jpg

huhtikuu 11, 2007

SSK-sukat pääsivät perille

Sain torstaina valmiiksi salaiset sukkani ja ne lähtivät silloin kohti Seinäjokea. Nyt ne ovat perillä Sirpalla. Mukavaa että onnistuin suunnitelmissani ja sukat ovat saajalleen sopivat ja mieleiset. Lanka on Trekking XXL ja vihreä kuviolanka on Novitan Floricaa. Painoa sukille kertyi 72g. Nämä tuli neulottua 2,5 mm bambuisilla puikoilla. Saas nähdä jaksanko kirjoittaa muistiinpanojani puhtaaksi ja tuleeko näistä ikinä julkaisukelpoista ohjetta.

ssk-sukat

huhtikuu 21, 2007

Bambusukat

Neuloin miehelleni Regian bambulangasta perussukat. Aloitettu vaihtelun vuoksi kärjestä ja varressa bambuneuletta. Lankaa kului n.70g ja nämä syntyivät 2mm addeilla.

Antin bambusukat 

Isovelihihatin

Omistan mustan ja valkoisen samanlaisen toppaliivin. Toppaliivien käyttöaika vuodessa on aika lyhyt. Niinpä mieleeni tuli tehdä irtohihat ja pidentää käyttöaikaa. Aloitin neulomisen lahjoituksena saamistani grafiitin harmaista Novitan isoveljeksistä. Lanka kuitenkin uhmasi loppua kesken ja muutin suunnitelmia. Päätin tehdä selän beigellä, jonka myös olin saanut lahjoituksena. Harmaa kuitenkin loppui tälläkin mallilla kesken, onneksi yksi ystäväni osti sitä minulle lisää ja sain hihan tehtyä kokonaan harmaalla. Lopputuloksena minulla on nyt taas 1,5 kerää harmaata isoveljeä jäljellä. Hihatin on ihan oman mielikuvitukseni tuotos. Tuntuisi näin sovitettaessa ihan toimivalta. Lankaa kului yhteensä 340g ja puikot olivat 4,5mm. 
Isovelihihatin
Isovelihihatin takaa

huhtikuu 29, 2007

Sienna

Sienna-takki valmistui viikko sitten. Malli on IK Knitsin syksyn 2006 lehdessä.  Ahkerasti on tullut pidettyä tätä neuletta kuluneella viikolla. Se on ihanan pehmeä, lämmin ja sopivan kokoinen. Lankana minulla on tässä Gedifran Cashmerino ja sitä kului n. 460g.

Sienna

toukokuu 6, 2007

Punainen raglan

 Sain valmiiksi ensimmäisen kesäneuleeni. Paita on tehty ylhäältä alaspäin pyörönä. Vältyin siis kaikilta saumojen ompeluilta. Lanka on Gedifran Beaty Cotton (50g/85m), kirkkaan punainen, väri 3844. Kaula-aukossa on 96 silmukkaa, jotka jaoin siten, että hihoissa on 14 silmukkaa ja edessä ja takana 34 s. Puikot olivat resoreissa 4 mm ja muualla 5 mm. Lankaa kului 450g eli kaikki mitä olin aikoinaan Saksan reissultani saanut. Saisi kesäkelit jo alkaa, niin pärjäisi hieman lyhyemmilläkin hihoilla.

punainen raglan

toukokuu 17, 2007

Monkey

Olen tilaillut paljon uusia käsityö tavaroita toukokuun aikana. Osa on vielä kotiutumatta, mutta viime perjantaina sain puikkosettiä. Nyt minulla on kaikkia kokoja lyhyitä bambuisia sukkapuikkoja. Piti heti päästä kokeilemaan välikoon sukkapuikkoja ja niinpä loin 2,25 mm puikoille silmukat Trekking Pro Natura sukkalangasta. Sain Monkey-sukat valmiiksi eilen, nopeasti tulivat. Sukkien malli on helppo ja mallineuleen oppi heti ulkoa. Mielessäni alkoi muhia polvipituiset Monkey-sukat.

Pro Natura sukkalangassa on 75% villaa ja 25% bambukuitua (jostain luin, että oikeeta bambua eikä bambuviskoosia). Lanka on aika kovaa, pistän sukat pesukoneeseen huomenna ja katson pehmeneekö ne hieman. Väri on ihanan karkkimainen ja kesäinen.

Monkey 

toukokuu 20, 2007

Snowflake

Snowflake-sukat valmistuivat ilahduttamaan lämmintä kevättä.  Regia silk -lankaa kului 78g ja käytin 2,5mm bambupuikkoja. Mallineule tuotti jonkin verran päänvaivaa, enkä meinannut millään oppia sitä ulkoa, ekassa sukassa jouduin purkamaan alusta 5cm, kun olin mennyt sekaisin. Toinen sukka valmistui kuin itsestään. Vihdoin kun tajusin kuvion, eikä enää tarvinnut katsoa koko aikaa neulekaaviota. Regia silk on ihanan pehmeää, nämä sopivat varmasti hyvin kesäkäyttöönkin, koska eivät kutita herkkää ihoani.

snowflake sukat

Eris

Joskus syksyllä olen aloittanut neulomaan Eris-villatakkia. Malli on aivan ihana, mutta sen neulominen jäi kesken. Syynä oli se, että tätä en halunnut raahata eri kaupunkien väliä ja töiden jälkeen iltaisin olin liian väsynyt seuraamaan mallikaaviota. Ja nyt en edes muista mille kerrokselle olen jäänyt. Jouluna ajattelin, että en neulo muita töitä, että teen tämän valmiiksi. Jouluhan meni jo 5 kuukautta sitten, eikä Erikseni ole edennyt.

Nyt liityin mukaan Eristettyä villaa -blogiin. Kokeilen, jos ryhmästä olisi apua saattaa tämä neule valmiiksi. Ohjehan siis on loistava ja todella hyvin kirjoitettu ja lankakin on ihanaa Knitpicksin Elegancea (alpakkasilkkiä). Jostain kaivataan aikaa ja keskittymiskykyä. Ehkä se joku viikonloppu tulee luokseni. (Tai sitten se joukkopainostus. ;) 

eris kaulus

kesäkuu 11, 2007

Cavern-cardigan

Sain valmiiksi oman cavernini sunnuntaina. Neuloin sen Gedifran beauty cottonista, lankaa kului 550g puikoilla 4,5mm. En ole vielä neuletta pessyt ja toivonkin sen hieman kutistuvan. Nyt se on löysä ja tuntuu roikkuvan mahan kohdalta. Kuva otettu Helsingin Haagassa sijaitsevasta Rodo-puistosta. Upeita kukkia, kyllä kelpasi niitä siellä ihastella työkavereideni kanssa.

Mukavaa kesäkuun alkua kaikille! Koitan jaksaa päivittää kesän kuumuuksista huolimatta blogiani aika ajoin. Itselläni on tällä hetkellä menossa vaihe, jolloin tekee mieli aloittaa vain uusia neuleita, eikä saattaa mitään valmiiksi. Piristystä on haettu useilla nettiostoksilla ja Menitaankin olen eksynyt. Seuraavaksi ajattelin tilailla muutamia neulekirjoja, täytyyhän sitä saada lankavarastonsa tuotteilel inspiraationlähteitäkin.

cavern

kesäkuu 17, 2007

Kesäkassi ja lankalöydöt

Sain viimeisteltyä kesäkassin itselleni lauantai-iltana. Virkkasin kassin suurella innolla jo kevään ensimmäisten hellepäivien aikaan huhtikuun lopussa. Kassi joutui kuitenkin odottamaan vuorittamista näinkin kauan. Kassi on virkattu Novita Tennesseestä, lankaa kului melkein 300 grammaa. Kassin kahvojen sisällä on muoviletkun pätkät, vuorena tilkkupuuvillaa.
kesäkassi
 Lähikuvaa pinnasta:

kesäkassin pintaa 

 Tässä kassin vuoresta ja mahdollisesta käytöstä kuva. Lauantaina kävin UFFilla ja satuin löytämään nämä langat sieltä. Missään ei ollut vyötteitä, mutta tunnistin kassissa olevat siniset langat Novitan tennesseeksi (230 g) ja vaaleanpunaiset ovat butterflyä (330 g). Lisäksi 100 g vyyhti paksua vihreetä villalankaa. Kaikki tämä maksoi vain 2,50e (Siellä oli tarjous, ota 2 maksa 1.) Pitäisiköhän useammin käydä kirpputoreilla :)
kesäkassin sisältö

kesäkuu 21, 2007

Kummipojan uusi hattu ja slipoveri

Kummipoikani 1v 8kk on varsin rakastettava pakkaus <3

Teinkin hänelle uuden slipoverin ja hatun kesäksi. Ohjeet ovat omiani ja varsin sopivia. Aikaisemmin kun olen neulonut jonkun lehden ohjeen mukaan, ovat neuleet olleet ylisuuria. Slipoverin alla on neulomani toinen paita, jonka piti olla 80 senttisille, kummipoikani on jo n. 90 ja vieläkin saa hihoja kääriä ;)

Lankana hatussa ja slipoverissa Schachenmayr Crazy Cotton (väri 80). Lankaa meni slipoveriin 100g ja hattuun 75g.  Slipoverissa on lisäksi resorit neulottu kiertäen Kamomilla-puuvillalangalla.(3mm puikot ja koukku.)

Oikein hyvää juhannusta kaikille! Omaan juhannukseeni kuuluu mm. 10h junassa matkustamista, neuleita on varattu reilusti mukaan!

Slipoveri + hattu

heinäkuu 2, 2007

10 kania Espanjasta

Ostin Lankataivaaseen 10 kania lemmikikseni. Kävin työmatkalla Castellónissa, Espanjassa (n. 270km Barcelonasta rannikkoa alaspäin, 70km Valenciasta ylöspäin). El Corte Inglésissä (Espanjalainen tavarataloketju) oli todella pieni lankaosasto. Tarjolla oli pääasiassa vain akryyliä, suurin villaprosentti oli 20%. Puuvillaa oli jopa kolmea väriä. Virkkauslankoja oli enemmänkin, mutta ne olivat todella kalliita. Helmenä kaiken seassa oli pienet laatikot tätä ihanaa 100% angoraa, kerässä on 10g / 50m. En voinut olla adoptoimatta näitä mukaani. Työmatka oli muutenkin niin rankka että tämä tuli kuin tilauksesta lohdukkeeksi. ;)

10 kania 
kanit läheltä 

 

heinäkuu 14, 2007

Mystery stole 3

MS3

 

 

 

Minäkin olen liittynyt mukaan suureen kansainväliseen joukkoon joka neuloo mystery stole 3:sta eli mystillistä stoola kolmosta. ;) Eilen illalla sain vasta kakkosvihjeen neulottua, kolmosvihje odottaa tossa pöydällä että olisi aikaa. Huivin malli on todella hidasta neulottavaa, kun pitää joka kerros katsoa kaaviosta. Toisaalta erittäin haastavaa ja pidän hyvin paljon lopputuloksesta. Minulla on työssä mukana kirkkaita kutosen lasihelmiä, ne eivät kauheasti erotu neulepinnasta, mutta ei se haittaa. Lankana on Toikan tenceliä kaksinkertaisena ja puikot 3,5 pitsiaddit (ovat muuten todella hyvät puikot ;). 

ms3 clue2

heinäkuu 24, 2007

Kesäretken saalis

Eilen olin kesäretkellä ystäväni Sallan kanssa. Matkasimme Toijalaan Toikalle ja kangastukkuun. Hämeenlinnaan lounaalle ja Wetterhoffille. Lisäksi kävimme Iittalassa ja Nokialla Nanson tehtaanmyymälässä. Pysähdyimme myös muutamilla kirpputoreilla, kun ne osuivat matkan varrelle, niistä ei tosin tarttunut mitään mukaan. Alla kuva käsityötarvikesaaliistani. Kultalanka (950 g) on polyesteriä ja ostimme sen Sallan kanssa puoliksi. Punaiset Silviat pääsevät pitsihuiviksi ja Harmaa Sivilla ehkäpä vauvan kypärähatuksi. Valkoinen putkis toivottavasti päätyy kassiksi. Viime kesänä vierailin myös Toikalla ja silloin investoin kerijälaitteeseen, nyt ostin itselleni vyyhdinpuut. Oli mukava päivä ja ihan kohtuullinen saaliskin ;)

kesa_ostokset.jpg

heinäkuu 27, 2007

Terveiset Lappeenrannasta

Kesäterveiset Lappeenrannasta! Kävin eilen Marjan kanssa katsastamassa paikalliset lanka- ja kangaskaupat. Mukaan tarttui Palalaareista puuvillakankaita; tavallisia ja tilkkutyökankaita. Merseroitua puuvillaa hehkuvissa väreissä ja kuvista puuttuvat 2 nappia ,). Huomenna menen vierailevaksi tähdeksi Lappeenrannan neuletapaamiseen ;)
alennus langat 
kangaspalat
 Lämpöä täällä idässä piisaa ja hiki tuli kun käytiin katsomassa tämän vuotista hiekkalinnaa satamassa. Aiheena tänä vuonna oli avaruus ja jälleen kerran työ oli upeata ja koko valtaisa. Tässä kuvassa vain muutama yksityiskohta.
hiekkalinna 2007 

heinäkuu 31, 2007

Icarus

Ihanainen icarus-huivi valmistui vihdoin ja viimein. Huivia aloitin neulomaan jo joskus syksyllä ja se jäi muiden töiden jalkoihin. Toukokuussa otin sen junaneuleeksi ja huivi kasvoi kasvamistaan. Juhannuksena pääsin jo reunakuvioihin. Nyt kesälomalla sain taisteltua viimeisetkin kerrokset loppuun. Lopussa silmukoita oli niin paljon, että yhden kerroksen neulomiseen meni yli puoli tuntia. Tuntui loputtomalta kun yhden teho-osastojakson aikana en saanut edes kahta kerrosta  neulottua. Mutta nyt se on valmis ja se on kevyt ja ihana. Uskon että rakas äitini siitä pitää ja siihen haluaa kääriytyä.

Lanka on Knitpicksin Alpaca Cloudia, väri Autumn Heather ja sitä kului 110g. Huivin koko on n. 215 cm x 95 cm ja käytin 3mm bambupuikkoja. (Huivi on neulottu ohjeen silmukkamäärillä.) Kuvausapuna rakas mieheni <3

Icarus1 
icarus2 
icarus3 

 

elokuu 1, 2007

Strawberry field

Olen harrastanut pientä neulesuunnittelua ja neulonut ja sarjoittanut sukkia. Ensimmäisessä kuvassa on sukat itselleni Regia cottonista (koko 41, langankulutus 80g), keskellä on anopille regia silkistä (koko 36,  langankulutus 60g) ja alimmassa kuvassa kummitytölleni tuleva sukka regia silkistä (koko n. 27, kulutus 16g (huom vain 1 sukka).

Idean sain kesäkuisella työmatkallani Espanjassa Barcelonan lentokentällä kotiinpalatessani. "oma maa mansikka, muu maa mustikka"

Ohje on vasta muistiinpanoina, mutta koitan saada sen puhtaaksikirjoitettua seuraavaan Ullaan.  

mansikkasukat cottonista 
mansikkasukat regia silkistä 
lasten mansikkasukka 

elokuu 16, 2007

Lankataivaan varastot ja 10% projekti

Lankavarasto on vihdoin inventoitu. Tämänhetkinen tilanne on 42,565 kg lankaa varastossa ja keskeneräisissä töissä lankaa on kiinni 1,66 kg. Eli lankataivas on kasvanut ihan reippaasti viime vuoden aikana. Vielä vuosi sitten lankaa oli n. 28 kiloa ja itsekin veikkasin oman varaston kooksi 35 kiloa ;) Lähimmäksi veikkasi Merith, hänen arvaus oli 42,133 kg. Oikein hieno veikkaus ja onnea voitosta!

Koska lankavarasto oli n. 7 kiloa suurempi kuin kuvittelin, heräsi mieleeni lankalaihis. 10% tuntuu sopivalta luvulta. 4,25kg lankaa varastosta pois ei ole mahdoton tehtävä. (Olen neulonut kahtena päivänä 2 kalatilkkua, yksi tilkku painaa 3,5g. Hitaasti hyvä tulee ;)

Koska myös vaatteet päälläni haluaisivat tulevaisuudessakin mahtua päälleni, päätin yrittää saada omastakin painosta 10% pois. Siitä se idea sitten lähti ja puhuin ystäville siitä kahvilassa eilen. Ajatus hioutui omaksi 10% projektiksi . Tuolla blogissa on ideasta ja säännöistä tarkemmin. Mukaan saa liittyä, yhdessä itsekurin hallinta on helpompaa!

Lomalla sain valmiiksi anopille tälläisen keepin. Lankana Rowan Romance, puikot 10mm ja lankaa kului 150g.

keeppi.jpg

elokuu 22, 2007

Pikkupojille sukkia

poikien_sukat.jpg
Neuloin bussineuleena muutamat pikkupojat sukat, toiset ovat koko 30 ja toiset 27. Novita Nallea kului yhteensä 80g. Lankavarasto siis hieman satunnaisesti pieneneekin. Tosin tänään sorruin Priiman synttärialeen ja lankavarasto kasvoi taas ;)

elokuu 23, 2007

*hups*

priiman_langat.jpg
Johan tuosta lankainventaariosta on melkein 2 viikkoa ja lankavarasto sen kuin vain kasvaa ;) Töihin paluu on ollut rankkaa ja se johtaa heräteostoksiin, tarvitseehan ihminen lohtulankaa. Viime viikolla sähköpostitse ostin kilon Jaegerin Shetland arania. Enteriä oli painettu nopeammin kuin järki sanoi että sitä lankaa on jo yli 42 kiloa! Tällä viikolla varasto kasvoi taas yli kilolla. Ostin Priimasta kuvassa näkyvän kasan, Blend bamboota puoli kiloa (70% bambu, 30% puuvilla), Ribboota 650g (50% bambu, 50% soija) ja 75g soffice mohairia (80% kid mohair, 20% muovi). Lankaostoksia ei aina osteta tarpeeseen, vaan pahan päivän varalle, varmuuden vuoksi ja koska luksuslankoja ei voi ikinä olla liikaa. Vai voiko? Joka tapauksessa 10%-projektin aikana minun tulee nyt neuloa 200g enempi varastojani pois. Paksut langat pääsevät syyskuussa puikoille, sitä ennen tikutan lisää lasten sukkia ja POTW-huivikin on ilman reunusta. Ainiin, olen unohtanut mainita, että häämatkaltamme Islannista taisin tuliaisiksi tuoda 3 kiloa islanninvillaa (Alafoss Lopia). *hups* olen helppo, arvattava ja nopeasti repsahtava ;)

elokuu 26, 2007

Taas sukat

heinin_sukat.jpg
Neuloin lasten sukat kärjestä alkaen jämälangasta. Lanka loppui kuitenkin jo ennen vartta ja jatkoin harmaalla sukan loppuun. Sukat menevät lahjaksi ystäväni 1,5-vuotiaalle lapselle. Lankaa kului yhteensä 20g, puikot 2mm bambut.

syyskuu 9, 2007

Haamuilua

Blogini siirtyi serveriltä toisella ja samalla päivittyy Movable type uudempaan versioon. Anteeksi haamupäivitykset ja pahoittelen jos virheitä sivuilla ilmenee. Tällä hetkellä ainakaan haku-toiminto ei toimi. Jos muita virheitä ilmenee, olisin kiitollinen, että niistä minulle kerrottaisiin. Näin ne korjaantuvat nopeammin. Tämä 10-projektikin on edennyt suuntaan jos toiseenkin. Autoin Maisteria lankainventaariossa ja oma varastoni kasvoi melkein kahdella kilolla, neulonut olen n. 800g viikon aikana ja lankaa on myös lahjoitettu ja myyty n. 550g. Varasto on siis tällä hetkellä 900g plussalla 1.9. tilanteestani. 10_projektinappi.png Mukavaa sunnuntain jatkoa kaikille, minä jatkan Starskyn neulomista.

syyskuu 15, 2007

Punatulkku-lapaset

 Sain viime sunnuntaina jo valmiiksi syksyn ekat lapaset itselleni. Olen potenut viime viikonlopun molemmin puolin syysflunssa ja vieläkään ei täydellistä parantumista ole havaittavissa. Lapaset tulevat siis tarpeeseen, että pysyy lämpimänä viilenevissä syysaamuissa. Lankana näissä on punainen Janne ja raidat ovat Smartia. Lapasten paino yhteensä 80g ja käytin 3,5mm puikkoja.

punatulkku_lapanen.jpg

 

punatulkku_lapanen3.jpg

syyskuu 16, 2007

Isoveli-lapaset

Neuloin omalle rakkaalleni Novitan isoveljestä lapaset. Toiveena oli että kärki pitää olla pyöreä, joten tälläiset peruslapaset neuloin sädekavennuksin. Varressa 2o,2n -joustinta jossa pikku palmikot. Lankaa kului 80g ja käytin 5mm puikkoja. Varastoni pienenee siis pikku askelmin koko ajan. En ole sortunut vielä yhteenkään lankakauppaan. Tosin syksy on vasta alussa, joten katsotaan miten lankavaraston pienenemisprojektin kanssa käy pimenevissä illoissa.

isoveli-lapaset

syyskuu 23, 2007

Vilsongit

Neuloin kummipojalleni Teolle Vilsongit eli villa kalsongit. Nyt on ihanalla ja iloisella pojalla lämpimät välihousut valmiina talven koitoksia varten. Neuloin villahousut Novitan Nallesta kolmosen puikoilla ja lankaa meni 150g. Kirjoitin juuri ohjeen Ullaan, jonka uuden lehden dedis on tänään. Olen siis ajoissa niin kuin aina, Strawberry field sukkien ohje on vielä viimeistä silausta vaille, joten taitaa ilta mennä sen parissa.

vilsongit_Teolla.jpg

lokakuu 3, 2007

Lapaset pienelle puuhailijalle

Sain sunnuntaina neulottua kummipojalleni uudet lapaset. Lankana turkoosi Regia 4-fädig, puikot 2mm, 44s ja valmista tuli aika nopeasti. Kummipoikani tarvitsi uudet lapaset, kun vanhoista on peukalo purtu rikki. Kuten kuvasta näkyy uusi omistaja otti lapaset innolla vastaan. Piirtely jatkui hetken lapaset kädessä ja ulkona hän muisti heti pyytää ne taas käsiinsä. Ohuet lapaset ovat lasten mieleen, niiden kanssa he pystyvät puuhailemaan aivan eri tavalla kuin paksujen talvirukkasten kanssa. Nyt kun säät vielä suosivat, oli näille erityinen tarve. En ehtinyt punnitsemaan lapasia, mutta veikkaan kulutukseksi n. 18g.

Turkoosit_lapaset.jpg

lokakuu 6, 2007

Kovassa vauhdissa välineet jo hajoaa

Eilen meinasi hätä tulla käteen kun huomasin aamulla autossa neuloessani, että puikko on puoliksi poikki. Korjasin puikon katkaisemalla sen kirurgin veitsellä ja liimaamalla sen letkun uudelleen kontaktiliimalla puuosaan kiinni. Tietenkin piti sillä veitsellä rapsuttaa vanhat muovit siitä ensin pois. Puikoille on päässyt ensimmäinen joululahja eli ei tästä sen enempää ;)

hajonnut_puikko.jpg

Lankavarastoni on edelleen syyskuun ensimmäiseen päivään verrattuna plussalla, tällä hetkellä 1,2%. Ostin nimittäin Sypressistä 300g vaaleansinistä Dropsin Alpacaa.

lokakuu 9, 2007

Uusi uljas Ulla on ulkona

turkoosi_strawberry_field.jpg Ulla ilmestyi ja se on täynnä mitä ihanampia ohjeita. Itseltäni siellä siis kaksikin ohjetta, Vilsongit ja Strawberry field -sukat. Sarjoitin lopulta sukat neljään eri kokoon. Yläkuvassa on kokoa 36 oleva sukka neulottuna Regian turkoosista sukkalangasta ja alemmassa kuvassa olen neulonut Puna-meleeratulla Trekking XXL:stä koon 38 sukan. Pääsin eilen myös Ravelryyn ja olen koittanut hieman tutustua sivuston saloihin. Uskon että sivusto on hyvä apuväline neuleharrastuksessa, mutta ainakin näin aluksi se syö liikaakin aikaa itse neulomiselta.

meleerattu_strawberry_field.jpg

lokakuu 13, 2007

calorimetry ja lapaset

Sain neulottua jo yhden joululahjan valmiiksi ja sen jälkeen välityönä neuloin Novitan Isoveljestä calorimetryn ja tavalliset lapaset sen seuraksi. Calorimetrystä tuli hieman suuri, mutta kyllä se päässä pysyy ja lämmittää. Lankaa kaloriin kului 68g ja lapasiin 86g, puikkoina käytin 4,5mm bambuja.

kalori ja lapaset.jpg

Lankavarastoni pääsi vihdoin miinukselle sitten syyskuun alun. Myin ystävälleni lankaa 540g. Lokakuun ensimmäisenä päivänä sorruin ostamaan 300g vaaleansinistä Dropsin Alpacaa. Tuo punainen joululahja vei lankaa 610g. Varasto on miinuksella vasta 1%, joten vielä on tikuteltavaa yli 4 kiloa. Täytyy katsoa josko tuolta löytyisi vielä jotain myytävää. Hankin itselleni alihankkijaneulojan, äitini neuloi yhden kerän kool aidattua 7-veikkaa peittotilkuiksi. Kaikki keinothan oli sallittuja! Toivoa ei ole menetetty vielä. Olen jossain välissä saanut valmiiksi jämälangoista myös vauvan sukat. Nämä ei taida varastoa edes vähentää, sillä kärjessä oleva Jitterbug on Maisterilta ja en ollut sitä kirjanpitoihini edes lisännyt. (Varsi on Lanettia.)

vauvasukat.jpg

lokakuu 22, 2007

Pinkki puikkorulla

En ole muistanut esitellä näitä loistavia kissojani, jotka pitävät huolen sukkapuikoistani. Meeri ompeli tämän minulle tilaustyönä. Voin suositella kaikille muillekin, joiden aika tai taidot eivät riitä itse ompelemaan. Minä tykkään neuloa sukkia lyhyillä sukkapuikoilla ja siksi yli puolet taskuista onkin matalampia kuin toinen puoli. Taskut Meeri ompelee pyyntöjen mukaan, hyvää palvelua ;) Kiitos Meeri vielä näin jälkikäteenkin.

puikkorullan kissat.jpg

puikkorulla.jpg puikot.jpg

marraskuu 1, 2007

Pikkuliina

Neuloin kokeilumielessä pienen pitsiliinan, halkaisija 22 cm. Lanka Novitan virkkauslanka, kulutus 8g, puikot 2mm sukkapuikot. Sievä tähtiliina heräsi henkiin rajussa pingotuksessa. Pingotuksen jälkeen vielä tärkkäsin silitystärkillä liinan, jotta se pysyisi "avoimena".

star_doily.jpg

marraskuu 2, 2007

väriläiskä

Neuloin eilen illalla uuden ihanan värisen calorimetryn. Lankana ihastuttava käsinvärjätty Atacaman alpakka. Lankaa kului vain 22 grammaa. Minulla on tässä 96 silmukkaa ja käytin 3,25 mm puikkoja. Olisi voinut neuloa hyvin vaikka 100 silmukalla, nyt tämä on napakka. Lankaa jäi vielä 88 g, neuloisinko lapaset kalorin kaveriksi...

Kävin eilen ensimmäistä kertaa ystäväni Sallan kanssa Tampereen neuletapaamisessa Stockmannilla. Mukava oli käydä ja nähdä hieman täkäläisiäkin neulojia.

kalorimetri.jpg

marraskuu 7, 2007

Kalorin kaveriksi lapaset

atacama_lapaset.jpgNeuloin calorimetryn pariksi lapaset. Atacama alpakkaa kului 60 g ja käytin 3,25 mm puikkoja. Tämä lanka on perulaista käsinvärjättyä alpakkaa, käyttämäni langan värinumero oli M18. Tuli ostettua vuosi sitten Tampereen kädentaito-messuilta. Katsotaan mitä tänä vuonna tulee hankittua, kuinka hyvin pitää 10% vähennysprojekti. Tällä hetkellä menen koko ajan pikku hiljaa hyvään suuntaan. Kohta on jo 3% vähennystä ja toivotaan että suunta jatkuu samana.

marraskuu 9, 2007

Shetland Triangle eli Shettis

shettis1.jpgSain valmiiksi eilen ihanan uuden pitsihuivin. Koko muistuttaa kyllä enempi soputelttaa. Pingottaessa koko oli 230 x 115 cm. Huivi mahtui juuri ja juuri petauspatjan päälle pingottumaan.

shettis2.jpg

Lanka on Marks & Kattens Karusell, 100% merinovilla (100m/25g), Huiville tuli painoa 188g ja tikuttelin 4mm pitsiaddeilla tämän menemään. Toistoja kertyi kaiken kaikkiaan 15. Huivi on todella helppo neuloa, mutta ei kuitenkaan puuduttava. Ihana siitä tuli ja varmasti pääsee käyttöön. shettis3.jpg

marraskuu 28, 2007

Vaaleanpunaiset Chevalierit

Lankataivaasta löytyi possunpunaista Lanettia 100g ja niistä syntyivät ihanat Chevalier-lapaset. Malli oli helppo ja mukaansatempaava, nämä valmistuivatkin nopeasti. Lankaa kului 84g ja puikot oli ohjeen mukaisesti 3,75. Seurasin muutenkin täysin ohjetta, aina ei ole hyvä soveltaa ,) (Väri on oikeasti räikeämpi.) Lanett on ihanan pehmeää lankaa, taidan haluta lisää (paljon lisää) merinoa.

chevalier-lapaset.jpg

joulukuu 5, 2007

Balleristit

Neuloin jo jonkin aikaa sitten Ilun Ullassa olleella ohjeella Eli Pointe-tossut. Lankana virolainen liukuvärjätty villalanka ja käytin ihan ohjeen mukaisia silmukkamääriä, tossut huopuivat 60 asteen pesussa omaan kokooni eli 40. balleristit.jpg

joulukuu 26, 2007

Joululahjoja

Ennen joulua neuloin paljon pieniä joululahjoja ja askartelin muutaman helmikorunkin. Ylhäällä vasemmalla on virkattu käsilaukku ja kukkaro sekä lasihelmikoruja 3,5-vuotiaalle kummitytölleni. Vieressä oikealla on itse suunnitelemat palmikkolapaset kummipojalleni. Kuvasta löytyy myös unisukat Regia Bamboo colorista Marja V:lle, puudelineulemerkki sekä palmikkokämmekkäät Smartista Villasadulle. Väliin jäivät palmikkolapaset isälleni Novitan Faunasta. Lasten palmikkolapasista ja palmikkokämmekkäistä olen suunnitteilla kirjoittaa ohjeenkin, kunhan saisin loppuun asti piirrettyä kaaviot. Katsotaan sitten julkaisenko ohjeen täällä blogissa vai lähetänkö Ullaan. Lisää lahjoja seuraavassa postauksessa, kunhan ehdin kuvia käsittelemään lisää, nauttikaa joulusuklaista siihen saakka.

 

joululahjat2007.jpg

joulukuu 30, 2007

Joululahjoja osa 2

Tässä toinen kuvasikermä tekemistäni joululahjoista.

  • vihreät virkatut lapaset Novita Mambo (n. 100g)
  • pinkki-harmaat kämmekkäät kahdesta villalangasta (n. 60g)
  • Kahdet Ursukset Novita Faunasta (n. 60g), sekä tavallisia lapasia Novita Naturasta (n.80g) ja Faunasta (n.100 g)
  • Palmikkolapaset (itsesuunnittelema mallini, osittain sama kuin edellisen postauksen lasten lapasissa), Bainbridge-huivi ja Palmikkohattu Novita Faunasta
  • Shetland Triangle shawl Dropsin Alpacasta (n. 220g)
joululahjat_2007.jpg

tammikuu 1, 2008

Pinkit polvisukat

Joulukuussa mieli teki neuloa lahjojen lisäksi ihan itsellekin jotain. Vuorelman vedosta syntyi tavalliset sileät polvisukat. Tavallisuudesta poikkeaa vain se, että siirsin kiilakavennukset kantapään puolella. Sukat on neulottu alhaalta ylös. Opettelin myös italialaisen päättelyn, että jotain uuttakin tuli tämän projektin myötä opittua. Lanka tuntuu mukavalta, jännityksellä odotan kuinka se käyttäytyy käytössä. Toivottavasti ei kauheasti alkaisi nyppyyntymään. Lankaa kului 176 grammaa.

pinkit_polvisukat2.jpg

pinkit_polvisukat.jpgTässä kuvassa on harjoiteltu kuvankäsittelyä, pienin askelin koitan opetella käyttämään paremmin photoshoppia.

tammikuu 8, 2008

Selänlämmitin

Neuloin isälleni tuubin lämmittämään alaselkää issiaksen iskiessä ja ennaltaehkäisyyn. Tuubi on neulottu kaksinkertaisesta deLuX mohairista 4,5mm puikoilla ja selästä on tehty vähän pidempi. Molemmat lankakerät olivat pätkävärjättyjä ja erilaisia. Tuubiin muodostui mielestäni ihan hauska raidoitus. Lankaa kului 176 grammaa.

selanlammitin.jpg selanlammitin_pinta.jpg

tammikuu 12, 2008

Joululahjoja osa 3

Vielä on jäänyt osa joululahjoista esittelemättä. Neuloin Dropsin alpacasta ystävälleni ihanaisen shettiksen(Shetland triangle swawl). Lankaa kului n. 2,2 kerää ja neuloin 4,5mm puikoilla 10 toistoa. Kuvat puhukoon puolestaan:

alpaca_shettis.jpg

alpaca_shettis2.jpg alpaca_shettis3.jpg

tammikuu 26, 2008

Muutosten tuulia

Blogi on joutunut elämään hiljaiselossa, sillä omassa elämässä on tapahtunut suuriakin muutoksia. Olen työskennellyt Helsingissä melkein 3 vuotta ja matkustanut aina viikonloppuisin kotiin Tampereelle. Nyt kuitenkin olen saanut työpaikan lähempää ja pääsin muuttamaan takaisin "kotiin".

Helsinkiin jäi kasa ihania ja rakkaita ystäviä ja sukulaisia, onneksi juna kuljettaa sinne jatkossakin ja aina voi pitää neuletapaamisia ja kahvilatreffejä viikonloppuisinkin. Huhtikuussa saan oman auton ja sitten pääsen sillä huristelemaan niin töihin kuin muuallekin kätevästi.

Eilen vietin viimeistä  työpäivää ja työkaverini yllätti minut täysin antamalla minulle lahjaksi ihanat punaiset villasukat. Sukat olivat juuri oikean kokoiset. Kiitos lahjasta! Sain myös muitakin lahjoja iltapäivällä, kun tarjosin työkavereilleni jäätelöä.

Muutos on aina omalla tavalla mukavaa, mutta samalla haikeata. Tutut työkaverit ja työt jäävät taakse ja edessä on paljon uusia ihmisiä ja uuden oppimista. Mutta uudet asiat myös tuovat piristystä rutiininomaiseen arkeen. Nyt on enempi aikaa Tampereen ystäville ja omalle kodille ja perheelle.

Jotta blogiviestistä ei tulisi aivan kuvaton, julkaisen vielä yhden joululahjan. Neuloin jo syksyllä siskolleni joululahjaksi villapaidan. Paita on neulottu ylhäältä alaspäin ja olen käyttänyt sovituksessa apuna samankokoisia ystäviäni. Lanka on 100% villalankaa, en enää muista merkkiä, mutta joku rankalainen tuntemattomampi. Langan ostin aikoinaan Berliinistä. Puikot taisi olla 6mm ja lankaa meni 610g, minulla oli sitä vain 650g. Onneksi riitti, väri on juuri siskolleni sopiva. Kuva on otettu kännykällä ja paidan yläosassa on valon aiheuttamia läikkiä. Väri on siis oikeasti ihan tasaista. 

 ulpun_paita.jpg

tammikuu 28, 2008

Talvipäivä

talvimaisema.jpgEilen oli kaunis talvipäivä. Kävin mieheni kanssa Pyynikillä kävelyllä. Muutaman asteen pakkanen ja aurinko, sitä onkin jo kaivattu, lunta saisi olla enemmän, mutta kyllä muutamakin sentti tekee ihmeitä valolle. Tammikuun alussa sain Kanervalta lahjaksi 2 kerää Rowanin Alpaca Softia. Neuloin niistä itselleni pipon. Pipo on tarpeeksi iso, jotta sitä voi pitää poninhännän kanssa. Lankaa kului melkein se kaksi kerää, käytin 4,5mm puikkoja.

alpaca_soft_pipo.jpg

tammikuu 29, 2008

rakastuin

Tilasin tammikuussa myös lankaa ja kirjan Yarn and fiber companylta. Kirja ei ole vielä saapunut, mutta langat saapuivat viikossa ja ensimmäinen uutuus pääsikin heti puikoille. Värit ovat niin räikeitä ja järisyttäviä, että tämä kokonaisuus on jo hieno. Yksistään en monia värejä tästä pukisi päälleni. Neulomisen edetessä ensin ihastuin, yllätyin jokaisen värin paljastuttua (alotin neulomaan kerän sisältä) ja lopulta rakastuin ja mieli tekisi tilata heti lisää. Olen koittanut malttaa sen verran, että saisin käyttökokemusta langasta enemmän, että onko se hintansa arvoista. Kyseessä siis Noro Kureyon sukkalanka, värinumero 180.

 Tässä koko väriskaala pienenä paljastuksena. Parempia kuvia luvassa kunhan tikuttelen työn valmiiksi, toivottavasti jo viikonloppuna.

noron_liuku.jpg

helmikuu 3, 2008

Lelah-toppi

Tammikuun ekalla viikolla neuloin itselleni Lelah-topin Novitan Cocoksesta. Lankaa kului 7,5 kerää ja neuloin pitsiosan vitosen puikoilla ja sileän osuuden 4,5mm puikoilla. Tykkään.

lelah2.jpg

lelah3.jpg

Ja lähikuva vielä neuleen pinnasta.

lelah1.jpg

helmikuu 10, 2008

Retro Noro Socks

Sain valmiiksi Noro Kureyonin sukkalangasta neulotut sukat. Mallina Retro Rib Socks, joka löytyy Favorite Socks kirjasta. Käytin 2,5mm puikkoja ja lankaa kului koon 40 sukkiin 66g. Kerässä oli yksi solmu ja väriliuku ei jatkunut tasaisesti, joten en pystynyt kohdistamaan raitoja. Lanka on käsinkehrättyä, joten langan paksuus hieman vaihtelee, tästä johtuen pinta on todella eläväistä. Lanka on kerällä pellavamaisen koppuraa, mutta sukassa tuntuu jo paljon pehmeämmältä. Jalassa nämä eivät kutita ollenkaan, mitä monet muut langat aiheuttavat. Kuulun niihin herkkäihoisiin, jotka eivät pysty pitämään kutittavia lankoja paljaalla iholla. Toivottavasti nämä sukat kestävät käytössä, sillä pidän näistä kovasti. Mieli tekisi tilata toinenkin kerä, mutta yritän malttaa ensin hieman saada käyttökokemusta langasta, on se sen verran arvokasta. Kun yksin yrittää kuvata omat jalkansa hillittyä taustaa vastaan, tulee suoritettua pieni sunnuntai-illan taukojumppa.

norosukka3.jpg

norosukka4.jpg

Ja lähikuva vielä elävästä pinnasta:

norosukka5.jpg

helmikuu 17, 2008

Buttony

Vihdoin jotain isoa valmista ja pidettävää. Neuloin itselleni buttonyn Novitan Mambosta. Lankaa kului muutamaa metriä vaille 800g ja napitkin löytyivät nappitaivaasta. Käytin 6mm pyöröpuikkoja ja aikaa kului 10 päivää. Ohjeesta poiketen lisäsin sivuihin joustinta, jotta paidasta tulisi istuvampi. Ja on edes joku pieni lisäidea nappien kanssa. Paita on heti päässyt käyttöön. Onneksi tänä talvenakin on muutama pakkaspäivä, jotta näitä paksumpiakin pääsee käyttämään.  

buttony1.jpg buttony2.jpg

maaliskuu 24, 2008

Springsock

Kävin mieheni kanssa pääsiäismatkalla Tukholmassa. Ikävä kyllä lankakaupat pitivät ovensa suljettuina koko pääsiäisen, eikä lankataivaaseen päässyt muuttamaan yhtään uutta asukasta.

Matkalla mukana oli kerä keväistä sukkalankaa ja aloin neulomaan pitkänäperjantaina sukkia. Koska neulojan on välillä mahdotonta tyytyä neulomaan tavallisia sileitä sukkia ja matkalla sukkaohjeita ei yleensä ole mukana, on keksittävä itse omat ohjeensa.

Tälläisen sukan sain valmiiksi juuri äsken ja välillä oli kyllä suurtakin luomisen tuskaa kun ei väsyneenä 3D-hahmotus ollut enää parhaimmillaan. Kaikesta huolimatta opettavaista kokeilla uusia juttuja ja löytää edes keskinkertainen ratkaisu hahmotelmiinsa. Saas nähdä koska tämä saa parin, sillä eihän luomisenvimmassa ehdi kirjoittamaan mitään muistiinpanoja ylös.

Väri on keväistä ja lanka Lana Grossan Meilenweit Cotton Spirit, käytin 2,25mm puikkoja. Hämärän jo laskeutuessa kuvat jäivät hieman epätarkoiksi, mutta onneksi niitä on paljon.

springsock1.jpg

springsock6.jpg

springsock5.jpg springsock4.jpg springsock2.jpgspringsock3.jpg  

maaliskuu 30, 2008

Mock Wave Cable Socks

Neuloin kummisedälleni lahjaksi villasukat. Mallina tällä kertaa Favorite Socks kirjasta Mock Cable Socks, lankana grafiitin harmaa Fortissima Socka. Puikot varressa (10cm) 2,75mm ja sen jälkeen vaihdoin 2,25mm.  Ohjeessa käskettiin neulomaan 3,25mm puikoilla, mikä on mielestäni liioittelua näin ohuille sukkalangoille. Pingottimet ovat kätevä apu, niillä sukista tulee lahjakelpoiset, kuvio pääsee avautumaan. Sukkien koko n. 42 ja lankaa minulta kului 82g. Sukat olivat mukava matkaneuleprojekti.

mock_wave_socks.jpg

Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille. Katsotaan kunhan saan toisen parin puikoilla, että syntyykö samalla ohjetta vai ei. Puikoille hyppäsi huiviprojekti ja sukat saavat hetken odottaa.

huhtikuu 16, 2008

Arpajaisvoitto

Voitin Maartsin blogissa pupunnimeämiskilpailussa arvotun palkinnon. Sain sen tänään neuletapaamisessa. Palkinnossa oli 2 kerää Shachenmayer nomottan Chamonix lankaa, silmukkamerkkejä ja 3 suklaapupua. (2 enää jäljellä ;) Ihana palkinto.

arpajaisvoitto.jpg

 

Blogissa on ollut hieman hiljaiseloa, sillä kaikkia töitäni on kohdannut huono tuuri. Minulla on nyt 3 työtä kesken, joista on kaikista lanka loppunut kesken. Olen aloittanut niiden lisäksi 2 uutta työtä, katotaan jos joku joskus valmistuisi.

huhtikuu 27, 2008

Pink-vaara

Jotain valmista vihdoinkin myös täällä Lankataivaassa. Pink-vaara valmistui viime maanantaina ja olen pitänyt sitä sen jälkeen joka päivä. Se on ihana, lämmin, sopiva ja täydellinen kevät-takkini. Lankaa ei jäänyt yhtään ylimääräistä senttiä, sitä kului yhteensä 850g. Neuloin Tikrun Vihervaaran koon L-mukaan ja lisäsin 5s leveät nappilistat. Hihoissa tein 2cm korkeammat resorit, mutta huomasin, toista hihaa tehdessäni, että ensimmäisessä olin tehnyt yhden kerroksen liian lyhyet toistot. Tein saman pienen virheen toiseenkin hihaan ja hihat ovat silti juuri sopivan pituiset, hyvä että resorissa olin pidentänyt hihaa, että ei tarvinnut purkaa.

Kamerani ei osaa kuvata punaista väriä, näissäkin pinkki paloi puhki ja teki taustan vihreäksi. Mutta lankana siis tämän kevään pinkki Novitan Mambo ja käytin 6mm puikkoja. Napit löysin Tampereen Koskikeskuksen Merletosta.

pinkvaara1.jpg

pinkvaara2.jpg

pinkvaara3.jpg

 

 

huhtikuu 28, 2008

Aura

Neuloin Punokset puikoille kirjasta Aura-huivin ystävälleni polttarilahjaksi. Minulla oli 3 kerää Dropsin alpacaa (väri 4400) ja 4mm puikot niin kuin ohjeessakin, mutta lanka loppui kesken ja reunakaavio jäi n. 12 kerrosta vajaaksi. Onneksi nätiltä se näyttää näinkin ja saaja piti lahjastansa kovasti.

aura1.jpg aura2.jpg

kesäkuu 29, 2008

Vauvan asusteet

Siskoni perheeseen syntyi pieni poika ja aion ilahduttaa häntä tälläisellä setillä. Koitan päästä katsomaan uutta tulokasta ensi viikonloppuna. Nämä ovat niin miniatyyrisiä, että jännitän mahtuvatko edes vastasyntyneelle. Mutta onneksi aina voi sitten neuloa isompia jos nämä eivät sovellu. Lankana Lana Grossan Meilenweith cotton spirit ja puikot 2,25mm. Tossut ovat Saartjes Bootees -ohjeella neulotut, isomman koon mukaan. Hattu on Sweet baby cap-ohjeella, pienimmän koon mukaan neulottu. Ilmapallon ympärysmitta oli n.37cm ja käytin sitä pingotusalustana. Tossuja pingotin tunkemalla sisälle sanomalehteä, taisi tulla tossuista siksi hieman erikokoiset. Noh, viikon päästä olen viisaampi kokoarvioinnissa. 

vauva_asusteet.jpg

kesäkuu 30, 2008

Lisää asusteita

Viimeistelin myös muutaman aikaisemmin tekemäni vauvan hatun. Toinen on jo tutuksi tulleella ohjeella neulottu Top Down Bonnet. Lankana Marks & Kattenssin Eco baby bomull. Pingotus ja kuvausalustana toiminut ilmapallo on n.45min ympärysmitaltaan.

eko_top_down.jpg

eko_top_down2.jpg

Toinen on Berroccon ohjesivuilta löytyvä Cisco. Lanka on ystävämyynnistä ostamani kerä soijavillaa, langassa on 50% soijaa ja 50% villaa. Kerässä luki vain BRIS eli en tiedä kenen valmistama lanka on kyseessä. Tämän neuloin 3,5mm puikoilla.

cisco.jpg

cisco2.jpg

Molemmat näistä päätyvät lahjalaatikkoon odottamaan kavereiden plussamahapoksahteluja *plops plops*

heinäkuu 23, 2008

Harris Tweed

Noro Kureyon Sock on edelleen suosikkisukkalankani. Neuloin miehelleni Harris Tweedit ihan ohjeen mukaisesti tällä kertaa omia säveltämättä. Sovitusjalka ei ole kotona, niin pingotin sukat ja toivon niiden mahtuvan. Jos käy niin, että sukat puristavat, niin saatan saada nämäkin itselleni.

Ohje on myös hyvin kirjoitettu ja sopii todella hyvin Noron sukkalangalle. Tykkään.

HarrisTweed2.jpgHarrisTweed.jpg

Koko n. 42, puikot 2,25mm.

heinäkuu 30, 2008

Hyrna Herborgar

hyrna2.jpgJee, valmis!

Hyrna Herborgar valmistui jo heinäkuun 9. Eilen ulkoilutin huivia Elianderin rantaan ja sain kuvattua tämän jättiläisen. Sisällä ei yksinkertaisesti näin isosta huivista ole tilaa ottaa kuvia.

Neulomisaikaa tarvittiin paljon oletettua enemmän, sillä huivista tuli vahingossa valtava. Olin seonnut jossain kohtaa kaaviota ja sen huomauttuani jouduin neulomaan lisää, että reunaviuhkat täsmäsivät. Nyt tässä on 2 viuhkaa per puoli enemmän kuin ohjeessa. Lanka on Dropsin luonnonvalkoista Alpacaa ja sitä kului 5,5 kerää. Käytin 4mm puikkoja. Kokoa huiville kertyi 130x228. Pääseeköhän tällä telttakerhoon?

hyrna1.jpg

hyrna3.jpg

 

heinäkuu 31, 2008

Love Story

Noro Kureyon sukkalanka on edelleen minun lemppariani. Piti heti saada tämäkin kerä puikoille. Malli on omani ja siihen on kirjoitettuna jo ohjekin. Tällä hetkellä se on koeneulonnassa ja julkaisen sen sitten kun koeneuloja on testannut sen toimiiko se. Ohjeen kirjoitin englanniksi ja pistän sen Ravelryyn sitten jakoon.  Testineuloja käyttää yksiväristä lankaa, jotta näkee kuinka kuvio tulee siitä sitten esille. Lankaa kului tähän 74g, käytin 2,25mm puikkoja.

Love_Story1.jpg

Love_Story3.jpgLove_Story2.jpg

elokuu 12, 2008

Love Story Socks

EDIT: Korjasin ohjeen latauslinkin sellaiseen muotoon, että Ravelry-tunnuksia ei tarvita. Ohjetta on nyt jo alle vuorokaudessa ladattu 130 kertaa. Mielenkiintoista seurata statistiikkaa, odotan innolla kun alkaa valmistumaan sukkia. ;)

Vihdoin sain sukkaohjeeni kirjoitettua ja laitettua Ravelryn kauppaan ilmaiseksi jakoon. Ilman Ravelryn tunnuksiakin, sen saa haettua. Ohje on kirjoitettu englanniksi.

Tässä linkki: Love Story Sock -pattern.

Ystävällinen kanssaneuloja toimi koeneulojana, hänen versionsa sukista on löydettävistä blogista ja Ravelrysta. Sain lainata kuvia ohjeeseen. KiitosTalutin!Love Story Talutin1.jpg

Nyt sitten vain seuraamaan innostuuko joku muukin neulomaan ohjettani.

 

elokuu 23, 2008

Helmikuu

Febryary Lady Sweater valmistui muutama viikko sitten. Ilma on ollut kovin sateinen, enkä halunnut ottaa pikaisia sisäkuvia. Neule ei pääse siten oikeuksiinsa. Tänään Tampereella paistoi aurinko ja suuntasin mieheni kanssa Hämeenpuistoon kuvaamaan neuleita. Muutaman ohikulkijan pää siinä kääntyi, mutta se ei meitä haitannut. Puistossa on nätti Minna Ganthin patsas ja siihen tuli nätti valo puiden lävitse. Viileähkö tuuli kuitenkin muistutteli syksyn saapumisesta ja osa puiden lehdistä on jo keltaisena.

 

Lankana Novitan Olivia ja puikot 5mm. Ohjeesta poiketen jätin reikärivin tekemättä, sillä muuten neuleestä olisi tullut vieläkin isompi. Nytkin se on siinä rajoilla, että pysyykö päällä. Lankaa kului melkein 600g. Upeat napit ovat löytö Karnaluksista, missä kävin pari viikkoa sitten. Tämä neule on päässyt heti käyttöön, vaikka epäilykset olivat suuret ja neule sai hävetä yli kuukauden lattialla ennen viimeistä hihanpuolikasta ja viimeistelyä.

 

helmikuu1.jpghelmikuu2.jpghelmikuu4.jpghelmikuu3.jpg

elokuu 24, 2008

Baby Cashmerino Rinsessat

cashmerino_rinsessa1.jpgKerästä Debbie Blissin Baby Cashmerinoa syntyi pehmoiset kämmekkäät. Ohje on tuttu, oma suunnittelemani Rinsessa kämmekkäät ja se on julkaistu aikoinaan Ullassa 03/06. Puikot olivat tällä kertaa 2,75mm bambusukkikset ja kulutus n. 50g.

cashmerino_rinsessa3.jpgcashmerino_rinsessa2.jpg

elokuu 27, 2008

Merletto mitts

merletto_mitts2.jpgValmiina on myös toiset ihanaiset kämmekkäät. Merletto mittsit valmistuivat myös pari viikkoa sitten. Lankana aivan unelmanpehmeä Hjertegarnin alpaca silk. Näihin meni n. 40g lankaa, tein varren ohjetta hieman lyhyemmäksi. Puikot olivat 2,75mm.

merletto_mitts1.jpg

 

syyskuu 13, 2008

Blue Merletto

blue merletto.jpgNeuloin myös siniset Merletto -kämmekkäät. Lankana Hjertegarnin Merino silk. Langassa on merinovillaa, silkkiä ja bambua. Ihanan pehmeät. Yhdestä kerästä sain nämä tehtyä. ja puikot oli 2,75mm. Katsotaan päätyykö lahjalaatikkoon vai omaan käyttöön. En tiedä monetko asusteet yksi ihminen tarvitsee. ;)

blue merletto2.jpg

syyskuu 28, 2008

Sweetheart

sweetheart1.jpgTämä paita on aloitettu jo tammikuussa. Neule jäi silloin kesken kun innostus lopahti. Syksyllä flunssassa kaivoin tämän taas esille. Innostuin neuleesta uudestaan ja tästä tuli oikein onnistunut. Kirjoneuleraita on IK:n syksyn 2007 Sweetheart vest mallista. Hihat tein ilman ohjetta. Pääntielle tein muutamia lyhennettyjä kerroksia, jotta sain sitä muotoiltua. Paita on sopiva ja on oikein lämmin ja pehmeä. Lanka on Gedifran Akonaa (50% villa, 30% polyamidi, 20% alpakka) ja neuloin tämän 5mm puikoilla. sweetheart2.jpg

sweetheart3.jpg

lokakuu 6, 2008

Loppem

 loppem.jpg

 

Yksi syksyn uusi suosikkini on valmistunut jo useampi viikko sitten ja tämäkin on päässyt jo käyttöön. Loppem neulotaan alhaalta ylös ja varoituksen sana sitä suunnitteleville, ohje on korjauksista huolimatta täynnä virheitä. Mutta onneksi malli oli niin yksinkertainen, että virheet pystyi jättämään omaan arvoonsa ja neulomaan kuvan perusteella.

Tein myös muutoksia ohjeeseen, oma loppemini on paljon pidempi ja A-linjaisempi kuin alkuperäinen ohje. Minusta pituus ei voi olla sama XS -koossa kuin koossa L, saati sitten XL-koossa. Loin silmukat L-koon mukaan ja kavensin niitä niin paljon, että kainalossa minulla oli M-koon mukainen määrä silmukoita. Isoveljessä on hieman suurempi tiheys kuin ohjeen langalla, mutta kerrostiheys täsmäsi. Puikot olivat 5mm pyöröt.loppem4.jpg

 loppem3.jpg

loppem2.jpg

 

lokakuu 19, 2008

Tomten

tomten.jpgRajas kummipoikani täytti tänä syksynä jo 3 vuotta ja neuloin hänelle lahjaksi Tomtenin. Lankana Novitan Samosta ja puikot 5mm. Kuva on otettu kiireessä ennen paketointia. Toivottavasti saan myöhemmin kuvan kun takki on käytössä.

Olen saanut myös Sekakäyttöä blogin khr:lta tunnustuksen. Kiitos!

karvinen.jpg

Säännöissä on, että tämä tulisi jakaa viidelle eteenpäin. Minulla on Google Readerissa 97 blogia lukulistalla ja niistä viiden erottaminen ylitse muiden on liian haastavaa. Siksipä rikon sääntöjä. ;) Tykkään jokaisesta listalla olevasta blogista, siksihän niitä luenkin.

Pari uutta neulesuunnitteluakin sain tänään pääteltyä. Koitan jossain vaiheessa venyä ja koittaa kirjoittaa muistiinpanot ohjeeksi ja lähettää ne Ullaan. Tarvitaan myös aurinkoisia ilmoja, jotta ne pääsisivät ulkoilemaan kameran kanssa.

lokakuu 30, 2008

Sukkasia

Ystävien lapsille neulon usein lahjaksi villasukkia ja muita pieniä töitä. Usein ehdin antamaan lahjat eteenpäin ennen kun muistan kuvata ne. Tässä muutama huonohko kännykameraotos syksyn muutamista lahjoista.

Pyryn sukat.jpg

Pyrylle 2-vuotislahjaksi sukat koolaidatusta nallesta.

Rafaelin setti.jpgSiskon nuorimmaiselle hattu ja sukat.

savysukat.jpgTyökaverin tyttövauvalle sukat vaaleanpunaisesta woolin sävystä. Näissä näyttää olevan hieman kasvunvaraakin.

marraskuu 11, 2008

Tuli käytyä Helsingissä viikonloppuna

Kävin viikonloppuna yhden yön pikavisiitillä helsingissä. Perjantaina piipahdin katsomassa kummipoikaani ja tietenkin muutakin perhettä. Kummipojalleni olin tehnyt tälläiset käytännölliset Tarhalapaset. Lanka on Lanettia, puikot 2,25mm, nimen ompelin koneella heijastinkankaan palasiin ja nämä sitten käsin harsin lapasiin kiinni. Lapaset ovat 3-vuotiaan kokoa eli pituus ranteesta 13cm kärkeen.Heijastinlapaset.jpg

Lauantaina kävin hyvän ystäväni kanssa Helsingin messukeskuksessa Kädentaidot messuilla, samalla siellä oli myös ELMA ja Metsä messut. Viihdyimme siellä 6h, mahtavia ruokamaistiaisia ja kivoja kotieläimiä sekä tietenkin kädentaitoja ja materiaaleja omiin taidonnäytteisiin.

Mukaani tarttui Viispinpuut Toikalta, 12 kerää kirkkaan turkoosia Teddya Novitalta, kaksi Ihanian lasista kaulakorua, puisia rintamerkkejä, koukkuamiskoukku, puisia sydänmiä askarteluun ja katajainen avaimenperä. Näiden lisäksi ostin hyvää leipää ruokapuolelta, Ke Leipä Leppävirralta taisi olla leipomon nimi ja leivän nimi oli Hurja Veli.  

messuostoksia.jpg

marraskuu 18, 2008

Voiko messuilta pysytellä pois?

En minä ainakaan. Tampereen kädentaitomessut ovat minulle jo niin rutiini, että ei sieltä voi olla pois. Päivän laitan kalenteriin hyvissä ajoin. Minulla on tapana käydä messuilla heti perjantaina. (Onneksi olen ollut onnekas ja pystynyt järjestämään töistä itseni vapaalle.)

Perjantaille olin nostanut tietyn summan rahaa ja päättänyt, että tämä olisi budjetti jossa koitan pysyä. Onnistuinkin hyvin tässä, ostinhan vain vähän sukkalankaa. Kotona tajusin sukkalankaa tulleen 700g ja lisäksi ostin hamppua 100g Titityyltä. Hampusta ajattelin kokeilla neuloa tiskirättejä, koska monessa blogissa on kehuttu neulottuja rättejä. Pakko siis testata ja katsoa olenko ollut vain ennakkoluuloinen. Aikaisemmin ajatus neulotusta rätistä ei ole ollut kovin houkutteleva. Punaiset ja turkoosit arwetat ovat myös Titityyltä. Keltainen On Linien sukkalanka on Vihreästä Vyyhdistä. Fabelit ja Regiat Lankakauppa.comista. perjantain messuostokset.jpg

Lankakauppa.comista ostin myös paksumpaa fabelia. Näistä syntyihin lauantain ja sunnuntain aikana sukat itselleni. Aloitin kärjestä ja kikkailin kantapään kanssa omiani. Mutta hyvin ne istuu. Lanka on todella miellyttävää neuloa, eikä se kutita jalassakaan. Hassu tunne oli kun sukat valmistuivat hetkessä, puikkoina minulla oli 3,25mm harmonyt. Yleensä neulon vain ohuita sukkalankoja ja puikot ovat tällöin millin ohuemmat. Lankaa näihin sukkiin kului 130g.bigfabel-sukat2.jpg

Yritin kohdistaa raidoitusta. Aloitin molemmat kerät ulkopuolelta ja hetken purettuani en vain löytänyt sopivaa kohtaa, että kohdistus olisi onnistunut. Hieman toista sukkaa neulottuani tajusin, että raidoitus menee päinvastoin kuin ensimmäisessä kerässä. Lanka oli siis keritty eripäin. Onneksi ei ollut vakavammasta työstä kyse, muuten olisi voinut ihmetyttää enemmänkin. Toivottavasti tätä lankaa saisi joskus yksivärisenä, silloin sitä voisi ostaa enemmänkin.

bigfabel-sukka.jpg

Lauantaina moni ystäväni oli menossa messuilla ja jo silloin tuli tunne, että VOIH ja oih, kun pääsisi sinne vielä uudestaan. Katsoisin lisää lankaa ja kankaita ja ja ja... Sunnuntaina yksi ystäväni oli tullut kipeäksi ja hän halusi antaa lippunsa minulle. Niinpä suuntasin sunnuntaina iltapäivällä messuille uudestaan. Sain seuralaisenkin ja jaksoimme kiertää melkein kaikki kojut. Sunnuntaina suuntasin uudestaan heti ensimmäiseksi Lankakauppa.comin ständille (Samalla ständillä taisi olla myös varkauden ompelutarvike). Siellä oli mielestäni messujen halvimmat langat. Tarjouskorista ostin nämä Dropsin Extra Fine Merinot (600g). Regian puuvillasukkalanka kerä ja Gedirfan Beaty Cottonit olivat korista 3 kerää eurolla. Pitihän se yksinäinen sukkalanka pelastaa sieltä Lankataivaaseen!

sunnuntain langat.jpg

Perjantaina ostin aivan mahtavaa Punahilkka-nauhaa Peikonpojan ständiltä. Sunnuntaina löysin sopivan tilkkukankaan Lankakauppa.comin ja Varkauden ompelutarvikkeen yhteiseltä ständiltä.

punahilkka+kangas.jpg

Näiden tuotteiden lisäksi ostin perjantaina Varkauden ompelutarvikkeesta 2 Cloverin virkkuukoukkua ja 2 kpl 40cm:n Knitpicksin pyöröpuikkoa. Design Ihanian kojulta tarttui mukaan yksi joululahja. Ja melkein jo unohdin, lankaa tuli ostettua muutamiin pikkujoululahjoihinkin. ;)

 

marraskuu 22, 2008

Rinsessa-myssy ja -kauluri

rinsessa5 copy.jpgUusin Ulla on vihdoin julkaistu. Hyvältä näyttää taas! Kiitos Ullan toimitus, että jaksoitte kasata meille muille neulojille jälleen kerran upean paketin.

Minun panokseni Ullaan on tällä kertaa 2 pientä neuletta; Rinsessa-myssy ja -kauluri. Aikaisemmin olen suunnitellut Ullaan Rinsessa-pipon ja kämmekkäät.

Kuvista saan jälleen kerran kiittää rakasta aviomiestäni. Neuleintoa kaikille!

rinsessa7 copy.jpgrinsessa8 copy.jpg

rinsessa1 copy.jpgrinsessa6 copy.jpg

rinsessa2 copy.jpg

rinsessa4 copy.jpg

rinsessa3 copy.jpg

joulukuu 23, 2008

Joululahjontaa osa 1

Neuloin tänä vuonna useammankin joululahjan. Moni aikuinen ihminen omistaa jo kaiken ja on välillä vaikeeta miettiä lahjoja. Käsintehdyt lahjat sopivat mielestäni myös aikuisille, joilla jo on kaikkea. Villasukat lämmittävät niin jalkoja kuin mieltäkin. (Toivottavasti ainakin!)

Tälläiset perussileät sukat neuloin ystävälleni Hjerten sukkalangasta (Hjerte sock 4 trådet). Puikot olivat jälleen kerran 2,25mm ja lankaa kului 70g. Koko on n. 39.

hjertesukat.jpg

Hamppua jouluun

Marraskuussa ostin Tampereen messuilta Titityyn kojulta hamppulankaa. Neuloin äidilleni joululahjaksi pesukintaan kyseisestä langasta, reilu puoli vyyhtiä oli kulutus. Puikot 3,75mm ja pinta on helmineuletta. Täytyy vinkata, että paketin saa avata ennen joulusaunaa.

pesukinnas.jpg

joulukuu 25, 2008

Joululahjontaa osa 2

Kummitytölle neuloin erilaisista keltaisista langoista Nottingham-pipon. Poikkesin mallineuleesta hieman, sillä halusin palmikonkiertojen olevan peilikuvia keskenään. Lankoina tässä on koolaidattu Novita wool, Novita florica, kultalanka ja ohut nimetön villalanka. Kultalanka antaa ylellisen kiillon pienen prinsessan pipolle. Silmukoita minulla on tässä 72 ja käytin 4,5mm puikkoja. Toivottavasti on sopiva 4,5-vuotiaan päähän.

nottingham-pipo2.jpg nottingham-pipo.jpg

Kummityttöni oli perheineen kylässä ja hän näki neulomani nukensukat. Hän pyysi niitä itselleen ja päättelinkin sitten Lanetin jämistä neulomani sukat hänelle matkaan. Toivottavasti sopivat baby born-nukelle. Chibi antaa vähän mittakaavaa, sukan jalkaterän pituus oli n. 5,5cm.

nukensukat.jpg

joulukuu 28, 2008

Raitasukkaset

Joululahjojen lisäksi olen neulonut itselleni myös uudet sukat. Lanka on Fortissima sockaa ja olen itse värjännyt sen reaktiiviväreillä. Oli niin onnistunut värjäys, että ei näitä raaskinut pois luovuttaa. Lankaa kului tuttuun tapaan n. 68g ja puikot olivat 2,25mm.

  basicsocks.jpg

Työkaverille lapaset

Syksyllä neuloin työkaverille tilaustyönä lapaset. Hän oli itse ostanut langan valmiiksi. Varteen neuloin Rinsessa-seteistä tuttua palmikkoraitaa ja muuten lapaset ovat ihan normaalit peukalokiilalla varustetut lapaset. Lanka on kaksinkertaista 7-veljestä ja käytin 4,5mm puikkoja. Ihan täyttä kerää ei lankaa kulunut, mutta näitä ei tullut punnituksi, ennen kuin luovutin ne omistajalleen. Tanjan-lapaset.jpg

joulukuu 30, 2008

Joululahjontaa osa 3

Neuloin veljilleni villasukat joululahjaksi. Heillä kaikilla on jalka suurin piirtein kokoa 46. jussin sukat.jpgNämä tein isoveljelleni, lanka on Lana Grossan Meilenweit 100 Safari, puikot 2,25mm ja lankaa kului n. 80g. Ison koon ja ohuen sukkalangan yhdistelmän jälkeen päätin tehdä loput sukat hieman paksummasta langasta. Valintani oli Gjestalin Maija, mukavaa sukkalankaa ja upeita värejä.

hannun sukat.jpg

Nämä sukat aloitin kärjestä ja käytin 2 kerää Maijaa eli kulutus 100g, puikot 2,27mm.

villen sukat.jpg

Tämän kuvion kanssa tappelin yhden illan, neuloin ja purin, neuloin ja purin. Tämä oli sitten ratkaisu johon päädyin, jotta sukat joskus valmistuisivat. Kuvio muistuttaa havuoksia. Lankaa meni 120g ja puikot myös näissä 2,75mm.

joulukuu 31, 2008

Joululahjontaa osa 4 ja Hyvää uutta vuotta 2009

Neuloin Taluttimelle jouluylläriin keltaisen Mario-myssyn. Tässä on yhdessä neulottu 5 eri lankaa samanaikaisesti. Koriste on kiinni hakaneulalla ja siihen on virkattu päälle heijastinnauhaa.

keltainen mario 2.jpg keltainen mario.jpg Kaikille blogin lukijoille Hyvää uutta vuotta 2009!

Toivoo Sire ja Pluto :-D 

ps. vielä kerkeää osallistua arvaamaan lankavarastoni kokoa.

tammikuu 3, 2009

Hitaasti hyvä tulee

Ennen inventaaria lankataivaan varastopino näytti tältä.

lankataivas2009.jpg

Tässäkään ei ihan koko totuutta ole, sillä lankaa löytyy mitä ihmeellisimmistä paikoista. Inventaari on loppusuoralla, pitäisi jaksaa samalla keriä osa langoista kerijällä näteiksi keriksi, että ne olisi käytettävissä helpommin kun tarve iskee. Myös purkutuomion saaneita neuleita tulisi purkaa. Lankatilauksista vasta 1 on saapunut perille. Mutta tänään sorruin jo cucumberpachin aleen.

Vuoden ensimmäinen työkin valmistui. Aloitin neulomaan näitä sukkia 30.12 aamupäivällä. Inventaarin ohessa neuloin ja uuden vuoden juhlissakin kavereiden tupareissa. Nämä valmistuivatkin omassa ennätysajassani eli 3 päivässä. 1.12 iltakuudelta taisin päätellä jo langatkin. Lanka on On Linen Linie 3 Supersocke 100. Kulutus taas n. 68g ja koko 41. Puikot tuttuun tapaan 2,25mm.

auringonkukkasukat.jpg

auringonkukkasukat2.jpgVärityksestä tulee mieleen auringonkukat. Nämä pääsevät lahjalaatikkoon odottamaan sopivaa saajaa.

tammikuu 5, 2009

Lumivalkoinen Mario

Olen neulonut tämän valkoisen Mario-myssyn jo muistaakseni marraskuussa. Se on ollut jopa pääteltynä pitkään, mutta se on ollut luonteeltaan alaston. Vihdoin keksin millasen koristuksen siihen teen ja jaksoin sen näprätä sitten samoin tein.

valkoinenmariomyssy.jpg

Myssy on neulottu Novitan Luxus Windistä. Aloituksessa minulla oli 100s ja lisäsin silmukoita samassa suhteessa kuin alkuperäisessä Mario-myssyssä. Puikot olivat 3mm ja kulutus reilu kerä.

Koristeessa on virkattu erilaisia langanjämiä. Aluksi ympyrässä on lanettia, sitten mukaan hopealankaa, lanetin vaihto valkoiseen mohairiin ja uloin kerros pelkästään hopealla. Keskelle ompelin erilaisia helmiä ja taustaan rintaneulan. helmikoriste.jpg

helmikoriste3.jpg

tammikuu 6, 2009

Uuden vuoden pohdintoja ja Lankataivaan 2009 tammikuun koko

Hurjan lankamäärän inventoiminen saa aina mieleen vastatoimia. Jotain pieniä määriä tulee myytyä eteenpäin samoin tein ja monille lengoille keksii uusia hyviä projekteja. Vielä kun tietäisi mistä alottaisi. Kaikki varmaan tiesivät että TOTTAKAI Lankataivaassa lankaa on paljon. Mutta määrä yllättää myös minut joka vuosi. Nousu on ollut viimeiset kolme vuotta tasainen ja nopea.

Järjestystä kaipiallessani eilen innostuin viimeistelemään monta neuletyötä. On saatava tilaa uusille töille ja järjestystä myös keskeneräisten pinoon. Minulla on paha tapa jättää esim. langat päättelemättä ja työ voi maata monta kuukautta korissa ja siitä menee jo ns. maku kun se ei valmistu ja pääse käyttöön.

Viime vuonna neuloin Samoksen jämistä pinwheel peiton ja virkkasin siihen nyt vielä valkoisella reunuksen. Peitto söi melkein 7,5 kerää. Reunuksesta jäi hieman valkoista, en uskaltanut enää lähteä virkkaamaan 1 kokonaista kerrosta. Puikot oli muistaakseni 5mm ja virkkasin reunuksenkin 5mm koukulla. Mukava jämälankatyö. Tämä menee lahjalaatikkoon odottamaan jotain pientä saajaansa. En pingottanut peittoa, joten vähän se kurttuilee reunoista, tämä ei liene käyttöä häiritsevä ominaisuus.

pinwheel balnket 3.jpg

pinwheel blanket 2.jpg pinwheel blanket.jpg

Lisäksi eilen päättelin glitterilapaset. Nämä ovat Tallinnasta ostamastani Titan woolin Lana Lamé kerästä neulottu. Mukava lanka, 70% villaa, 15% dralonia, 15% lurexia. Näihin koon 8 lapasiin lankaa kului n.45g. En enää muista millä puikoilla nämä olen tikutellut, todennäköisesti 2,75mm. Vaikka langassa mukana metallisäie onkin, niin se ei kutita häiritsevästi, vaan langan tuntu on mukava. Nämä pääsevät hienosteluosastolle, niin kuin eilinen mariomyssykin. glitterlapaset.jpg glitterlapaset 2.jpgOlen myös pohtinut pienimuotoista lankalakkoilua tässä kaiken lankamäärän keskellä. Olen päättänyt ainakin helmikuun olla ostamatta lankaa. O:-) Mutta pystyisinkö MINÄ olemaan pitempäänkin lakossa?? Mieli tekisi olla vuoden loppuun lakossa, mutta onnistuuko se mitenkään, jos en edes itse usko siihen. Pitäisi hahmottaa itsellensä jotain tavotteita tälle vuodelle. Sellaisia tavotteita voisi olla 10 kiloa neulottua / virkattuja töitä tai 10km kulutettua lankaa. Ufojen määrän karsiminenkin on hyvä pyrkimys. Tällä hetkellä on pidempään kesken ollut mm. 3 pitsihuivia, 3 sukkaa odottaa pariansa, Starsky on edelleen jäähyllä ja peittoprojektejakin taitaa olla 4 kesken. Nyt kyllä purinkin muutaman sukan alun, kun tiedän että ei niitä voi jatkaa. ne eivät mahtuneet kantapään yli millään. Samalla löytyi 3 settiä ohuita sukkapuikkoja pussien kätköistä.

Kaiken purkamisen ja tilaamisen ja järjestämisen päätteeksi sain lankataulukkoni lukemaksi

66639 grammaa lankaa. Uskomatonta mutta totta ,)   Ajoissa vastasi Liis ja hänen veikkauksensa oli 64390g. Lähimmäksi arvasi Tupuna (65600g), mutta koska arvonnassani oli aikaa vastata vuoden loppuun ja Tupuna oli vastannut hieman myöhässä laitan Tupunalle menemään lohdutuspalkinnon. Tupuna, laita minulle sähköpostia sire(at)iki.fi  ja kerro yhteystietosi, niin pistän palkintoa tulemaan.

Onnea Liis ja Tupuna!  Kiitos kaikille muillekin blogini kommentoijille, kommentteja on aina ilo lukea.

tammikuu 9, 2009

Säärystimet

Neuloin ennen joulua ostamastani Mirasolin Hacho langasta itselleni säärystimet. Nämä olivat todella tarpeen kuluneen viikon pakkasilla. Lanka ei kutita iholla yhtään, pidin näitä töissä myös sisällä koko päivän.

Lankaa meni yhteensä 100g eli yhdestä vyyhdistä sai yhden säärystimen. Käytin 3mm 30cm pyöröjä. 30cm pyöröt ovat hieman  hankalat ja kun harvoin käyttää, niin on neulomisen kanssa aina hankaluuksia, nyt melkein sain pikkurilliini hiertymän. hacho saarystimet suorana.jpg

tammikuu 10, 2009

Joululahjontaa osa 5

Kaverille neuloin Gjestalin Frostista sukat. Olivat sopivat ;) Aloitin neulomaan Petäjä-sukkia Ullasta, mutta langan väritys piilotti hienon mallikerran, joten neuloin kärjet sileää neulosta. Lankaa kului 60g, koko 38-39 ja puikot 2,25mm.marjaisat 3.jpg

marjaisat 1.jpg

marjaisat 2.jpg

Neulottu pikkuliina

Neuloin Novitan kesä 2005 lehden Neovius ohjeella pikkuliinan. Lanka on Tallinnasta Pronksi6:sta ostettua 100% pellavaa. Langan metrimäärästä ei ole tietoa, mutta painoa tälle liinalle tuli 28g ja halkaisija on n. 42cm. Ihan ympyräksi en sitä saanut pingotettua, olis pitänyt olla joku malliympyrä ;) Puikot olivat puoli milliä suuremmat kuin ohjeessa eli 3mm. Pidän lopputuloksesta paljon, pellava on kuivuessaan ryhdikäs, tätä ei tarvinnut erikseen tärkätä. Liina menee lahjalaatikkoon. Tämä on neulottu joululomalla, joten kulutus tälle vuodelle ei lisääntynyt. pikkuliina.jpg pikkuliina2.jpg

tammikuu 11, 2009

Rättejä

Minäkin olen neulonut pieninä välitöinä tiskirättejä. Vasta ensimmäinen on koekäytössä, joten en vielä pysty lopullista mielipidettäni sanomaan näiden toimivuudesta. Siksi olenkin tehnyt jokaisen rätin eri mallineuleella ja käyttänyt useamman laatuisia ja paksuisia lankoja, jotta saisin laajan otannan testauksilleni. Vihreät rätit ovat keittiöön ja oranssit yleisräteiksi.

viola ratti 1.jpg

viola ratti 2.jpg

Nämä rätit on neulottu Viola puuvillasta molemmat, puikot 3,5mm ja painoa n. 22g per rätti. Ensimmäinen on korinpohjaneulosta ja alempi tavallista helmineuletta.

ananasratti.jpg

Tämä rätti on neulottu Ullan Ananasrätin ohjeen mukaan, lankana minulla on tässä Blend Bamboota. Puikot 3,5mm, painoa kertyi 22g. Koska mallista meinasi tulla hyvinkin kapea, neuloin sen pidemmäksi, jotta sen voi taittaa käytössä kertaalleen.

tokio ratti 2.jpg tokio ratti.jpg

Tämä rätti on neulottu Järbö Garnin Soft Cotton langasta, mallineuleen otin japanilaisesta mallineulekirjasta. Puikot jälleen 3,5mm ja kulutus 44g.

hamppuratti.jpg

Tämä on neulottu hamppulangasta 3,5mm puikoilla, ihan perus ainaoikeata. Rätille tuli painoa 55 grammaa.

just bamboo ratti.jpg

Tämä on kulmasta kulmaan neulottu rätti Just Bamboosta. Neuloin rätin 3,5mm puikoilla, mutta se taisi olla ihan liian pieni koko, sillä rättiin ei riittänyt yksi 50g kerä ja jouduin ostamaan vielä toisenkin, yhteensä lankaa kului 64g. Tätä ajattelin enemmänkin kuivaustehtäviin, sillä sen kuivuminen täysin märästä voisi olla hidasta tiukasta neulepinnasta johtuen.

rinsessa ratti.jpg

Tämä rätti on oma neulemallikokeiluni. Halusin kokeilla ideaani kaksinkertaisesta rinsessa-mallineuleesta. Katsotaan miten ideani muokkautuvat, mallineule näyttää ihan kivalle. Tämä rätti painaa 22 grammaa ja lanka on Mayflowerin cotton 8. 

oranssit ratit.jpg

Nämä oranssit rätit olen neulonut tämän vuoden puolella työmatkalla. Puikot 4,5mm, jotta neulepinnasta tulisi ilmava ja rätti siten kuivuisi nopeammin. Lanka on Järbö Garnin Soft cottonia. Tummempi oranssi on hieman isompi ja siihen lankaa kului 38g ja vaaleampaan 24g. Vaaleammassa neulepintana on 2-kerroksen helmineule ja tummemmassa käytin samaa mallineuletta kuin pikkuveljeni sinisiin sukkiin.

tammikuu 23, 2009

Yllätinpäs

Työkaverillani oireili pahasti reuma ranteissa ja lainasin ensihätään rinsessakämmekäitäni hänelle. Mutta hän siinä mutisi, että voisi jopa maksaa jos joku hänelle tekisi ranteen lämmittimet, missä ei kämmenet hikoaisi sisällä ollessa, niin sain ajatuksen. Neuloin sitten  kiireellä hänelle sellaiset. Lanka on Taj Mahalia ja neuloin nämä niin pitkiksi kun lankaa itselläni oli vielä jäljellä (68g). Lahja oli mieleinen ja oli ilo nähdä työkaveri onnellisena. Taj Mahalissa on 70% merinovillaa, 22% silkkiä ja 8% kashmiria, tuntu on todella pehmoinen. Käytin 3mm puikkoja ja aikaa kului muutama ilta ja työmatka. ranteenlammitin1.jpg

ranteenlammitin2.jpg

Tällä viikolla työmatkoilla valmistui myös taas yksi uusi tiskirätti. Nimetöntä terrakotan väristä puuvillaa, jonka sain lankakirppikseltä. pitsiratti2.jpgpitsirätti.jpg

tammikuu 30, 2009

Välineuleita

Kesken on honeycomb-slipoveri Knittysta ja takakappaleen saatuani valmiiksi, halusin neuloa taas pieniä välitöitä. Pilkahdus slipoverin pintaneuleeseen:

honeycomb pinta.jpgNeuloin pikkuveljelleni syntymäpäivälahjaksi pipon Novitan Woolista, tämä oli sitä vanhempaa merinovillaversiota. Malli on Ullasta Käänteinen-pipo ja neuloin pienemmän koon silmukkamäärillä, minulla oli käytössä tosin ohjetta isommat puikot (3 mm) ja piposta tuli hieman reilu. Eipähän ainakaan pipo kiristä!

kaanteinen pipo.jpg Pipon lisäksi on valmistunut myös kämmekkäät. Nämä ovat ihan taas minun omaa neulesuunnitteluani. Lanka on Rowanin rowanspun dk:ta, kämmekkäät kuluttivat lankaa n. 34g, eli hyvin riittoisaa. Harmi, että lanka on jo lopetettu, eikä sitä ole enää kaupoissa. Puikot tässäkin työssä 3mm. Kämmenen puolella jatkuu joustinneulos koko matkan.

rowanspun mitts 2.jpg

rowanspun mitts.jpg

helmikuu 4, 2009

Hamsterikuukauden ekat grammat

Ensimmäisenä hamsterityönä neuloin pois varastostani Rowan Romancet. 200g sain neulottua muutamassa päivässä ja valmiiksi tuli 2 lasten perinne huivia, joista toinen on n. 4-vuotiaalle ja toinen n. 2-vuotiaalle. Langan jämistä neuloin vielä nukelle sopivan kaulahuivin. Nämä annan ystäväni lapsille lahjaksi. Puikot olivat 7mm, joten siksi tuli nopeasti valmista. romance-huivit.jpg

helmikuu 10, 2009

New York -huivi

Vihdoin kuvia New York -huivista tai pikemminkin huivikaulurista. Reuna on meinaan ommeltu nappien lisäksi kiinni muutamasta kohdasta, jotta se pysyisi paremmin ryhdissänsä. Lankaa tähän huiviin kului siis 2 vyyhtiä eli 400g. Käytin 12mm puikkoja ja jälki on mukavan tiivistä ja napakkaa. Lanka on hyvin paksua, mutta pehmeää.

new york -huivi.jpg

new york -huivi2.jpg

helmikuu 11, 2009

Kämmekkäitä kädet täys

Yksittäisistä keristä on kiva neuloa kämmekkäitä. Niitä syntyy välillä enemmän ja välillä vähemmän, riippuu kuinka on tarvetta pienille mukana kuljetettaville töille.

Osallistuin #neulonta-kanavan ystävänpäiväasustevaihtoon ja minulla paketissa oli punaiset kämmekkäät ja korusetti. Koruista en ole ottanut kuvia, mutta tälläiset kämmekkäät lähti kohti Lappeenrantaa. Lanka on SadnesGarnin Scala (puuvilla, pellava, villa) ja kämmekkäisiin neuloin koko 50g kerän. Puikot olivat 3,25mm. kiihg kämmekkäät.jpg

kiihg kämmekkäät 2.jpg

Helmikuun puolella olen neulonut jo yhdet kämmekkäät ja näiden grammat osallistuvat Lankahamstereihin. Lanka on aivan taivaallisen pehmeetä, 10 vuotta vanhaa Novitan Alpacaa. Näihin kului melkein 1 kerä ja painoa tuli 45g. Neuloin 3mm puikoilla ranteen joustimen ja loput 3,5mm puikoilla, näin pinnasta tuli sopivan ilmava ja joustimesta napakka.

alpaca mitts.jpg alpaca mitts 2.jpg 

helmikuu 14, 2009

Kyykkäpipo

Tänään on Hervannassa Akateemisen Kyykän MM-kilpailut. Ystäväni lähti sinne hommiin ja tarvitsi uuden pipon, sillä vanhat kisapipot olivat hukassa. Niinpä eilen illalla tein hänelle hienon uuden pipon. Saaja ainakin oli tyytyväinen, aika rajuhan tuosta noin muuten tuli.

Lanka on samaa paksua pinkkiä lankaa, mistä itselleni tein kaulaliinan juuri eli Hjertegarnin New York. Pipon neuloin suurimmilla sukkapuikoillani, jotka olivat 8mm ja virkkuukoukulla pujottelin langanpätkiä ryijysolmuilla pipon päälaelle. Jos sattuu karttu tai kyykkä lentämään päähän, niin onpahan pehmustetta. Eikä palella päätä, vaikka kyykkäkentän laidalla monta tuntia tänään ulkoilisikin. Lankaa kului koko vyyhdillinen eli 200g ja aikaa meni neulomiseen 1h 20min, mutta koristeluun menikin ainakin 2h.

kyykkäpipo.jpg

kyykkäpipo sivusta.jpg

Teddy-takki

Kuvia uudesta takistakin on otettu. (Viime lauantaina Ideaparkin parkkipaikalla ;) Takki on neulottu Garnsturdion ohjeella ja siitä tuli ihan just sopiva, ei liian iso eikä liian pienikään. Aloitin neulomaan takkia marraskuun 24. päivä, mutta se jäi roikkumaan, kun ohje oli niin epäselvä. Luin sekä suomenkielistä että englanninkielistä ohjetta yhtäaikaa ja silti jouduin välillä purkamaan kun oli jäänyt joku kohta tajuamatta. Helmikuussa flunssapotilaana sohvalla sain vihdoin ommeltua saumat kiinni ja napit paikoilleen. Lankaa tämä ohje kulutti melkein 8 kerää. Napit ovat kesäisen Tallinnan reissun saaliita Karnaluksista.

EDIT: Lankahan on siis Novitan Teddyä, väri 376. Ja käytin neulomiseen 6,5mm puikkoja.

teddy-takki2.jpg teddy-takki3.jpg teddy-takki.jpg

helmikuu 16, 2009

Pöllöjä!

Neuloinpa minäkin pöllöjä itselleni. Pöllökuvion otin tästä pöllöpaidan ohjeesta, mutta muuten muokkasin mallin omakseni. Aloitin pääntiestä, koska halusin käyttää kaiken langan mitä minulla oli. Lanka loppui kuitenkin perinteisesti 12cm liian aikaisin ja nappasin hätään ensimmäisen saman sävyisen langanjämän, juuri ja juuri sekin riitti päättelyn lisäksi myös nappien ompeluun. Lanka on Novitan Isoveljeä ja sitä kului liiviin 375g. Napit ovat varastostani ja koska minulla ei ollut 38 pientä samanväristä nappia, sai pöllöt lasihelmistä silmänsä. Aluksi luulin että ei tuo lankamäärä millään riitä kokoiseeni neuleeseen, mutta koska malli on hyvin tyköistuva, niin hyvin riitti. Ei saa sisko tai äiti pöllöjä, ne jäivät luokseni Tampereelle. Käytin neuloessani 5 mm puikkoja ja nappeja kului 11 kpl.

pöllöt rivissä.jpg

Pöllöt tanassa!

pöllö.jpg HuHUUU!

pöllöt edestä 2.jpg

Liiviä voi pitää auki tai kiinni.

pöllöt edestä.jpg

Pöllöt takaa:

pöllöt takaa 3.jpg

  pöllöt takaa.jpg

maaliskuu 1, 2009

Hamsterikuukauden vikat grammat

Eli Lankahamsterit loppui eilen ja viimeisen työn langat päättelin puoli kaksitoista illalla.

Tässä teillekin paljon kuvia valmiista töistäni.

puikkorulla1.jpg

puikkorulla2.jpg

puikkorulla3.jpg

Puikkorulla. Ensin neuloin itsevärjäämästäni Naturgarnista palasen, jonka huovutin koneessa. Palmikot neuloin Gjestalin Maijasta ja ompelin ne käsin kiinni huopalevyyn. Kiinnitysnaru on virkattu. Tämä menee lahjaksi äidilleni, jos hänen sukkapuikkonsa sitten pysyisivät hyvässä järjestyksessä. Naturgarnia meni 100g ja Maijaa n. 20g. 

rinsessahuivi ja pipo.jpg

Rinsessa-pipon ja -huivin neuloin ystävääni ajatellen. Yhteensä lankaa kului 250g. Rinsessa-huivista tulee ohje jossain vaiheessa, kunhan saan neulottua sen hieman leveämpänä jostain muustakin langasta kokeeksi. Tässä lanka Jaegerin Baby Merino ja huivissa 4,5mm puikot ja pipossa 3,5mm.

isovelipipo.jpgTässä lapselle (tai pienipäiselle) sopiva pipo Novitan Isoveljestä. Pipoon kului 70 grammaa lankaa ja puikot olivat 5mm.

isoveli-sukat.jpg

Viimeisenä neuloin nämä sukat Isoveljestä, puikot 4,5mm. Yhteensä lankaa meni 126g, sukkien koko on n. 39.

maaliskuu 24, 2009

Puolukka-mansikka-vadelma smoothie

Cshoppel-wollen zauberballista syntyi sileät lähes perussukat. Aloitin sukat kärjestä ja kiilakavennukset tein jalkapöydän päälle. Lankaa kului näihin sukkiin vain 56 grammaa, neuloin nämä 2,25mm puikoilla. Sukissa minulla on 60 silmukkaa. Niin kuin jo aikaisemmassa kirjoituksessa kirjoitin, en kauheasti pitänyt langasta. Luulenpa myös, että nämä nyppyyntyvät helposti. Mutta jee, punaiset sukat ja ne on valmiit! Pitoon pääsevät ja sehän on tärkeintä.

 

kissasukka.jpg

Lähikuvaa kiilakavennuksista.

kissasukka yksityiskohta.jpg

maaliskuu 27, 2009

Multy socks

Puikoille hyppäsi Araucanian Ranco Multy ja n. 25h myöhemmin jalassani oli ihanat uudet sukat. Langassa on 344m/100g, joten se on hieman paksumpaa kuin yleisimmät ohuet sukkalangat. Sopivaksi puikkovalinnaksi tuntuivat 2,5mm puikot. Langan värit asettuivat kauniisti neuleen edetessä huimaa vauhtia, minkäänlaista läikittymistä ei ole havaittavissa. Mahtavaa!

Lankaakin kului vain 54g, kerästä saa siis vielä toisetkin sukat hieman pienempään jalkaan. (Sukissani on vain 52s.)

multy sukat.jpg

multy sukat 2.jpg

multy sukat 3.jpg

ps. Nukuinkin välillä, että en mä neulonut putkeen 25 tuntia. =)

Musta myssy ja lisäkuvia punaisista sukista

musta myssy.jpg musta myssy 2.jpgMusta myssy piti neuloa alkukuussa tarpeeseen. Minun ihana valkoinen myssyni oli hukassa, luulin tiputtaneeni sen parkkipaikalle. Nyt parin viikon jälkeen se onneksi löytyi työpaikaltani ja sain senkin käyttöön. Ilman pipoa ei pärjää ja minulla oli ihanaa Cashmere wool -lankaa Tallinnasta, joista päätin tehdä perusmyssyn. Lankaa kului n. 60g ja käytin 2,75mm puikkoja. Kuvat ovat liikkeessä napattuja ja siksi hieman epätarkkoja, nauroin jollekin jutulle juuri. Maisemat tarjoaa Porin Yyteri.

 

Aikaisemmin tällä viikolla blogaamani punaiset sukat ovat olleet nyt kolmena päivänä sisäkäytössä ja myös yön jalassani. Niin kuin jo silloin arvelinkin, niin pehmeä lanka nyppyyntyy nopeasti. Lisäksi huomasin, että toinen sukka on n. 2cm toista lyhyempi. Vaikka olen laskenut kerrokset tehdessäni. Autossa neuloessa on ilmeisesti mennyt kymmenykset sekaisin. Onneksi tälläinen pieni virhe ei haittaa sisäsukissani, enkä vaivaudu korjaamaan tilannetta. Huvittaa vain. =) 

kissasukan nypyt.jpg

kissasukan nypyt 2.jpg

huhtikuu 23, 2009

Un tinto verano y una cerveza, por favor

Sitten vihdoin niitä valmistuneita neuleita.

Espanjassa yleisin tilaus ravintolassa taisi olla otsikon tyylinen. (En osaa espanjaa, eli en tiedä onko ihan oikein kirjoitettu. ;) Miehelle kaljaa ja minulle simalta maistuva punaviinipohjainen drinksu. Juomien tyyliin sopivasti menevät myös värit sukissamme. Miehelle iloisen kirkasta keltaista. ja minulle punaisen eri sävyjä. Molemmat langat ovat omassa värikattilassani syntyneitä, olen todella tyytyväinen valmiiseen neulepintaan ja värien iloitteluun sukissani. Neuloin sukat 2,75mm puikoilla ja keltaiset ovat hieman isommat kuin omani, niiden paino on 90 g ja omieni 82 grammaa.

aalto1.jpg aalto2.jpg aalto3.jpg aalto4.jpg

punaraidat1.jpg punaraidat2.jpg punaraidat3.jpgReissulla aloitin keltaisesta myös toisia sukkia, mutta paluulennolla huomasin, että ei lanka riittäisi kahteen sukkaan, joten se täytyy purkaa.

Sain myös kommentteja, että ostinpa vähän lankaa reissussa. Tässä bonuskuva, miten muuten täytin uuden matkakassin, joka piti ostaa kun ei kaikki olisi mahtunut matkalaukkuun enää paluumatkalle. Miehen mielestä kaikki vaatteet ei aina voi olla punaisia, joten koitin sitten ostaa muunkin värisiä vaatteita kaappiini.

kesävaatteet.jpg

huhtikuu 24, 2009

Lämmikkeitä

Ennen matkaa lähetin ystävilleni pieniä lämmikkeitä. Pienelle syntyneelle prinsessalle vaaleanpunaiset villasukat. Lanka Novita wool sävy ja puikot 2,75mm.

pink baby socks.jpg

Ystävälle neuloin päänlämmikettä bambuisessa muodossa. Myssyssä lankoina Novitan bambu ja Hjertegarnin blend bamboo. Yhteensä myssy painoi n. 50 grammaa ja myssy neuloutui 2,75mm puikoilla nopeasti. Oma poninhäntäni hieman venyttää myssyä hassusti, mutta jotku todistuskuvat piti ennen postitutsta napata.

sadun myssy sivusta.jpg sadun myssy.jpg

Kiitos paljon kaikille kommenteista, niin täällä blogissa kuin ravelryssakin. Tajusin myös, että vaikka tuntui että lomalla en paljoa neulonutkaan niin sain siellä lisäksi yhden keskeneräisen sukan valmiiksi ja aloitettua kesäpaidan Ihan Kivasta Langasta. Mukavaa lankaa neulottavaksi ja värit sointuvat yhteen mainioisti. Paita joutui loppureissulla jäähylle, kun en monista yrityksistä huolimatta saanut silmukoita täsmäämään. Kuohuviinillä saattoi olla osuutta asiaan, että silmukoita on niin vaikea laskea.

ihan kiva paita.jpg

huhtikuu 28, 2009

Kotiinpaluu

Lomalta kotiinpäästyäni aloitin yksinkertaiset ribbisukat Ravelry-vaihdossa saamastani Fortissiman bambuisesta sukkalangasta. Kaikki värit ovat oikein nättejä, mutta taas tulin miettineeksi langanvärjäreiden päähänpistoja noiden tummanpunaisten läikkien kohdalla. Langan tuntu on ihanan pehmeä ja siinä on viskoosin tuoma sievä kiilto. Sukat painavat 60 grammaa ja neuloin en 2,25mm puikoilla. Sukkien väritys tuo varmaan mieleen matkalta paluun jälkeisen aivotoimintani ;)

marjakimara-sukat.jpgViime viikolla menin myös pyörähtämään Lankaideaan ystäväni Liisan kanssa. Mukaani tarttui kesäisiä punaisia puuvillavyyhtejä, sekä kokeeksi zauberballin 2-säikeistä sukkalankaa. Jos tämä ei nyppyyntyisi niin pahasti kuin yksisäikeinen.

tica-puuvilla2.jpg tica-puuvilla.jpg

zauberball-violettikirjava.jpg

toukokuu 7, 2009

Kukkia ja mehiläisiä

Kukkia ja mehiläisiä, kevät tulee. Kevät tuli myös puikoilleni, sillä neuloin ampparisukat. Nämä lentävät viikonloppuna äidilleni äitienpäivälahjaksi. Keltainen lanka on itsevärjäämääni Maijjaa ja musta on Novitan Nallea. Sukat painavat 74 grammaa ja neuloin ne 2,75mm puikoilla.

ampparisukat.jpg

sur sur ja pör pör

Aurinkoista kevättä kaikille ja äideille rentouttavaa äitienpäivää.

toukokuu 23, 2009

Kesäisiä tunnelmia

Tänään on taas ollut ihanan lämmintä, kiva kun pärjää ulkona ilman takkia. Ompeluiden lisäksi olen yrittänyt neuloakin. Tämä Clapotis valmistui jo toukokuun 9. päivä, mutta sopivaa kuvaushetkeä ei ole ollut tarjolla. Clapotis on neulottu 3,75mm puikoilla Novitan Butterflysta. Tein ohjetta kapeamman, koska halusin tälläisen kaulahuivilevyisen huivin. Valmis huivi painaa 172 grammaa. Kuvissa myös ompelemani hame. Kangas jotain puuvillastrechiä, ostettu joskus muutama vuosi sitten Eurokankaan palalaarista. Hameen kaavat Ottobre 5/2007 lehdestä.

clapotis2.jpg

clapotis3.jpg

clapotis1.jpg

toukokuu 26, 2009

Zetor

Kevyen kevyt Zetor-pitsihuivi valmistui myös toukokuun aikana. Tämä on aloitettu jo viime vuoden kesäkuussa. Huivi oli yli puoli vuotta vain kesken, enkä neulonut sitä ollenkaan. Syksyn tullessa ei huvittanut mustaa lankaa neuloa. Lankana tässä
Bertagna Filati Soffice ja sitä kului vain 47 grammaa. Huivin mitat ovat n. 165cm x 82 cm ja huivi on neulottu 3,5mm puikolla. Paljon kuvia tällä kertaa, olkaa hyvä!

zetor1.jpg

zetor2.jpg

zetor3.jpg

zetor4.jpg zetor5.jpg

toukokuu 29, 2009

Popped

Popped -sukat (Ravelry -linkki) valmistui kanssa jo jonkin aikaa sitten, mutta vasta eilen sain napsastua muutaman kuvan. Sukan kaunis kuvio tietenkin kyllä aukeaisi paremmin jos saisi kuvattua sukat jalassa, mutta joudutte tyytymään pingottimen päällä otettuihin kuviin, ei tehnyt mieli alkaa jumppailla omista jaloista kuvia.

Lanka on itsevärjättyä Dropsin Fabelia, värjäys oli jotain kokeiluja ja väri ei ollut kiinnittynyt aivat tasaisesti. Niinpä kerän vaihtumiskohdassa on kauhea raita. Piilotin siksi toisen sukan toisen alle. ;) Puikot olivat 2,25mm ja lankaa kului 60g. Ohjeesta poiketen tein van 2 mallikertaa varteen. Tässä ohjeessa mallikuviossa kaikki oikeat silmukat neulotaan kiertäen, joten varsinkin ensimmäinen sukka oli hieman hitaampi neulottava.

popped2.jpg

popped.jpg

kesäkuu 17, 2009

Vauvapuputakki

Neuloin Puputsin vauvalle eli pikkupupulle takin lahjaksi. Lanka Novitan Samos, kulutus jotain reilu pari kerää ja ohje omani. Puikot 4,5mm

vauvapuputakki.jpg

heinäkuu 19, 2009

Rinsessa -huivi

Uusi Ulla ilmestyi viime viikolla ja oma panokseni tämän kertaiseen lehteen oli kaksi ohjetta. Rinsessa -sarja jatkuu ja suunnittelin siihen huivin. Huivi on kaksipuoleinen eli ei tarvitse käyttäessä miettiä kummin päin huivi on päällä. Mallineule on helppo soveltaa niin kapeaan kuin leveämpäänkin huiviin. Oma toteutukseni oli kesäinen ja neulottu Blend Bamboosta.

rinsessa-huivi_1.jpg  

rinsessa-huivi_2.jpg

rinsessa-huivi_3.jpg

Toinen kirjoittamani ohje on Mutkia matkassa -sukat, jotka on esitelty jo huhtikuussa täällä.

syyskuu 27, 2009

Jotain pientä valmistunut ja valmistumassa

Kesästä on selvitty. Puikot eivät juuri ole pysyneet käsissä, mutta jotakin pientä on sentään valmistunut ja valmistumassa blogin hiljaiselosta huolimatta. Kesä meni suht. heikoissa merkeissä, mutta syksy on tuonut tullessaan hieman paremman voinnin ja enemmän energiaa. Puikoilla tällä hetkellä Mambosta syystakki itselle.

Syy heikkoon oloon on tässä:

Masukit poseeraavat (rv 19+6). (Ja kyllä, niitä on kaksi ;)

masukit 19+6.jpg

Olen selvinnyt jo yli puolivälin mahankasvatusprojektissa. Vaikea tajuta välillä mistä mahtuu kulkemaan ja mistä ei.  Toivotaan että energiaa piisaa neuloa ja ommella tulevaisuuden varalle, varastot olisi hyvä saada hieman pienemmiksi ja kaikki ihanat ohjeet pitäisi jaksaa tehdä tuplana. (Kuvassa rv 20+1)

rv20+1.jpg

Varsinkin neuleiden viimeistely ja päättely on ollut kesällä ylitsepääsemätöntä.  Kaikkea en ole myöskään saanut kuvatuksi, tässä kuitenkin taas jotain tuotoksiani. Lisää kunhan saan kuvatuksi. 

Kesällä kummityttöni täytti 5 vuotta ja neuloin hänelle lahjaksi lyhythihaisen neuletakin. Ohje löytyy lehdestä Moda 3/2008, muutin ohjetta neulomalla hihat raglaneiksi ja hieman lyhyemmiksi, sekä kaulukseen neuloin muutaman kerroksen aina oikeeta. Puikot 3,5mm ja tasan 2 kerää lankaa sain riittämään kun saumat ompelin pätkillä. Lahja oli mieluinen ja saajalle sopiva.

tuulin takki.jpgTilaustyönä neuloin Jacques Cousteau -pipon Hjertegarnin Palinosta. 3mm puikot ja vajaa 2 kerää lankaa, ei tullut punnittua valmista pipoa ennen luovutusta. Mutta käyttöön on päässyt, livenä on tullut nähtyä. ;)

jukkiksen_pipo.jpg

Monessa blogissa on näkynyt Baktus-huivi, malli oli sopivan yksinkertainen myös omaan olotilaani ja niinpä se neuloutui 3 kerästä itse värjäämääni Maijaa. Huivi päätyy joskus jonkun lahjaksi, sillä minulla ei ole tarvetta vihreälle huiville.

baktus.jpg

Ystävän 1-vuotiaalle pojalle tuli neulottua synttärilahjaksi sukat itse värjätystä nallesta tai woolista, en enää muista kumpaa tuo oli. Koko kengännumero 21 ja puikot 2,5mm, langankulutus alle 50g, mutta taas on unohtunut punninta tarkka kulutus

. Niilan vihr sukat.jpg

lokakuu 10, 2009

Punaisia huiveja

Alkukesällä jo neuloin Mirasolin Tikasta Lace Kerchief scarf -huivin. Lanka oli ohjetta paksumpaa ja en tehnyt kaikkia mallitoistoja ja silti huivista tuli todella pitkä. Mutta tämä on pehmeimpiä puuvillalankalaatuja joita tiedän, tuntuu kaulaa vasten hyvälle. Sain tämän viime viikolla vihdoin pääteltyä ja kuvattuakin ;)

LKS-huivi.jpg

Lähikuvaa huivin reunuksesta.

LKS-huivi reunus.jpg

Loppukesästä kun ei keskittyminen riittänyt ohjeiden lukemiseen, niin puikoille päätyi kasa erilaisia punaisen sävyisiä Colinetten lankoja ja muutamia muita jämäkorista haalimiani punaisia lankoja. Oli todella rentouttavaa tikuttaa 6mm puikoilla ja vaihtaa lankaa aina kun siltä tuntui. Yhteensä lankaa kului 690g. Huivi on ihanan lämmin ja ollut milloin hartioilla ja milloin jalkojen lämmittäjänä. punainen lumo1.jpg

punainen lumo2.jpg

Lopuksi vielä kuva tämän päiväisiltä lammasmarkkinoilta, jotka ovat tämän viikonlopun Tampereen Tallipihalla. Kuvassa Kainuun harmas pääsee karvoistansa.

lammasmarkkinat.jpg

Kiitos kaikille edellisen postauksen kommentoijille! Maha kasvaa hurjaa vauhtia ;)

marraskuu 4, 2009

Syysvaihtopaketti ja päättelykeiju ilmestyi kylään

Osallistuin #neulonnan syysvaihtoon ja sain perjantaina itsekin paketin. Itse annoin Meiralle paketin jo viime kuussa ja siitä löytyy kuva Meiran blogista. Saamani paketti näytti tältä:

syysvaihtopaketti.jpg

Paketista paljastui Teeteen uutta lenkkialpakkaa juuri minun punaisenani. Tästä tulee joskus huivi hartioita lämmittämään. Masukitkin saivat lämmikettä eli korvalliset kypärämyssyt. Kynttilä, karkkia (suklaarusinat meni jo ;) ja teetä sekä itsetehtyä omenamehua, joka ei päässyt kuvaan. Paketissa piti olla myös jotain uutta parille lähetettäväksi ja minä sain uuden leimasimen, väritöntä mustetta ja metallijauhetta. Tällä idealla voisikin toteuttaa joulukortteja tänä vuonna. Kiitos paketista momentum!

Sain myös pääteltyä kesällä neulomani vauvojen sukat. Lanka on jotain itse värjäämääni Novitan woolia. Puikot 2,5mm ja reilu kerä meni.

keltaiset sukat.jpg  

Lisäksi olen tässä syksyllä neulonut puuvillajämistä kaksi tiskirättiä ja päättelin vihdoin nekin. Näillä painoa yhteensä hieman alle 50g, puikot 3,75mm.

vihreat ratit.jpg

 

marraskuu 19, 2009

Isänpäivä

Isänpäivä meni jo ja muistin omaa isääni tänä vuonna uudella pipolla. Pipo on neulottu poikittain lyhennetyin kerroksin. Lankana on Novitan kampanjalanka Bianca. Pipoon kului hieman vajaa 2 kerää, koitin kohdistaa kerän vaihtokohdassa hieman raidoitusta. Puikot olivat 3,5mm. Korkeutta pipolla on 50 silmukkaa.

isan pipo.jpg

Isä sai myös itse tehdyn kortin. isanpaivakortti2009.jpg

 

marraskuu 20, 2009

Jitterbug-setti

Kesällä taisin nämäkin jo neuloa, mutta viimeistelin vasta tällä viikolla. Nämä ovat menossa lahjaksi veljeni tulevalle lapselle. Lanka on Colinetten Jitterbugia ja sitä kului lapasiin 16g, sukkiin 26g ja myssyyn 34g. Myssyssä oli hieman pienemmät puikot 2,5mm, muissa 2,75mm.

jitterbug_vauva setti.jpg

jitterbug_norski.jpg

jitterbug_sukat.jpg jitterbug_lapaset.jpg

 

marraskuu 22, 2009

Raitaponcho ja karpalo-sukkaset

Ystäväni Tyrni neuloi minulle Novitan Purosta syksyn SK:ssa olleen ponchon. Tämä on oiva niskan ja mahanlämmitin kun viluttaa. Lankaa kului kuulemma tasan 8 kerää. Ponchossa on puron väreistä tundra ja revontulet.

raitaponcho1.jpg raitaponcho2.jpg raitaponcho3.jpg raitaponcho4.jpgKiitokseksi Tyrnille neuloin sukat Regian Strechistä, puikot 2,25mm ja koko n. 37 ja 64s ympäryksessä. Menekki n. 64g. Sukista tulee kuulemma karpalot mieleen.

tyrnin sukat.jpg

 

helmikuu 28, 2010

Karhujen talviunet

Näiden pienten talviunet jäivät keskeneräisiksi ja siksi tarvitaan pientä ja lämmintä ja tietenkin tuplasti. :)

Nallehaalarit neuloin Rowan felted tweedistä, tein oikein mallitilkunkin ennen neulomisen aloittamista. Mutta niin kuin aina, sekään ei ihan riittänyt, valmiit haalarit huopuivat pesukoneessa paljon enemmän kuin mallitilkkuni. Nyt haalarit ovat juuri sopivat, mutta eivät niin joustavat ja pitkäikäiset kuin olin ajatellut. Liiallisen kutistumisen näkee myös hupuissa, jotka eivät enää riitä suojaamaan koko päätä. Onneksi muut neulojat ovat myös auttaneet pitämään pienokaiset lämpimänä. Posti on kuljettanut meille villasukkia, villahousuja jne. Kiitos kaikille muistamisesta. Kiirettä pitelee, joten puikkoihin en ole ehtinyt tarttumaan muutamaan viikkoon enää. Päivityksiä taas joskus, kun arki antaa myöden.

Tässä pojilla ikää jo reilut 2,5kk, tosin korjattua ikää vasta 2,5 vk.

nallehaalarit.jpg

maaliskuu 29, 2010

Pientä punaista

Sukulaistyttöä lämmittämään neuloin raglan-hihaisen takin omalla ohjeellani. Lanka on Mirasolin Tica, kulutus alle 200g. Puikot 4,5mm.

usvan_takki.jpg

maaliskuu 31, 2010

Sillit

Vuonna 2007 olen blogannut näistä pienistä kaloista, sen jälkeen ne on asustaneet peltipurkissa. Nyt päätin jatkaa projektia, jotta pojat saisivat kalapeiton. Hyvin on edennyt muutamassa päivässä palojen kiinnitys. Ainoa MUTTA asiassa on tietenkin se, että aloin virkkaamaan paloja tummansinisellä nallella tarkistamatta, että myydääkö tätä väriä enää. Eikä tietenkään enää myydä ja lanka loppuu ihan kohta kesken. Katotaan kuinka sävellän sitten jatkoa, kun lanka loppuu. Pojille toivotaan pitkiä päiväunia, jotta minä saisin peittoa etenemään. Kiva innostua jostain keskeneräisestä työstä.

kalat1.jpg

huhtikuu 2, 2010

Kevättä rinnassa

Pojat saivat uudet keväiset neuletakit. Ohje on sama kuin jo viime kesänä pupuvauvalle neuloin. Veljentyttö sai myös omansa alkuvuodesta. Ehkä ohje etenee joskus julkaisukuntoon, nyt on ainakin monta kertaa koeneulottu. ;)

Lankana Novita Samos, puikot 4,5mm, napit varastosta. Lankaa menee tälläiseen pieneen takkiin alle 200 grammaa.

Aluksi mietin, että olisin näihinkin kirjaillut jotain koristeeksi. Koristeet jäivät, kun käyttöön piti heti saada ja hyvin menevät näinkin.

 

Vilkutus iltapäiväauringosta.

vihrea takki.jpg

"Mitähän noi hahmot tossa oikein meinaa?"

keltainen takki.jpg

"Mitähän toi mutsi puuhaa, mikä sen naaman eteen menee koko ajan..." A&O kevat takeissaan.jpg

"Meitä ei kauheesti kiinnosta tää sun touhus äiti!"A&O kevat takeissaan 2.jpg

 

kesäkuu 23, 2010

Sillimeri

Nyt sillit ovat päässeet purkista vihdoin peitoksi saakka.  Peitolle tuli kokoa n. 80 x 65 cm

Pojat näyttävät viihtyvän hyvin sillimeressä, viileemmillä säillä peitto pääsee vaunulenkeille mukaan.

 

kalapeitto.jpg

kalapeitto2.jpg

kalapeitto3.jpg

kalapeitto4.jpg

 

syyskuu 5, 2010

Pienin silmukoin eteenpäin

Kyllä sitä joskus ehtii neuloakin. Välillä kyllä huomaa, että on useampi viikko mennyt, ettei ole ehtinyt puikkoihin tarttumaankaan. Neulominen on rentouttavaa ja pyrinkin nyt useammin tarttumaan puikkoihin taas. Tällä viikolla kävin jopa kahdessa neuletapaamisessakin. Oli ihana nähdä kanssaneulojia!

Jo viime vuoden joulukuussa tuli aloitettua vauvansukat, poikien ollessa vielä sairaalassa. Sukat valmistuivat joskus keväällä ja aloittamatta jäi toiset sukat. Kun toukokuussa kokeilin oransseja sukkia, totesin niiden olevan jo pienet. Turhaa siis olisi tehdä toisia samankokoisia. Sukat menivat lämmittäväät ystävän vauvan jalkoja ja tuli tarve aloittaa isommat sukat omille lapsille.

oranssit vauvansukat.jpgKesän aikana sainkin sitten neulottua sukat molemmille pojille ja vielä ajoissa kun viileät ilmat antoivat odotuttaa itseänsä. Lankana Zitron Trekking xxl, kahta eri sinistä raidoitettuna. Toiset 3 kerroksen tasaraitaa ja toiset 3-1-3 ja vaihtaen sit taas 3-1-3. Mutta koska lanka itsessään jo vaihtaa väriä ja kerien värisävyt olivat aika lähekkäisiä, niin raidat välillä meinaavat kadota näkyvistä. Sain kuitenkin toisen sinisen jämälangan kulutettua loppuun, toinen olikin täysi kerä ja siitä saa vielä aikuisen sukat.

siniset sukkaset.jpg

siniset sukkaset3.jpg siniset sukkaset4.jpgMyös ohuet lapaset tuli tehtyä odottamaan näitä kirpeitä syysilmoja. Lapasissa lankana wollmeisen sukkalanka, väri türkis und karneol. Kiitos Iona lankalahjoituksesta. ;)

wm lapaset4.jpgwm lapaset3.jpg

Mallinaolo on rankkaa ;)

wm lapaset1.jpg

 

lokakuu 3, 2010

Talvihallat

Neuloin pojille talvimyssyiksi Ionan Halla-myssyt. Vuoritin myssyt fleecellä ja lämpimiltä näyttävät uudet komeat myssyt. Mallina olo voi joskus olla hankalaa näin pienille, mutta ainakin tämän kuvaussession aikana kertaakaan ei myssyjä harottu pois päästä. Tulkitsen tämän siten, että myssyt eivät kutita tai purista tai muutenkaan tunnu liian epämukavilta.

Myssyt on neulottu Novitan Luxus Wind -langalla, kaksinkerroin. Puikot 5mm eli millin pienemmät kuin ohjeessa, näin sain myssyistä hieman pienemmät. En punninnut valmiita myssyjä, mutta arvioisin että lankaa kului 80g per myssy.

talvihallat1.jpg

talvihallat2.jpg

talvihallat3.jpg

talvihallat4.jpg

talvihallat5.jpg

 

marraskuu 30, 2010

Sukkasillaan

Sukkia on syntynyt jälleen kerran. Miehelle neuloin kotisukat Trekking XXL:stä. Lankaa olin käyttänyt aikaisemmin poikien villasukissa ja luulin että loppu olisi riittänyt loistavasti miehen sukkiin. Varrenkin jätin tavanomaista lyhyemmäksi. Mutta niin siinä sitten kävi, että lanka loppui kuitenkin. Ja loppui tietenkin silloin kun ei ollut oma lankataivaani lähettyvillä. Talonyhtiön hissiremontin takia asuimme monta viikkoa evakossa ja ainoa mukana ollut sukkalanka oli kirkasta wollmeisea. Noh, mies tykkäs ja sanoi et vois olla vaikka molemmissakin joskus tollaset kärjet. ;) Lankaa näihin meni 60g ja puikot jälleen kerran 2.25mm. 

kotigoesevakko.jpg kotigoesevakko2.jpgEvakko-sukat valmistuivat itselle siellä evakossa asustaessa. Ihanan piristävää syksylankaa tämä wollmeisen Bob. Näihin lankaa kului 84g.

 

IMG_2371.jpg

IMG_2373.jpgPunaiset tossusukat syntyivät ihan uteliaisuudesta. Halusin neuloa sukat, joissa olisi koko jalkapohja vahvistettua neulosta. Ja koska sehän vetää hieman kasaan, niin jalkapöydän päällä on sitten makkaroita. Lanka on itsevärjäämääni 7-veljestä. ja puikot 3,5mm. Sukat neuloin pitkästä aikaa kärjestä aloittaen.

IMG_2362.jpg

Ja jo viime keväänä valmistuneet oranssit kotisukat miehelle. Nämä ovat siis olleet jo käytössä ja pestykin, siksi siis jo hieman nyppyjä sukassa. Itseasiassa nämä on aloitettu jo vuosi sitten tammikuussa sairaala-aikana. Perussukat, mutta jatkoin kantapään jälkeen pohjaan kiilamaisesti vahvistettua neulosta. Väri on oikeasti paljon kirkkaampi, mutta kännykällä kuvia napsiessa ei aina pääse siihen lopputulokseen mihin haluaisi.

  Oranssitkissat2.jpgOranssitkissat.jpg Ja vihdoin minulle kotiutui loputkin ystäväni minulle tuomat wollmeiset. Bob tuli aikaisemmin jo postissa, mutta nyt sain loput 4 ihanaa vyyhtiä itselleni.

IMG_2349.jpg Jos jollain on vahingossa tullut tilatuksi liikaa wollmeisea, niin minulle saa kaupata mustaa/harmaata semisolidia. Tai jotain muuta, millä saisin sitten tehtyä raitasukkia näiden kirkkaiden värien kanssa. Pikkujouluja kaikille, puikoilla on tällä hetkellä joululahja eli valmistuneita neuleita vielä tässä kuussa uudestaan. ;) 

 

joulukuu 18, 2010

Tulee se joulu tänäkin vuonna

Nämä lapaset on aloitettu elokuussa 2008 ja olen luvannut nämä jo muutamana jouluna miehelleni joululahjaksi. Nyt vihdoin sain lapaset valmiiksi. Malli on Geek Mittens, pienin muutoksin. Yli kahdessa vuodessa ehtii neulekäsialakin muuttumaan ja totesin toisen lapasen olevan ainakin sentin pidempi toista ja leveempikin se on. Mutta eiköhän nämä lämmitä molemmat ´silti ihan hyvin. Mustaa lankaa kului 40g ja vihreetä 50g, lanka on Vuorelman Vetoa. Puikot 3,25mm.

IMG_2734.jpg

IMG_2735.jpg

IMG_2737.jpg IMG_2738.jpg  

Neulojien kanssa tuli vietettyä mukava pikkujouluiltakin tällä viikolla. Paketista paljastui vyyhti ohutta, kauniin väristä Merisockia. Tosin sukkia tuskin raaskin tehdä tästä, kun polyamidia on vain 5%. Mietintämyssy pyörii, että mitähän muuta sit tekisikään.

IMG_2740.jpg

joulukuu 19, 2010

Jääkarhuja

Kummipoikani kysyi syksyllä, että saako hän toivoa nyt jotain. Ja sanoin, että aina saa toivoa ;) Äitinsä oli kertonut hänelle, että nyt kun minulla on omiakin poikia, niin en välttämättä ehdi toteuttaa toiveita. Kummipoikani toivoi sinistä paitaa, missä olisi jääkarhuja. Samalla sekunnilla muistin, että vuosi aikaisemmin hän jo toivoi jääkarhupaitaa. Kilttinä kummitätinä minun oli tietenkin hänelle paita neulottava, kun jo yli vuoden on sitä odottanut. Käsityömessuilta tarttui mukaani kassillinen Cascade220 -lankaa ja neulomisaikaakin järjestyi miehen loman aikana anoppilassa. Hihakuvion otin Pikkuveli-paitamallista, jääkarhut ovat omaa käsialaani. Jääkarhuista olen itsekin todella ylpeä, hienosti sain ne onnistumaan. Ne kirjoin valmiiseen paitaan päälle. Muutenkin paita istuu erinomaisesti ja siinä oli minulle muutamakin uusi tekniikka, mitä en aikaisemmin ollut neulonut (hunajakenno ja tuo taitettu päärme).  Paita on neulottu pyöröneuleena alhaalta ylös ja ainoastaan kainaloissa on saumat, nekin päättelin kolmen puikon päättelyllä.

Paita on kuulemma juuri sellainen kuin kummipoikani toivoi! Hän olisi halunnut nukkuakin se päällä ;) Eli loistava neule, saaja ja antaja tykkäävät molemmat hurjasti!

IMG_2538.jpg

paita edestä

IMG_2625.jpg

Paita takaa:

IMG_2636.jpg

Jääkarhut sivusta:

IMG_2634.jpg

Ja jääkarhut läheltä: IMG_2620.jpg

tammikuu 16, 2011

Palmikkotossut

Lankavarastosta löytyi Dropsin Alaskaa. Neuloin Garnstudion sivuilta löytyneellä ohjeella tälläiset tossu-sukat. Lankaa meni 85g ja puikot oli 4,5mm.

001-IMG_2915.jpg
001-IMG_2917.jpg

tammikuu 26, 2011

Rutsukat

Tein toiset ruttusukat ja keksin mallille jo nimenkin, Rutsukat. Aloin myös kirjoittamaan ohjetta, mutta sukat ehti valmistua ennen kuin ohjeen sain valmiiksi. Täytyy siis neuloa vielä lisää ;) Minulla on ollut tammikuussa yritys saada neulottua Novitan isoveljet pois, kun lankavarastossa oli monta eri väristä ja kokoista kerää. Tässä siis yksi tuotos, ei riittänyt yksi kerä näihin rutsukoihin ja piti jatkaa toisella värillä. Lankaa kului yhteensä 120g. Ohjettä koitan saada kirjoitetuksi ja lähetettyä Ullaan. Puikot 4,5mm.

IMG_3018.jpg

tammikuu 27, 2011

Lisää sukkia ja pipoja

Nyt kun eilen sain kuvattua näitä valmistuneita neuleita, niin tässä lisää kuvia.
Ennen kuin virkkasin eilen blogaamani pöllön, niin neuloin langoista sukkia ja pipoja. Tässä muutamat sukat, musta-harmaisiin lankaa meni 120g ja ne ovat kokoa 41-42 ja beige-harmaat ovat kokoa pienemmät ja lankaa meni 110g. Niissä on varressa hunajakennoa. 

IMG_3061.jpg
IMG_3058.jpg
Pipo miehelle isoveljestä myös, aloitettu päänlaelta ja lisätty silmukoita 8 kohtaa. Vuoritin pipon fleecellä, tämä on tarkoitettu koville pakkasille.

IMG_3074.jpgTässä Thorpe-pipo Dropsin Alaskasta, lankaa kului hieman alle 100g. Vuoritin pipon fleecellä.

IMG_3068.jpg
Nämä sukat ovat unohtuneet kuvata ja sitä myötä esitellä täällä. Eli ihan perussukat, itsevärjätystä seiskaveikasta. Ihan onnistunut värjäys ja sain langan kulutettua loppuun, kun aloitin sukat vaihteeksi kärjestä päin.

IMG_3064.jpg

maaliskuu 10, 2011

Sileitä sukkia

Tavallisia sileitä sukkia vahvistetulla kantapäällä voi neuloa kun ei jaksa muuta. Toisaalta minä pidän sileistä perussukista, pääsee hyvin lankojen värivaihtelut esille, monestihan johonkin pätkärääkättyyn lankaan hukkuu kuvioneuleet. Nämä sukat ovat itselleni eli kokoa 41, puikot 2,75mm, Noro Silk Garden Sock -lankaa kului 75g.

IMG_9329.jpg
IMG_9331.jpg
IMG_9334.jpg
Nämä sukat ovat taas neulottu Ranco Multy sukkalangasta, sama puikkokoko eli 2,75mm ja anopin sukkiin kului 56g (koko 36) ja omiin sukkiin kului 66g. Omat sukat tein 3 kerroksen raidoilla kahdesta eri monivärisestä 

IMG_9547.jpg
IMG_9550.jpg
Ja anopille viininpunakirjavasta

IMG_9578.jpg

maaliskuu 21, 2011

Lacy Baktus = keväthuivi

Neuloin jo jonkin aikaa sitten itselleni keväthuivin. Tarve tuli kun ostin uuden raitapipon takkini pariksi. Langat hain Lankaideasta, se on turkoosia baby bamboota eli 80% bambua ja 20% villaa, työhön käytin melkein 3 rullaa lankaa. (Käyttämäni pikot olivat 4,5mm.)

lacybaktus2.jpglacybaktus.jpg

heinäkuu 25, 2011

Kesäpipoja


Alkukesästä tuli tarve tehdä pojille ohuesta puuvillasta kesäpipot, ettei auringonpaiste tee tepposia. Nämä ovat olleet suuressa käytössä ja saaneet paljon huomiota ;) Mieskin halusi myöhemmin omansa. Koska käteni jäivät pipovaihteelle, niin pipojahan syntyi useampikin. (Puikot 3,25mm ja lankaa kuluu yhteen pipoon alle 50g.)

17062011(009).jpg
17062011(006).jpg
20110706_009.jpg
Serkkutytönkin piti saada omansa ;)
IMG_0320.jpg
IMG_0318.jpg
Nämä kolme vihreätä ovat vielä ilman omistajia, pojat toimivat kuvausmalleina :-D
IMG_0233.jpgIMG_0235.jpgIMG_0239.jpgIMG_0243.jpg

heinäkuu 28, 2011

Pikku Kakkosen mekko

Uudelle ihanalle kummitytöllemme tuli neulottua lahjaksi tälläinen pieni mekko. Lanka Katia Bombay ja mekkoon sitä meni hieman toista kerää eli n. 120g. Puikot 3.25mm ja joduin hieman soveltamaan ohjetta, sillä lankani oli paksumpaa. 


IMG_0201.jpg
IMG_0202.jpg

elokuu 16, 2011

Kesäsukat

Iloiset sukat on tullut neulottua jo toukokuun viimeisinä päivinä Wollmeisen ihanasta sukkalangasta, paljon on myös tullut näitä jo pidettyäkin. Hyvät unisukat, kun tein hieman isommalla silmukkamäärällä, ei purista ;) 

IMG_0248.jpg
IMG_0247.jpg
Nämä Regian bambusukkalangasta neulotut sukat ovat valmistuneet Ravelryn mukaan myöskin jo keväällä. Kotisukkaset nämäkin.
IMG_4001.jpg
IMG_3999.jpg
Lisäksi olin saanut tunnustuksen Inside Out -blogin kirjoittajalta, kiitos siitä!
sunshineawards.png
Tunnustuksen tehtäviin kuuluu kiittää tunnustuksen antanutt, vastata 10 kysymykseen ja jakaa tunnustusta eteenpäin 10 ihanaan blogiin sekä tiedottaa kyseenomaisia blogeja asiasta. Tässä kysymyksen ja vastaukseni niihin:

1. Suosikkiväri: Punainen, vaaleanpunainen, pinkki
2. Suosikkieläin: Isovillakoira
3. Suosikkinumero: 12 
4. Suosikki alkoholiton juoma: Pepsi max 
5. Facebook vai Twitter: Facebook
6. Intohimosi: Käsityöt
7. Saada vai antaa lahja? Tietenkin molemmat ;)
8. Suosikkikuvio: Sydän
9. Suosikkiviikonpäivä: Lauantai
10. Suosikkikukka: Gerbera

Tässä blogit, joita ajattelin kiittää ;)

2. Mureke
6. Nurjat

Toki paljon on muitakin blogeja, lukulistallani taitaa olla toistasataa käsityö, lifestyle, lastenvaate-blogia. Mukavia kaikki!


About neulonta

This page contains an archive of all entries posted to Lankataivas in the neulonta category. They are listed from oldest to newest.

lasityöt is the previous category.

ompelutyöt is the next category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 4.37