Main

virkkaus Archives

syyskuu 22, 2006

Pieni välipalavirkkaus

Virkkasin tällä viikolla vanhoista langoista pienen vessan maton. Ideana oli kuluttaa erittäin hankalaksi todettua lankaa, Novita Maxia. Langassa on niin olematon kierre, että ainakin näin virkatessa se avautui koko ajan ja sai ponniskella, jotta koko lanka tulisi koukulle. Maton koko on n. 40x55cm. Työssä on ensin virkattu verkkopohja johon olen pujotellut kaksinkertaisella langalla tehtyjä lettejä. Matto on mukava jalkojen alla, kokoa olisi saanut olla hieman enemmän. Lahjoitin maton äidilleni, joka voi pistää sen pikkuvessaan. Sinne ei paljon isompaa mahtuisikaan ,) Lankaa kului n. 300g, joten vielä sitä jäi jäljelle, täytyy suunnitella joku muu loppukohde lopuille maxeille.

 Vessan matto

marraskuu 25, 2006

Flow - virkattu takki

Isoa, värikästä ja itselle...

Virkkasin Novitan Ainosta itselleni takin. Langat ovat itse värjätty elintarvikeväreillä (ensimmäisiä värjäyskokeilujani ja en osannut saada kuudesta vyyhdistä samanlaisia ;), paitsi tumma luumu hihoissa ja reunuksessa. Takin idean sain Garnstudion virkatun takin ohjeesta. Mutta koska minun käyttämä lanka oli huomattavasti ohuempaa, piti minun virkata sitä tunteella ja vähän väliä sovitella takkia päälleni. Onnistunut lopputulos, sillä olisi voinut käydä niin että takki ei istuisi ollenkaan päälleni. Nyt takki on mukava päällä ja lämmin. Jakkumaisuus on hyvä lisä, sillä nyt tämä on myös työkelpoinen vaate. Kuvaa oli vaikea ottaa, valo ei riittänyt ja kuvan ottaja väsynyt. Kaulus kääntyy toiselta puolelta, en ole vielä höyryttänyt sitä. Eiköhän se siitä oikene sitten kun näytän silitysraudan höyryä sille. Aikaa tähän meni n. 2 viikkoa, eli nopeasti se syntyi.

Flow-takki edestä 
Flow-takki takaa

 

joulukuu 4, 2006

Muistakaa käyttää heijastimia

 Olen syksyn aikana tehnyt muutaman heijastimen. Ensimmäinen versio tosiaan meni Askartajattarelle (kuva edellisessä viestissä), joten piti odottaa että SNY2006 loppuisi ennen kuin blogaan nämä muutkin. Muuten olisi voinut helposti arvata kuka on pakettien takana. Muistakaa kaikki käyttää heijastimia ja paljon. Yksi ei näy kattavasti jokaisesta suunnasta ja auton kuljettajan on välillä mahdoton nähdä pimeydestä ilmestyviä tummia hahmoja jotka vielä hyppivät tielle miten sattuu. Itselläni pyrin pitämään heijastimia joka laukussa ja takissa ja mielellään vielä hihassa sellaista käsinauhaa riippuheijastimien lisäksi.

Kaksi ensimmäistä heijastinta on virkattu helmien kera. Oranssi heijastin on ommeltu koneella ja vaaleanpunainen heijastin on ommeltu metallilangalla. 

punainen heijastin
punainen helmiheijastin
oranssi heijastin
vaaleanpunainen heijastin

 

tammikuu 28, 2007

Melkein kuuden tähden matka

Kävin työmatkalla Italiassa, Bolognassa. Reissusta tuli melkein kuuden tähden matka. Eli ehdin virkata melkein kuusi tähteä lentojen aikana. Välilasku oli Frankfurtissa ja lensimme Lufthansalla, kaikki neljä lentoa olivat myöhässä. Pitkien kokouspäivien jälkeen kaupungilla kävellessäni (työkaverini kanssa) emme törmänneet yhteenkään lankakauppaan. Eli tuliaiset jäivät siltä osin heikoiksi, onneksi löytyi sentään suklaata ,) Tähdet virkkasin bambuisella koukulla nro 2 ja lanka on Novitan kotiväkeä. Tähden malli löytyy Novitan lehdestä kesä 2006.
Virkatut tähdet
 Alla kuva hotellihuoneeni (San Donato, keskellä keskustaa) terassilta. Aurinko pilkahteli lähtöpäivän aamuna. Kesällä tämä kaupunki antaa varmasti itsestänsä enemmän irti kuin nyt tällä pikavisiitillä. Ja jos ei kyseessä olisi työmatka vaan pääsisi nauttimaan kaupungin valtavasta kahvilavalikoimasta rauhassa.
 Hotellinäkymä

 

 

helmikuu 14, 2007

Uusi hattu

Ensiksi toivotan kaikille lukijoilleni ja muillekin ystävilleni hyvää ystävänpäivää. Halauksia! 

Jämälankaprojektit jatkuvat näin lankahamsteriaikaan. Virkkasin Saijalta saamistani langoista simpukkavirkkauksella itselleni uuden hatun. Hattu ei kutita, sillä langat ovat jotain akryylilankoja, purin Saijan aloittaman pipon samalla kuin virkkasin niistä tämän. 

kyparahattu

lokakuu 25, 2007

Pinkkiä, tarvitsen pinkkiä

Syksyn pimeys on iskenyt ja elimistöni huutaa pinkkiä. Olen kaivanut varastoistani pinkkejä lankoja ja virkannut niistä laukkuja. Lisäksi viime lauantaina Marjut kävi Tampereella ja olin hänen shoppailuoppaansa. Kävimme Helmimeressä ja ostin paljon pinkkejä helmiä. Vaikka minähän en harrasta helmitöitä, niin silti kauppaan upposi useampi kymppi. Shoppailun jälkeen tapasimme muitakin neulojia kahvila La Famillessa. Paikalle ilmestyivät Pauliina, Rieppa, Saija ja Terhi. Askartelin Helmimeren ostoksistani itselleni 3 kaulakorua ja 3 rannekorua ja lisäksi joululahjasetin kummitytölleni. Korut ovat vielä viimeistelemättä, joten tässä vain keskeneräiskuva tarjolla. Pinkistä Malibusta on syntymässä Koukussa kirjasta Fat Bottom Bag.
pinkkia.jpg

lokakuu 30, 2007

Virkkausintoilua

Kun mieltä vaivaa neulerintamalla iso Plääh, niin on hyvä että osaa virkata. Olen kuluttanut vanhoja langan jämiäni pois virkkaamalla ja nopeasti olenkin saanut miinusta lankavarastooni. Nyt olen jo 2 % miinuksella, 8 siis jäljellä ;) Pyöreä matto on virkattu Novitan Maxista, matto muistuttaa liikennemerkkiä. Saa nähdä mihin se päätyy, jonkun lapsen leikkeihin vai eteismatoksi vai mitä. Matto on halkaisijaltaan 60cm, lankaa siihen meni 350g ja käytin 6mm virkkuukoukkua.

pyorea_matto.jpg

Koska maton jälkeenkin minulle jäi vielä Novitan Maxia ja oli paljon eri värisiä Novitan Tahitejakin varastossa, päätin alkaa virkkaamaan ympyrää niistäkin. Alun jälkeen päätinkin olla virkkaamatta toista mattoa ja niin työstä muokkautui kori. Kori pääsi käyttöön sohvan päätyyn (siihen minun nurkkaani, jossa aina käsitöitä teen) ja toimii hyvin muovipussien korvikkeena. Lankaa meni yhteensä 408g ja käytin tässäkin 6mm virkkuukoukkua, pohjan halkaisija on n. 30cm. Tahitit virkkasin kaksinkertaisina. Korista pilkottaa uusi lehtihankintani IK:n erikoisnumero.

virkattu_kori.jpg

Tahitit eivät loppuneet tämänkään korin jälkeen, joten pienempänä välityönä virkkasin kukkaron. Kokoa kukkarolla on 12cm x 8cm ja painoa vain 12 g (+2g vetoketju). Tässä käytin 3mm koukkua, jotta työstä tulisi tiivis ja siellä pystyisi säilyttämäänkin jotain. Katsotaan päätyykö tämä joululahjaksi jollekin ystävälleni. Kuva on otettu kirkasvalo lampun edessä ja siitä syystä tulee paljon varjoa kuvaan ja väritkin vähän samalla vääristyvät. Hyvä yleisvalo tuo kirkasvalolamppu ;)

v.pun_kukkaro.jpg

marraskuu 2, 2007

*Miauuu*

Meille syntyi tänään kisu nimeltä Anton. Virkkasin kissan kolmosen virkkuukoukulla Animeko kissan ohjeen mukaisesti.Vihreä lanka Mayflowerin puuvillaa (väri 619).

kisuli.jpg

kisu.jpg

 

joulukuu 26, 2007

Joululahjoja

Ennen joulua neuloin paljon pieniä joululahjoja ja askartelin muutaman helmikorunkin. Ylhäällä vasemmalla on virkattu käsilaukku ja kukkaro sekä lasihelmikoruja 3,5-vuotiaalle kummitytölleni. Vieressä oikealla on itse suunnitelemat palmikkolapaset kummipojalleni. Kuvasta löytyy myös unisukat Regia Bamboo colorista Marja V:lle, puudelineulemerkki sekä palmikkokämmekkäät Smartista Villasadulle. Väliin jäivät palmikkolapaset isälleni Novitan Faunasta. Lasten palmikkolapasista ja palmikkokämmekkäistä olen suunnitteilla kirjoittaa ohjeenkin, kunhan saisin loppuun asti piirrettyä kaaviot. Katsotaan sitten julkaisenko ohjeen täällä blogissa vai lähetänkö Ullaan. Lisää lahjoja seuraavassa postauksessa, kunhan ehdin kuvia käsittelemään lisää, nauttikaa joulusuklaista siihen saakka.

 

joululahjat2007.jpg

joulukuu 30, 2007

Joululahjoja osa 2

Tässä toinen kuvasikermä tekemistäni joululahjoista.

  • vihreät virkatut lapaset Novita Mambo (n. 100g)
  • pinkki-harmaat kämmekkäät kahdesta villalangasta (n. 60g)
  • Kahdet Ursukset Novita Faunasta (n. 60g), sekä tavallisia lapasia Novita Naturasta (n.80g) ja Faunasta (n.100 g)
  • Palmikkolapaset (itsesuunnittelema mallini, osittain sama kuin edellisen postauksen lasten lapasissa), Bainbridge-huivi ja Palmikkohattu Novita Faunasta
  • Shetland Triangle shawl Dropsin Alpacasta (n. 220g)
joululahjat_2007.jpg

helmikuu 18, 2008

Läskipersekassi

Sain vihdoin ja viimein syksyllä virkkaamani kassin viimeisteltyä. Kassien vuorittaminen kestää aina oman aikansa ja työt jäävät helposti marinoitumaan pitkiksikin ajoiksi. Mutta nyt on kevättä ja kesää odottamassa ihana pinkki kassi. Malli on Fat Bottom Bag kirjasta Happy Hooker, eli suomeksi Läskipersekassi kirjasta Koukussa. Lankaa kului vajaa 2 kerää Malibua ja käytin 6mm koukkua.

fat_bottom_bag.jpg

fat_bottom_bag3.jpg

fat_bottom_bag2.jpgKiitos kaikille blogiini kommentoineille, aaltopeitto on edenny 28cm pituuteen. Vaihdoin lankoja Katriinan kanssa ja sain mintun vihreätäkin omien värieni jatkoksi.

helmikuu 17, 2008

Aaltoja

Ihastuin jo viime keväänä aaltoilevaan virkkauskuvioon. Silloin virkkasin itselleni kesäkassin ja se onkin ollut usein käytössä. Nyppyyntynytkin jo vähäsen. Aloitin viikko sitten virkkaamaan ikuisuusprojektia eli peittoa merseroidusta puuvillalangasta, Lankoina minulla on Novitan Tennessee, Mandardin Classic ja Schoeller Stahl Palma. Lankoja pitää hankkia paljon lisää. Haluan paljon eri sävyjä. Jos laskuni pitävät kutinsa, niin peittoon tarvitaan lankaa 2,5 kiloa. Minulla on tällä hetkellä tähän sopivia lankoja 1,4 kiloa. Mutta kyllähän tässä kerkeää. Minä kelpuutan peittoon kaikkia punaisen, sinisen, vihreän ja lilan sävyjä. Tällä hetkellä työ painaa n. 300g. Leveyttä peitolla on n. 150cm. Addiktoivaa!

aaltopeitto1.jpg

maaliskuu 9, 2008

Aallot lisääntyy

Peitto on hieman edistynyt. Tätä on edelleen kiva virkata, väriterapiaa tätä vetiseen talveen. En ole vieläkään päättäny kuinka korkean peitosta teen, mutta vielä se ei ole joka tapauksessa lähellä puolta väliä.

aaltopeitto2.jpg

tammikuu 5, 2009

Lumivalkoinen Mario

Olen neulonut tämän valkoisen Mario-myssyn jo muistaakseni marraskuussa. Se on ollut jopa pääteltynä pitkään, mutta se on ollut luonteeltaan alaston. Vihdoin keksin millasen koristuksen siihen teen ja jaksoin sen näprätä sitten samoin tein.

valkoinenmariomyssy.jpg

Myssy on neulottu Novitan Luxus Windistä. Aloituksessa minulla oli 100s ja lisäsin silmukoita samassa suhteessa kuin alkuperäisessä Mario-myssyssä. Puikot olivat 3mm ja kulutus reilu kerä.

Koristeessa on virkattu erilaisia langanjämiä. Aluksi ympyrässä on lanettia, sitten mukaan hopealankaa, lanetin vaihto valkoiseen mohairiin ja uloin kerros pelkästään hopealla. Keskelle ompelin erilaisia helmiä ja taustaan rintaneulan. helmikoriste.jpg

helmikoriste3.jpg

tammikuu 6, 2009

Joku kyttää..

Mitähän toi puuhaa tossa tietokoneella aina... Kiemurtelen tänne seläntaakse salakavalasti.

raitakaarmes3.jpgRuoka maittais myös minullekin. Mutta kun tuo vaan puuhaa noiden epämääräisten keriensä kanssa.

raitakaarmes2.jpg

Onpas paljon lankaa, näitä pitää kytätä. Tai jos söis näitä jämäkeriä vaikka tästä korista. Näillä elää kauan, onhan näitä yli 1,5 kiloa.

raitakaarmes.jpg

Käärme on virkattu Knit 1 syksy/talvi lehden ohjetta mukaillen. Lankana Schachenmayr nomotta Crazy Cotton ja sitä löytyi jämäkorista 18g. Virkkasin koko langan jämän pois. Pään täytin langanpätkillä. Käärme on virkattu 2,5mm koukulla. Silmät ovat mustaa kotiväkeä ja kieli punaista helmilankaa, vitkattuna. Halusin tehdä käärmeen kokonaan langasta, joten jos meille tulee joskus lapsia kylään, niin voin huoletta anataa lelun heille leikkikaveriksi. Jos olisin ommellut helmistä silmät, niin olisi pieni riski aina siinä, että lapsi repii ne ja nielee.

Nimeksi käärmeelle tuli Raitakäärmes. Jos koittais tänään saada loppuun inventaarin, kun on joku joka kyttää. 

kesäkuu 23, 2010

Sillimeri

Nyt sillit ovat päässeet purkista vihdoin peitoksi saakka.  Peitolle tuli kokoa n. 80 x 65 cm

Pojat näyttävät viihtyvän hyvin sillimeressä, viileemmillä säillä peitto pääsee vaunulenkeille mukaan.

 

kalapeitto.jpg

kalapeitto2.jpg

kalapeitto3.jpg

kalapeitto4.jpg

 

tammikuu 25, 2011

Hu-huu

Hu-huu, jämälangoista syntyi pojille pöllö. Virkattu tunteella televisiota katsellessa, harmaa on novitan isoveljeä ja käytin 4mm koukkua, jotta täyte pysyy sisällä. Täytteenä on langanpätkiä. Naaman ompelin ja virkkasin ja ompelin langan jämillä. Aikaa meni siis yksi ilta. Korkeus n. 10cm eli lelu on sopiva poikien käteen. Näin jälkikäteen viisaampana laittaisin sisälle kulkusen, mutta sitä ei ollut silloin illalla saatavilla, joten äänetön lelu tuli.

IMG_3057.jpg

maaliskuu 24, 2011

Ovikoriste

Virkkasin uuden ovikoristeen. Puinen "risu"rengas on tiimarista, käytetyt langat ovat ohuita sukkalankojen jämiä. Olen tyytyväinen lopputulokseen, kerrankin saatu idea toimi ja lopputulos on mieluinen.

IMG_3722.jpg
IMG_3725.jpg

huhtikuu 14, 2011

Kevätpupu

Kevätpupu rakastaa kukkia, Mummilasta niitä löytyy monenlaisia.
Ensin tutustutaan ksvitieteelliseen tulppaaniin.

IMG_0049.jpg
IMG_0051.jpgJa sitten loikataan korkealle tutustumaan roikkuvaan okideaan, jossa on mielenkiintoisen juuret.
IMG_0055.jpg
IMG_0057.jpg
Lankana Schoppel-Wolle Miro 4fach ja 2,5mm virkkuukoukku. Ohje löytyy ilmaiseksi netistä ja ohjeesta poikkesin hieman silmukkamäärissä, sillä pitihän pupulle tehdä häntä. Pupun sisällä on langanjämiä ja kulkunen.

toukokuu 5, 2011

Kirjava kissa

Körö körö kirkkoon, papin muorin penkkiin, ruskealla ruunalla, valkealla varsalla, kirjavalla kissalla, kolipäällä koiralla, hopsista hop

IMG_0141.jpg
IMG_0140.jpg
Virkkasin Colinetten Banyan puuvillalangasta kissan. Kissa syntyi vapaavirkkauksella eli aoin vaan virkkaamaan ja samalla pohdin mitähän mahtaa tulla ja kissahan siitä sit muovautui. Tämäkin lelu on täysin pestävä, täytetty langanpätkillä ja sisällä on kulkunen. Langan menekkiä en osaa sanoa, hyvin vähän, korkeutta kissalla on 15cm ja käytin 3,5mm koukkua. 

About virkkaus

This page contains an archive of all entries posted to Lankataivas in the virkkaus category. They are listed from oldest to newest.

tilkkutyöt is the previous category.

Many more can be found on the main index page or by looking through the archives.

Powered by
Movable Type 4.37